Joy…glädje och sorg

Joy…glädje och sorg

Nu var det ett tag sen, ett tag sen dessa bilder togs liksom ett tag sen senaste inlägget. Har ändrat layout, funderat lite på min site och tvekat mellan språken, engelska eller svenska. Har inte kommit fram till något vettigt mer än att jag saknar bloggen. Så nu är jag tillbaka, förhoppningvis inte på ruta ett.

These photos were taken at an open food market in Kota Kinabalu, Borneo in 2016. I remember the moment very well, a memory still close to my heart. Innocent and playful kids, blissfully unaware of their future. Six years have passed, I wonder how they are today, what they are doing…

I have shown these images before, I like them a lot and keep them safely stored in my archive. The children convey an unspoiled genuine joy in their play with the wheelbarrow that rushes between the stalls of the bustling market. Far beyond the chaotic world that humanity finds itself in, while Earth cries..


Publicerat

i

,

Comments

11 responses to “Joy…glädje och sorg”

 1. Manikasanais Avatar

  Moi aussi je me demande

 2. walkaboutsweden Avatar

  Hallå där – kul att “se” dig!
  Hur är läget nu, på er nya hem-ö? Känner ni att ni har kommit till rätta?
  Tycker själv att det tar ett litet tag innan man har landat och de nya rutinerna börjar att sätta sig.
  Ha det gott Anita!

  1. Anita Avatar

   Hallå! Vi har det jättebra här på Cypern och visst har vi landat :)) Stormtrivs i vårt nya hem och bitarna har fallit på plats. Det “enda” orosmolnet är allt som händer utanför min egen lilla sfär. Klimatkris, krig och eländes elände, det går inte att blunda för, fast gör det ändå.
   Ha en fin helg!

 3. Geddfish Avatar

  SÅ fina talande bilder på barn som leker i nuet med det som finns till hands.
  Din sida är så fin, det blir säkert bra.
  Hoppas allt är bra med dig, du skrev “glädje och sorg”.
  Stor kram, Gerd 💖

  1. Anita Avatar

   Tack Gerd! Allt är bra med mig och vi trivs jättebra här i vårt nya hem på Cypern. Känner glädje över mina bilder, sorg över hur det ser ut i vår värld.
   Kram och ha en fin fortsatt helg!

 4. bpz3 Avatar

  Kul att du är tillbaka:-) Att du fortfarande levde var rätt logiskt, då jag såg dina tre äpplen som ny header. En helt underbar bild.
  Ni har ju rest mycket och då fylls ju arkiven med härliga minnen i form av bilder. Speciellt i ditt fall! Härligt att du delar med dig:-)
  Det där med språk är inte det lättaste. Du kan blanda som du gjort idag. Annars kan du välja svenska respektive engelska veckodagar. Men du “rankas ju” i första hand som fotobloggare, och jag ser ju att du har flest engelskspråkiga läsare så… Å i Sverige pratar ju alla engelska ändå, så…

 5. Anita Avatar

  Tack för din kommentar Beate!

 6. Jag Avatar

  En sån toppenserie av lekande barn, så levande, glad och hoppfull! Jag kan tro att du saknar era resor till Borneo.

  Det är lätt att bli deprimerad med allt som händer i världen men man får försöka hitta glädjeämnena. Jag tror att allt som basuneras ut i media, där vi numera tar del av minsta olycka i hela världen påverkar och stressar oss oerhört. Fotograferandet, fokus på något annat en stund hjälper mycket, tycker jag. Fin ny layout!

  1. Anita Avatar

   Tack så mycket för dina rader snälla du!
   Nej, jag saknar faktiskt inte resorna till Borneo men är väldigt tacksam över allt jag fått vara med om, alla minnen. Nu känns det mer som att det är skönt att “bara” vara hemma. Hemma i vårt nya hem här på Cypern. Det känns såå bra!

   När det gäller alla oroligheter som pågår i världen är det inget jag tänker på så mycket i vardagen. Men ibland undrar jag verkligen om inte mänskligheten gjort sitt. “Krig och politik har fördärvat vår jord” skrev Evert Taube redan på sin tid. Skulle vilja lägga till Religion, Skövling av Regnskog, Utrotning av mikro organismer, Växter, Insekter och Djur och hur mår egentligen våra Hav? Nej, jag är om inte direkt rädd, djupt oroad över människans fortsatta existens.

   Min nya Layout?? Tack, men är det inte lite för mycket svärta? Hahaa… :))

 7. wetanddustyroads Avatar

  Such lovely photos of the children – yes, innocence is a bliss (and it’s best portrayed by a child)!

  1. Anita Avatar

   Thank you Corna, you are so right.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: