Smått i fokus

IMG_4208-PSP-MEn gräshoppa i fokus bland vår hibiskus då bladen ännu var lite gula av näringsbrist. Det brydde sig inte den här lilla sötnosen om utan satt snällt kvar som modell och lät sig förevigas.IMG_5016-PSP-M2-SMTänk att få hålla en liten geccoödla i handen ! De är otroligt skygga och snabba. Misstänker nästan att maken har magiska fingrar här. De syns ofta klättra uppåt väggarna ute på terrassen med sina små sugfötter. IMG_5993-PSP-2-SL På balkongräcket på andra sidan huset har en annan gräshoppa kommit lite vilse. Som tur väl är tog han inte ett skutt med tanke på att det är sex våningar högt och därmed ganska så långt ner till marken.

Tisdagstema / Skärpedjup

19 thoughts on “Smått i fokus

 1. Alltså geccon vill man ju bara ha som husdjur, vilket ju är precis vad h*n är hos er. Undrar hur maken din gjorde för att ”fånga” den. Dessutom sitter h*n ju modell. Fantastiskt gjort! Bra maken och suveränt fotad.

  Gräshoppor är också roliga tycker jag. Vet inte om du någonsin har ”fångat” en. Om inte så kan jag berätta att de har en otroligt kraft i ”benen” när de sparkar.

  Som vanligt helt fantastiska bilder!

  Gilla

 2. Hej, man behöver en bra kamera och macroläge när man ska fota småkryp. Jag tycker ofta de ser hotfullare och mera skrämmande ut i närbild. Men geccoödlan är jättesöt, min dotter hade salamander som sällskapsdjur tills den rymde…Hittade den småningom bakom teven, mumifierad…

  Gilla

 3. Så fina bilder med kort skärpedjup. Jag är dock inte alls avis på din man som får hålla i ödlan… Huh… Sådana sprang på väggarna när vi var i Italien, och jag lyckades inte riktigt vänja mig vid dem. Dessutom har jag fått en liknande ödla i min stövel när jag rensade bort vissnade växter för några år sedan. Bara svanstippen kvar i stöveln. Resten av ödlan, med tappad svans, dök sedan upp i vårt gästhus.. Min dotter fick bära ut den… 😉

  Gilla

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s