Bzz..

Some macro shots I found in my archive, taken last spring here in Cyprus.

This is my own challenge. Some days there may be more than one post while other days there will be no posts at all. The goal is at least 365 posts by December 31, 2023.
Day 16 / Post 8 of 365

Funderar på att anmäla mig till 365 Foton 2023. Där måste jag följa vissa regler och kanske helst skriva på både svenska och engelska. Har med behållning varit med förrut. Senast15 februari måste jag bestämt mig. Kikade på temalistan, en utmaning i sig bara det.

20 replies to “Bzz..

 1. Underbara makrofoton som vanligt. Längtar efter att se de små vännerna igen.
  För väldigt länge sedan var jag också med i 365 Foton. Klarade det i 2 år i alla fall.
  Lycka till med den utmaningen!

  1. Thank you Mike, I am thinking of participating in the Swedish photo challenge where each picture is based on a given theme and all pictures must be taken this year. We’ll see.. 😀

 2. De två sista är mina favoriter 🙂 Det känns som om du bestämt dig för att köra en egen utmaning under året, så jag önskar dig lycka till 🙂

  1. Det är så tokigt för jag kan inte bestämma mig om jag ska vara med eller inte. Kan ju inte vänta hur länge som helst. Funderar även på att göra som, om jag minns rätt, du gjort tidigare. Inte vara anmäld men ändå använda temalistan, för inspirationens skull. Eller översätta temalistan till engelska och ha min egen utmaning. Fast det där sista kanske inte vore så klokt. Det är ju 365 teman att överdsätta och tiden går och roligare kan man ju ha det :))
   Tiden får utvisa men jag är glad över att du tittar in hos mig och kommenterar. Det känns som en sporre.

   1. Ibland är det inte så lätt att bestämma sig. Men eftersom du tvekar, så tror jag att du någonstans har bestämt dig för att inte vara med 🙂
    Jag gjorde sådär ett år, 2016 tror jag det var. Men det är nog roligare att vara med “på riktigt” eller inte alls. Det finns ju för övrigt andra sätt att stimulera fotograferandet. Jag brukar ibland bestämma mig för att t ex under en vecka bara använda ett visst objektiv (gärna ett som inte används så ofta) till alla bilder. Det tvingar mig att tänka på ett annat sätt.
    En del bestämmer sig för att under en viss tid bara ta bilder av ett bestämt motiv eller motiv med en viss färg. Ja, det finns alla möjliga varianter 🙂

    1. Tack för dina tankar och råd Claes. Ja, nu har jag bestämt mig för att inte vara med i år.
     För mig är fotografering med macro min “morot”. Det tycker jag är väldigt utmanande och skoj.
     Morot?? …eller säger man motor. Haha… 😂macro är hur som helst det som lockar mig att så gott som alltid bära med mig min kamera.

 3. Oh, how lovely! I don’t think I’ve ever seen a bee from so close by 😉. Good luck with your challenge … it shouldn’t be too difficult for you, you have so many amazing photos (and lots of opportunities in your area to take new pics)!

 4. Det är fint med macron, det bevisar ju du helt klart. Men jag har inte kommit dit än… jag har ju inte så mycket ljus i norra delarna av Svedala. Jag har ett bra objektiv till hands och en bälg… men där stannar det. Jag får titta in till dig lite oftare och inspireras. Cypern så intressant.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star