The Look

It is said that the eyes are the mirror of the soul. I guess that’s not the case with owls.

I found these pictures in my archive, taken in 2015. I can’t remember where I took them but I guess they are from Malta’s Bird Park in Salinas, a park for the conservation of birds and other wildlife. I am strongly against all types of so-called parks for animals, zoos as well as bird parks. But I still choose to show these images, for the sake of the eyes.

24 replies to “The Look

 1. Visst speglar ögonen själen, och det gör de kanske med ugglor också. Det sägs ju att ugglar är väldigt kloka fåglar – så vem vet.
  Jag är för djurparker och liknande om syftet är att bevara vissa raser. Däremot – att spärra in vilddjur i burar för offentlig beskådan är vedervärdigt.

  Liked by 1 person

  1. Håller med, fast ofta är det där med bevaring inte helt sant. Vi besökte ett så kallat rehabiliteringscenter för orangutaner på Borneo, det var inte kul att se under vilka förhållande de levde. Men det finns andra där syftet fungerar som de ska. Tack för din kommentar Beate.

   Like

 2. Numera har jag också väldigt svårt för djurparker – vi har en stor välkänd här i Borås.
  Som barn funderade jag inte över det, men när jag var där ensam en gång i vuxen ålder för att fotografera, då kändes det helt fel.
  Vill aldrig mer besöka en.
  Borås djurpark är känd för sina stora strövområden för djuren men jag har också besökt skräckexempel på zoo-anläggningar i andra länder. Redan då i ung ålder kändes det helt tokigt att se vilda djur gå fram och tillbaka i betong”burar”, och nu tror jag att ett sådant zoo vore fasansfullt att besöka.
  På tal om bilden. Ugglor är fascinerande – tyvärr har jag aldrig varit nära någon.

  Liked by 1 person

  1. Jag minns när jag var barn och då vår familj ganska ofta faktiskt besökte Skansen i Stockholm. Isbjörnarna gick fram och tillbaka och såg inte alls ut att må bra liksom de stora elefanterna som hade trångt om utrymme. Dessa är ju idag som tur är inte kvar men tyvärr finns det alltför många djur i bur runt om i världen.
   Tack för dina rader och tankar Barbro.

   Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star