Larnaca Salt Lake

Below are some more images from our holiday in Cyprus in 2016. That was then, when we didn’t know we would move here five years later.

The old-fashioned horse-drawn carriage below stands on the roof of a café on the outskirts of Larnaca, or stood, I don’t know if it’s still there. The spotlight is clearly visible, but if you look closely you will also see a small bird that may be hoping to go for a ride for free.

For those who are interested in reading some interesting facts about the Salt Lake and / or the Mosque can easily find everything via Google search. My blog is mainly focused on sharing photos, although some words occasionally appear. That’s enough for me, as long as it feels good.

Comments

14 responses to “Larnaca Salt Lake”

 1. wetanddustyroads Avatar

  Beautiful photo’s – especially that one of the red bench against the blue-blue background! And of course the carriage with that little hopeful birdie 😉.

  1. Anita Avatar

   Thank you so much for your kind comment!

 2. Minton Avatar

  Så vackert med sol och blå himmel. Vi har snö och grått.
  Kramar från oss

  1. Anita Avatar

   Här har vi april-väder, från 28+ till 14 grader och isande vindar.
   Ha en trevlig helg! Kram!!!

 3. bpz3 Avatar

  Walking Memory Lane är inte fel ser jag. Tror det eller ej, men Larnacas saltsjö har vi faktiskt gått runt, förbi moskén. Tror det var 2010 eller nåt sånt. Larnaca är en fin liten stad, liksom Limassol och Nikosia. Gissar att ni kommer beta av städerna så småningom.
  Tusen tack för dessa fantastiska bilder. Perfekt tajming med tanke på snöstormar och nollgradigt.

  1. Anita Avatar

   Tack Beate! När vi var här på vår 10 dagars semtester tillbringade vi den mesta tiden på motorvägar för att ta oss till så många platser som möjligt. Kanske insåg vi inte betydelsen av att avstånden är lite längre här om man ska från A till B jämfört med Malta ;)) Nicosia fick jag inget positivt intryck av, Larnaca okay. Limassol tror jag inte vi hann med men det ligger ju intill Paphos så vi har varit där ett par gånger men bara för att ordna praktiska saker. Där är husen höga till skillnad mot här i Paphos, mycket lugnare här dessutom. Tror vi valt rätt men självklart ska vi utforska ön när vi väl kommit till ro i huset.

 4. Mr. Ohh's Sideways View Avatar

  Always great stuff
  ;;
  ;;
  ;;
  Take a moment to laugh

  1. Anita Avatar

   😄😁😆😂🤣… obviously I did!
   Thank you Mr. Ohh.

 5. Jag Avatar

  Er himmel är så intensivt blå. Den översta bilden på moskén är så exotiskt vacker med palmer och spegling. Sen närmar du dig tornet från olika håll och blicken fastnar på den gröna detaljen, dörröverdelen, på den tredje moskébilden. Snyggt perspektiv med det runda och det kantiga mot varandra. Den röda bänken, så annorlunda mot våra standardiserade (tråkiga) bänkar. Och så bilden på vagnen, så himla snygg! Det är ovanligt att kunna fota en gammal vagn på detta sätt, mot en blå himmel, på ett rött tegeltak. Den avtecknar sig så otroligt fint med genomsyn och alla sina fina gamla delar. Fågeln som ett vackert extra plus. Du har sinne för detaljer, Anita! En underbar serie.

  1. Anita Avatar

   Tusen tack för din långa postiva och så utförliga kommentar. Det är uppskattat ska du veta, det visar verkligen att betraktaren, du, tar sig tid att tittar på bilderna och begrunda.
   På tal om tid så vet jag inte vart den tar vägen men dagarna går i en rasande fart fast jag egentligen “bara” har hundarna och praktiska saker att ta hand medan maken är med och jobbar i huset. Vet att jag har inlägg hos dig som jag missat, men absolut inte glömt, ett besök kommer inom kort.

 6. Pepper Avatar

  What a beautiful place to live. 😊

  1. Anita Avatar

   In deed! Thank you for your comment Irene and have a lovely weekend where you live 🥰

 7. Kristallina Avatar

  Himlen är så klarblå att det nästan tar andan ur en. Helt underbar kontrast i bilden med den röda bänken. En riktigt eyecatcher 😀
  Vagnen är det vackraste av allt och att det dessutom finns en fågel sittande på den är rena fotolyckan. En härlig serie som vi behöver att titta på i vår värld som är grå och vit.

  1. Anita Avatar

   Tusen tack snälla Kristallina för din så fina kommentar. Här har vi verkligen april-väder. Här om dagen nästa 30 grader, i morse 14+.
   Ha en trevlig helg!!

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d