Smått i fokus

IMG_4208-PSP-MEn gräshoppa i fokus bland vår hibiskus då bladen ännu var lite gula av näringsbrist. Det brydde sig inte den här lilla sötnosen om utan satt snällt kvar som modell och lät sig förevigas.IMG_5016-PSP-M2-SMTänk att få hålla en liten geccoödla i handen ! De är otroligt skygga och snabba. Misstänker nästan att maken har magiska fingrar här. De syns ofta klättra uppåt väggarna ute på terrassen med sina små sugfötter. IMG_5993-PSP-2-SL På balkongräcket på andra sidan huset har en annan gräshoppa kommit lite vilse. Som tur väl är tog han inte ett skutt med tanke på att det är sex våningar högt och därmed ganska så långt ner till marken.

Tisdagstema / Skärpedjup

19 replies to “Smått i fokus

 1. Alltså geccon vill man ju bara ha som husdjur, vilket ju är precis vad h*n är hos er. Undrar hur maken din gjorde för att “fånga” den. Dessutom sitter h*n ju modell. Fantastiskt gjort! Bra maken och suveränt fotad.

  Gräshoppor är också roliga tycker jag. Vet inte om du någonsin har “fångat” en. Om inte så kan jag berätta att de har en otroligt kraft i “benen” när de sparkar.

  Som vanligt helt fantastiska bilder!

  Like

 2. Hej, man behöver en bra kamera och macroläge när man ska fota småkryp. Jag tycker ofta de ser hotfullare och mera skrämmande ut i närbild. Men geccoödlan är jättesöt, min dotter hade salamander som sällskapsdjur tills den rymde…Hittade den småningom bakom teven, mumifierad…

  Like

 3. Häftigt mönster på Gräshoppans ögon. En snäll Ödla hittade ni också att ta bild på. Bra bilder blev det.
  Svante

  Like

 4. Så spännande att få se de “små” krypen på så nära håll!!! Undrar vad det var för ödlor vi såg på Zakynthos, kanske en sån där gecco?

  Like

 5. Åh så söt den lilla geckon är! Han måste ha känt sig trygg hos din man. Så jättefint fotade bilder! Djur och blommor gör sig så bra med kort skärpedjup.

  Like

 6. Så fina bilder med kort skärpedjup. Jag är dock inte alls avis på din man som får hålla i ödlan… Huh… Sådana sprang på väggarna när vi var i Italien, och jag lyckades inte riktigt vänja mig vid dem. Dessutom har jag fått en liknande ödla i min stövel när jag rensade bort vissnade växter för några år sedan. Bara svanstippen kvar i stöveln. Resten av ödlan, med tappad svans, dök sedan upp i vårt gästhus.. Min dotter fick bära ut den… 😉

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star