Malta – Cypern

Malta – Cypern

Idag är det på dagen två år sedan vi lämnade Malta för att bosätta oss på Cypern. Trivs jag bättre här, vilka är de största skillnaderna och längtar jag ibland tillbaka? Dessa frågor och mycket annat kommer jag att skriva om senare. I dag nöjer jag med att välja ut några bilder från ön där vi bodde i tjugo år.

Klicka gärna på någon av bilderna i kollaget. Det finns en kort text till varje bild.
Den översta bilden är på Azure Window, innan den helt kollapsade i en storm 8:e mars 2017.

Jag vet, det blev lite för många bilder, men det var så svårt att välja. Hoppas du trots detta kan titta på dem med behållning. Texten till bilderna är på engelska då jag i efterhand bestämde mig för att skriva på svenska. Har bestämt mig för att i fortsättningen skriva på svenska. Kommer också att ändra min layout och med hjälp av Anna göra min blogg mer överskådlig. Det kan därför bli lite rörigt här innan det hela är färdigt men ha tålamod.
Fint kommer det att bli :))


Publicerat

i

, , ,

Comments

19 responses to “Malta – Cypern”

 1. Minton Avatar

  Många bilder känner jag igen och de är så fina. Har haft lite problem att kommentera men nu gick det.
  Kramar från oss

  1. Anita Avatar

   Gissar att problemet berodde på att jag höll på att göra om inlägget efter att jag publicerat. Tack snälla du för din kommentar Anki.
   Kram från oss på ett varmt Cypern. Hundarna ligger mest och sover.

 2. Kristallina Avatar

  Jag kommer ihåg dessa färgglada båtarna som jag alltid tyckte väldigt mycket om. Förstår att det var svårt att välja foton till inlägget men det blev en jättefin serie.

  1. Anita Avatar

   Tack Kristallina, inser att det blev för många bilder men nu får det vara så.

 3. bpz3 Avatar

  Nu tycker jag att din blogg är väldigt fin som den är, men…
  Så jag minns dina är på Malta. Alla dina underbara och förgglada bilder därifrån, inte minst båtarna och bussarna. Och mäktiga Valetta. Cypern har ju inte mycket gemensam med Malta – tycker jag, förutom att alla prata engelska där också.
  Tor nog att du saknar Malta, åtminstone vissa delar av din vistelse där. Inte dina idiotiska grannar som inte tillät dig att skaffa hund eller bråket om er terrass, men annars så…
  Det ska bli spännande att läsa vad som du saknar.
  Collaget är underbart och visar Malta i ett nötskal:-)

  1. Anita Avatar

   Tack Beate. Nej, min blogg är inte snygg alls och inte heller överskådlig. Vill ha en header och jag så ambivalent när det gäller språket, velar hit och dit och kan bestämma mig. Känns lite påfrestande just nu. Ibland tänker jag att jag raderar allt och glömmer bort bloggandet helt. Men det stannar hittills vid tanken.
   Saknar inte Malta som det var när vi lämnade ön men jag har många fina minnen, ja, borsett från de du nämner förstås :((
   När det gäller språket så är det skilland. På Malta var det enkelt medan du här på Cypern kan få brev från myndigheter och annat som står på grekiska = omöjligt att förstå.

 4. Jag Avatar

  Många färggranna bilder i ditt fina potpurri från Malta, säger som Anki att vissa tycker jag mig känna igen eller i varje fall företeelsen, som båtarna och balkongerna. Och det klarblå vattnet. De gröna bussarna har erövrat världen, lite trist kan man tycka. Fint med byggnaderna som speglas! Ett flygande paraply, helläckert och hu för att sitta i glasstrutar, blåskatarr, haha! Underbar skylt den med igelkotten.

  1. Anita Avatar

   Tusen tack snälla för din så fina kommentar och som vanligt, det känns att du tittar på bilderna och inte bara sveper över med blicken. Lätt gjort när det är så många, haha..

 5. walkaboutsweden Avatar

  Instämmer med de andra kommentarerna.
  Åren med dig på Malta minns som jag som färgrika – klara starka färger på många bilder.

  1. Anita Avatar

   Tack så mycket för dn vänliga kommentar Barbro.

 6. Anna i Portugal Avatar

  Fantastiska bilder! Och det ska bli rktigt roligt att läsa om ert liv där och varför ni flyttade till Cypern.

  1. Anita Avatar

   Tack så mycket. Tror inte jag kommer att lägga ut om mitt liv på Malta men kanske om skillnaderna mellan att bo på dessa öar och lite annat. Även om jag kommer att skriva lite mer i mina inlägg i framtiden så är och förblir min blogg fokuserad på mina bilder.

 7. stefansvardag Avatar

  Underbara bilder. Malta har funnits på önskelistan i många år, men det ser ut som att vi aldrig kommer dit. Det finns helt enkelt för mycket att utforska i Europa, både närmare och billigare.

  1. Anita Avatar

   Tack Stefan. Malta har sina guldkorn men är inte längre lika geniunt som när vi flyttade dit för 23 år sen. De bygger överallt och ön är väldigt liten. Ja, det finns måga platser man så gärna vill utforska.

   1. stefansvardag Avatar

    Det är väl tyvärr så att turistmagneter tenderar att överbefolkas med invånare och turister.

 8. Susjos Avatar

  Tänk att vi sågs på Malta! Otroligt ! Å att ni bodde på samma gata som min son bodde på! 20 år? Jösses, det var länge det. Skönt att höra att ni trivs bra på Cypern också, kan tänka mej att det är varmt där nu.
  Ha det gott!
  Kram

  1. Anita Avatar

   Ja, vilket år var det egentligen vi sågs. Länge sen var det men jag minns det mycket väl.
   Det är varmt runt hela medelhavet just nu, men vi har det bra.
   Kram & Sköt om dig!

 9. bpz3 Avatar

  Svar: Kikade in hos dig bara för att;-) Layouten som den ser ut just nu är betydligt sämre än den du hade innan. Just dina bilder gjorde sig så otroligt bra mot en svart bakgrund. Det är det vad jag tycker.

  1. Anita Avatar

   Tack snälla Beate för dina synpunkter, men jag är långt ifrån färdig :))

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d