A Queen Wasp…

A Queen Wasp…

I’ve walked past the same spot for several days now and each time I’ve seen a queen wasp building her nest on a thin straw. Until this morning, the nest was gone and so was the wasp. A farmer had driven on the overgrown path on his way to harvest his land, unaware of the wasp. Who cares about a wasp?

I could be wrong, it might not be a queen wasp. Anyway, insects are important as they help keep ecosystems in balance and it was fun following this hard working creature for a few days.
Nature is amazing and so are all the insects.

Todays weather here in Paphos, Cyprus.
Sunny with a high of 22 °C

.


Publicerat

i

, , , , ,

Comments

19 responses to “A Queen Wasp…”

 1. Birder's Journey Avatar

  Amazingly sharp detail!!

  1. Anita Avatar

   Thank you for you kind comment.

 2. Greta DH Avatar

  Excellent shots Anita👌🏾

  1. Anita Avatar

   Thank you kindly Greta.

 3. Kristallina Avatar

  Fantastiska bilder men så synd att allt jobb var förgäves. Hoppas den hittar en bättre plats och orkar bygga en gång till. Duggregn här och 5 grader😉

  1. Anita Avatar

   Tack Kristallina och vad roligt att du är tillbaka. Har faktiskt saknat dina kommenterer. Det var ju ett tag sen du bröt armen så jag gissar att den nu är återställd. 5+ grader, typiskt april men det går iallafall åt rätt håll. Ha en fin fortsatt vecka!!

   1. Kristallina Avatar

    Det går framåt. Sakta men säkert. Helt återställt är det inte men jag är flitig med mina övningar. Typiskt april? Absolut…. här har vi 1 timme solsken och 15 minuter hagel😂

 4. whippetwisdom Avatar

  Beautiful images Anita and what a wonderful nest she was making. Such a shame the farmer wasn’t aware and I hope the wasp has found a safer place to start again 💛

  1. Anita Avatar

   Thank you for your lovely comment Xenia.

 5. bpz3 Avatar

  Är inget fan av getingar, men den snyggingen gillar jag oavsett om det var en drottning eller inte. Har inte sett en geting än i år, men väl två humlor – drottningar dom också lärde jag mig.
  Inga 22 grader här inte. Vi får nöja oss med 8 plusgrader…

  1. Anita Avatar

   8+!! Typiskt april kanske. Nej, getingar är inte kul när de sticker. Haha… vad fel det blev, det är ju då de är som bäst ;)) Tack snälla för kommentar BP.

 6. Minton Avatar

  Vackra bilder på getingen.
  Kramar från oss

  1. Anita Avatar

   Tack snälla!!

 7. wetanddustyroads Avatar

  Hopefully the wasp survived and went on to build a new nest somewhere else. Great photos!

  1. Anita Avatar

   I guess the wasp survived. 😁

 8. Susanne Avatar

  Getingar är ingen favorit men rolig att fota. Och du har fotat fantastiskt fina bilder på den stora besten. Hoppas du inte blev stucken…

  1. Anita Avatar

   Nej, stucken blev jag inte, getingen var alltför upptagen med sitt. Återigen, tack för din fina kommentar.

 9. Jag Avatar

  Fascinerande att med kameran kunna följa en geting i färd med att bygga ett bo. Tänk bara: varje sommar åstadkommer de detta, bygger sig ett nytt hus! Så sorgligt att det inte fick bli någon inflyttning där. Jättefin serie på något som jag inte sett tidigare. Det är ju färdiga bon man brukar upptäcka och ibland gör man ju sig just av med dem, om de sitter på olämpliga platser.

  1. Anita Avatar

   Tusen tack för din så fina kommentar.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: