Where did Spring go?

The spring equinox has passed and next weekend we will switch to summer time. It’s still too cold here in Cyprus, everyone I talk to say that it’s very unusual with such cold weather in March. I notice when I walk my dogs where lots of buds and flowers fight against the low temperature. But they are strong, they will survive, like the one below and I will show you more of them in my next post.

Cee’s Photo Challenge Flower of The Day

21 replies to “Where did Spring go?

 1. Vi blir glada för varje litet vårtecken. Snödroppar och krokus är de enda som jag har sett hittills och ja….. motorcyklar också 😂
  Fast vi hade flera soliga dagar i rad nu. Det går åt rätt håll. En väldigt vacker liten blomma!

 2. Hos oss har mars varit ovanligt solig, enligt meteorologerna. Hoppas att värmen hittar till er nya ö snart. Fina bilder med gammalt och nytt, bilden på blomman med lila mitt är speciellt vacker. Vårblommor tål nog en hel del kyla.

  1. Tack för din kommentar. Nu gissar och hoppas jag att det vänder här på Cypern och det blir varmare. Vårblommorna verkar väldigt tåliga mot kyla.

  1. Hopefully over here and there forever.
   Right now it feels like I would not mind living on a tropical island 🌴 Although I almost do, at least when the summer heat comes 😎

 3. Hörde på BBC att Sydeuropa har en av sina kallaste och regnigaste marsmånader ever. Skandinaviens temperaturer däremot var många grader varmare än vanligt. Climate change helt klart. Blomman är såååå vacker. Har glömt namnet på blomman, men jag tror att blomman varar bara en dag, sedan dör den. Så där hade du tur;-)

  1. Ja, det är uppenbarligen betydligt kallare än normalt, climate change or not. men det var likadant när vi kom till Cypern i slutet av juli förra året. Värme 40+ flera månader och det var inte vanligt. Vet snart inte längre vad som kan kallas “vanligt”, det mesta liknar snarare kaos.
   När det gäller blomman tror jag att den varar längre, gissar att du blandar ihop med någon annan växt, eller så har du helt rätt :))

 4. Här längtar vi också efter mera vårvärme. Det har visserligen varit mycket sol under mars månad och den sista veckan dagstemperaturer över 10 grader vissa dagar, men fortfarande är det kalla nätter. Nästan varje morgon är det frost på taken och ibland även minusgrader.

  1. Kalla nätter och kalla dagar här men jag känner på mig att det vänder väldigt snart och då blir det varmt för att senare bli riktigt varmt 🌞
   Tack för din kommentar Anki!
   Kramar och sköt om dig 💚

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star