Color & Flower of the Day

Finally!! It’s getting warmer here in Cyprus and one of all the beauties to be found in the world of flowers is blooming. The lovely poppy!

Today’s weather here in Paphos:
Cloudy with a high of 17.8 °C (64 °F) and winds from 14.5 to 19.3 kph.
I wish it was a little warmer but anyway, it’s going in the right direction, spring is in the air.

Cee’s Photo Challenge Flower of The Day

22 replies to “Color & Flower of the Day

 1. Underbara bilder på en av de vackraste blommorna. Jag tog också bilder på 100% vår men medan jag skriver det här började det snöa 😂
  Hoppas huset är snart klart för inflyttningen. Take care!

  1. Tack Kristallina. Vädret är det sista man kan lita på men just nu har vi iallafall 20+!!
   Huset är en historia för sig, det tar tid med allt som ska göras. Igår förlängde vi vårt hyreskontrakt på huset i Tsada till 20 maj. Tills dess måste det vara färdigt att flytta “hem”. Bara inte vår container från Malta fastnar på vägen.😁

 2. Underbara bilder på vallmon. Grattis till nästan 18 grader. Vi hade två snöstormar idag och 1,5 minusgrader. Lite snö kvar i skuggor, men som tur är inte på innergården. Ja, ja vi pratar ju Sverige här – typ aprilväder i mars;-)

  1. Idag har vi över 20+, nu tror jag faktiskt vintern är över för den här gången. Tack Beate för din kommentar.

 3. Vallmon är så vacker och färgen . Idag är det kallt och blåsigt och det skall komma snö. Vi har haft 10-15 grader nästan en vecka så det känns inte bra.
  Kramar från oss

  1. Thank you soo much for your encouraging comment!!
   So sorry I didn’t visit and comment on your site for a while, I blame the time that goes by too fast right now. 🤭 Will do my best shortly!!

    1. What a relief!!! Thanks a lot for your understanding. 😍
     The only thing is that suddenly it has become almost too hot here in Cyprus. Now I’ll take a long walk with my dogs in the heat. 🐕🐕☀️

 4. Oh vallmo, en av de vackraste! Vajande vallmofält har jag sett på Gotland och i Skåne, så underbart. Att kronbladen ser ut som skrynklat papper är just en del av vallmons skönhet, de kan böjas hit och dit med vinden och det gör dem levande. Även den håriga knoppen och sedan fröställningen är som konstverk. Underbara bilder på denna förtjusande växt, knoppbilden med den vallmomatchande skalbaggen inte minst.

  Läser att ni nästan har för varmt nu. Hos oss är det just nu nattliga minusgrader igen och jag är glad över att jag inte har skaffat vårblommor till utekrukorna. Men solen skiner, krispigt och småkallt är det. Men visst är det vår!

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star