In Our Garden

Below are some pictures from our garden that surrounds the house we bought in Zelemenos here in Cyprus.
The renovation is not finished yet but I keep my fingers crossed that we can move in in the middle of May.

The bare small fig tree that was planted a couple of weeks ago has already got leaves and is bearing fruit. Everything is growing very fast here. Fresh figs are delicious, very tasty and sweet and hopefully I can pick my own this summer. I even bought a bigger tree today, just in case.

Sweet pea shrub, (Polygala myrtifolia).
I have only seen this beauty in Ta Qali Park in Malta so I was really happy when I realized that it grows in our garden.

There are also two citrus trees that now both bloom and bear fruit. They seem to have been a bit neglected by the previous owners but sooner or later the fruits will be edible, provided they get plenty of water and nutrition. Otherwise, they are at least nice to just look at.

A flower similar to those seen on almond trees, though this image was taken when our apricot tree was in bloom a few weeks ago. Today the flowers are gone and small fruits have started to appear. Plants are like time, it goes too fast and most things grow just as fast here in Cyprus.

11 replies to “In Our Garden

 1. Vad härligt det ser ut! Tänka att plocka egna fikon och citrusfrukter. Här kom det tre decimeter snö för drygt en vecka sedan, men det är borta nu och idag var det faktiskt 18 grader varmt. 🙂

  Like

 2. Som vanligt – helt underbara bilder! Skoj med ett eget finkonträd! Minns så väl en “trägårdsrestaurang” i Larnaca. Ägaren frågade om vi gillade fikon. Nja, svarade vi, då vi tänkte på “fikonpaketen” som finns på den lokala ICA. Så killen bara lyfte armen, plockade några färska fikon från trädet och sa: Varsågoda, testa. Ja, och det gjorde vi. Dessa fikon hade absolut ingenting gemensamt med konserverade fikon…

  Like

 3. En underbar trädgård med blommor och frukt. Färska fikon är gott och apelsiner. Besökte Maroco för många år sedan och då fick vi färska apelsiner som var underbara.
  Kramar från oss

  Like

 4. Det låter underbart och är väldigt vackert dessutom. Kommer genast ihåg mitt bananträd i Nigeria som hade väldigt små bananer som var de godaste jag har ätit i hela mitt liv. Härliga foton! Håller också tummarna att tidsplanen håller och att ni kan flytta in i huset snart.

  Liked by 1 person

 5. We had a big fig tree in our garden when I was small … and my brother and I climbed that tree almost every day to enjoy the sweet figs. You have so many lovely plants and trees around your house – what a blessing!

  Liked by 1 person

  1. So true, I’m very grateful to be moving in soon and having a garden with all these plants, flowers and fruit trees. I have never had a garden before, I love apricots and figs and bought lots every summer when I lived in Malta. Soon I can pick my own fruits 😊

   Liked by 1 person

 6. De första bladen på växterna lockar alltid till fotografering, tycker jag. Det är så vackert med de skarpt tecknade bladnerverna och de ofta tjockare bladen, som på dina vackra foton av fikonet. Bilden på myrtenjungfrulinet är bedårande! Tyvärr klarar den inte våra vintrar, läser jag. Vilken lycka att gå omkring i er trädgård och upptäcka vad som växer där! Kan tro att det kommer många lika härliga bilder när ni väl har flyttat in.

  Liked by 1 person

  1. Myrtenjungfrulin! Tack för att du gav denna vackra blomma ett namn. Ja, nu är det inte långt kvar tills vi kan flytta in i vårt hus och det känns helt fantastiskt. Ett aprikosträd, fikon, citrus och en mångfald av tropiska växter. Knappt jag tror att det är sant!

   Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star