Skyltsöndag

IMG_9586-PSPEn ny skylt har dykt upp här på ön, “Share the Road“. Nu är det inte många som väljer att cykla och vägarna är inte anpassade för cyklister. Att bli inklämd av bussen i den här kurvan är inget man direkt önskar..På den breda havspromenaden talar skyltarna tydligt om att man inte får cykla.Img_9594-PS2Var tog alla duktiga konstnärer vägen var en fråga jag ställde mig under årets “Street Art Festival”. Att den enda muralmålningen fanns på en parkeringsplats utanför festivalområdet upptäckte jag efter en vecka.IMG_9603-PSPMålningen föreställer en grå man i röda shorts och flip-flops som klättrar genom ett hål vilket ska beskriva en flykting som kämpar för att fly från söder för att ta sig till norra Europa i hopp om ett bättre liv.

Att han är grå beror på att han inte ska representera någon speciell nationalitet. Fortsättningen kommer att synas på en målning i norra Italien om ett par veckor. Har letet men inte funnit namnet på konstnären.

Bp håller i trådarna när det gäller att skylta på söndagar. Häng på du också !! Det vimlar av skyltar 🙂

Comments

5 responses to “Skyltsöndag”

 1. Hanna Avatar

  Bra att de skyltar att man ska dela på vägen, men vette sjutton om jag skulle våga cykla där jag heller, inte mycket plats. Tråkigt att street art-festivalen inte var någon höjdare. Kan förstå deras tanke och budskap bakom målningen, men samtidigt lever ni ju mitt i eländet och har sett det på nära håll, en målning kanske inte behövs på ämnet. Ha det gott!

 2. BP Avatar

  Ja, cykelbanor verkar ju inte vara inne på Malta direkt. Å personligen skulle jag inte våga cykla där heller. Det roliga är att just den skylten är ju sprillans och skiljer sig markant från de lite äldre gatuskyltarna. Ja den syns iaf.

  Å nu till din muralmålning – den är enormt bra tycker jag. Å eftersom du alltid inspirerar mig och gör mig nyfiken så kolla här:
  http://www.timesofmalta.com/articles/view/20150724/local/giant-sliema-mural-to-have-second-part-and-a-message-in-north-italy.577827 .

  Konstnären behövde bara tre dagar för att göra den målningen – helt otroligt. Å han – inte konstnären utan migranten – kommer ut ur hålet i den italienska motsvarigheten. Vilken idé! Ett sätt att påpeka för Europa och världen att migranterna finns. Å att man inom EU kanske borde göra betydligt mera för att hjälpa Malta. Italien och Grekland med att ta hand om flyktingarna…

  Nu glömde jag ju nästan tacka för denn suveräna skyltning (best yet :-)) och länken. Kram!

 3. Steve Avatar

  Tänk, jag tror inte att skylten som uppmanar till att dela vägen gör cyklandet säkrare på Malta. Förenat med livsfara är den tanke som poppar upp hos mig.
  Muralmålningen är hur läcker som helst och med ett budskap väl värt att begrunda. Jag såg nyss ett nyhetsinslag om hur den svenska kustbevakningen med fartyg på plats dagligen räddarmänniskor på flykt över Medelhavet. Hittills har man räddat 3000.

 4. Monica o Jacob Avatar
  Monica o Jacob

  Nä där skulle jag nog inte cykla är lite för rädd om livhanken.
  Vilken läcker målning ser så verklighetstrogen ut 😉
  Ha en bra dag
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2015/07/26/11147522-helgbilden/

 5. Mias Mix Avatar

  Vilken rolig idé med målningen och att han sen kommer ut i Italien!
  Visst är det bra att samsas i trafiken men skulle nog inte vilja cykla där. Tror hellre jag trotsar förbudet och cyklar på den trevliga promenadvägen 🙂

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d