Akamas National Park

Now that it’s a little cooler, we’re starting to explore nature here in Cyprus. Close to where we live is Akamas National Park where an amazing variety of flora and fauna can be found in an area of ​​230 km².

But, it’s very dry now that we are at the end of the summer and almost nothing is blooming.
Luckily I found this little creature to photograph, as well as the one and only plant with its white flowers.

On our way to and from the park we pass the donkeys and a very old olive tree.
Sure, it looks like the donkeys are dancing..

Neo Chorio, Cyprus
18 September 2021

23 replies to “Akamas National Park

 1. Du fortsätter på Cypern som du påbörjade i Stockholm följt av Malta – med härliga fotografier. Det tackar jag lite extra för. Den lilla geckon är riktigt fulsöt om man säger så. Å visst ser åsnorna ut som om de dansade eller flydde från nåt;-)

  Liked by 1 person

  1. It takes time before everything is in place. Soon, we will move to another place, to get closer to the house we bought. But it will take several months before we can move into our new home. Thanks for your comment Mike and I look forward to your update 😁 …whenever it comes.

   Liked by 1 person

 2. Åhh… vad jag gillar kameleonten (om det nu är en). Vad gullig den är och glada åsnor ser man också gärna. Synd att det är så torrt där nu men jag hoppas att det blir bättre snart. Väldigt fina och vackra foton.
  Ha en trevlig ny vecka!

  Liked by 1 person

  1. Åsnorna var riktigt fina när de plötsligt tog några skutt, annars står de mest stilla under olivträdet och betar.

   Fanny och Felicia liksom jag och maken har det bra, vi ångrar inte en sekund att vi lämnade Malta men visst längtar vi efter att få flytta in i vårt nya hus som ska bli vårt hem. Vi kommer att flytta till ett annat hus i slutet av oktober för att bo närmare huset som vi håller på att köpa. Hundarna börjar vänja sig vid att flytta men de har ju alltid med det viktigaste, varandra och oss 🥰
   Kramar!

   Liked by 1 person

 3. Underbar fotoserie på den lilla ödlan vars svans liknar blomkolven som du har med i serien. Närfotot där man ser det förunderliga ögat tittar jag länge på. Måste vara roligt att bekanta sig med nya omgivningar, ströva omkring i naturen och göra upptäckter med kameran. Kul att du fick åsnorna att ha dansuppvisning!

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star