Image

Larnaca Salt Lake

Below are some more images from our holiday in Cyprus in 2016. That was then, when we didn’t know we would move here five years later.

The old-fashioned horse-drawn carriage below stands on the roof of a café on the outskirts of Larnaca, or stood, I don’t know if it’s still there. The spotlight is clearly visible, but if you look closely you will also see a small bird that may be hoping to go for a ride for free.

For those who are interested in reading some interesting facts about the Salt Lake and / or the Mosque can easily find everything via Google search. My blog is mainly focused on sharing photos, although some words occasionally appear. That’s enough for me, as long as it feels good.

14 thoughts on “Larnaca Salt Lake

 1. Walking Memory Lane är inte fel ser jag. Tror det eller ej, men Larnacas saltsjö har vi faktiskt gått runt, förbi moskén. Tror det var 2010 eller nåt sånt. Larnaca är en fin liten stad, liksom Limassol och Nikosia. Gissar att ni kommer beta av städerna så småningom.
  Tusen tack för dessa fantastiska bilder. Perfekt tajming med tanke på snöstormar och nollgradigt.

  Liked by 1 person

  1. Tack Beate! När vi var här på vår 10 dagars semtester tillbringade vi den mesta tiden på motorvägar för att ta oss till så många platser som möjligt. Kanske insåg vi inte betydelsen av att avstånden är lite längre här om man ska från A till B jämfört med Malta ;)) Nicosia fick jag inget positivt intryck av, Larnaca okay. Limassol tror jag inte vi hann med men det ligger ju intill Paphos så vi har varit där ett par gånger men bara för att ordna praktiska saker. Där är husen höga till skillnad mot här i Paphos, mycket lugnare här dessutom. Tror vi valt rätt men självklart ska vi utforska ön när vi väl kommit till ro i huset.

   Like

 2. Er himmel är så intensivt blå. Den översta bilden på moskén är så exotiskt vacker med palmer och spegling. Sen närmar du dig tornet från olika håll och blicken fastnar på den gröna detaljen, dörröverdelen, på den tredje moskébilden. Snyggt perspektiv med det runda och det kantiga mot varandra. Den röda bänken, så annorlunda mot våra standardiserade (tråkiga) bänkar. Och så bilden på vagnen, så himla snygg! Det är ovanligt att kunna fota en gammal vagn på detta sätt, mot en blå himmel, på ett rött tegeltak. Den avtecknar sig så otroligt fint med genomsyn och alla sina fina gamla delar. Fågeln som ett vackert extra plus. Du har sinne för detaljer, Anita! En underbar serie.

  Liked by 1 person

  1. Tusen tack för din långa postiva och så utförliga kommentar. Det är uppskattat ska du veta, det visar verkligen att betraktaren, du, tar sig tid att tittar på bilderna och begrunda.
   På tal om tid så vet jag inte vart den tar vägen men dagarna går i en rasande fart fast jag egentligen “bara” har hundarna och praktiska saker att ta hand medan maken är med och jobbar i huset. Vet att jag har inlägg hos dig som jag missat, men absolut inte glömt, ett besök kommer inom kort.

   Liked by 1 person

 3. Himlen är så klarblå att det nästan tar andan ur en. Helt underbar kontrast i bilden med den röda bänken. En riktigt eyecatcher 😀
  Vagnen är det vackraste av allt och att det dessutom finns en fågel sittande på den är rena fotolyckan. En härlig serie som vi behöver att titta på i vår värld som är grå och vit.

  Liked by 1 person

  1. Tusen tack snälla Kristallina för din så fina kommentar. Här har vi verkligen april-väder. Här om dagen nästa 30 grader, i morse 14+.
   Ha en trevlig helg!!

   Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s