Oväntat besök

Fick ett oväntat besök igår då det plötsligt trippade in en liten duva genom dörren där vi satt vid våra datorer och jobbade. Lockade försiktigt ut den så den inte skulle flyga ner en våning i vår lägenhet. Stängde dörren mot terrassen och gick ut med kameran. Att den kände sig helt vilsen fanns det ingen tvekan om.IMG_0508-2Den var väldigt nyfiken och gick runt på terrassen och kikade i flera timmar.
Spanade in genom våra stora fönster som om den ville komma in och få sällskap.IMG_0523-2Ringmärkt och imponerande tassar. Har aldrig kommit en duva så nära.IMG_0535-2SL-MDuvor syns sällan utanför våra fönster och tillhör knappast mina favoriter men den här var speciell.
Ganska tam men väldigt vilsen, nyfiken och harmlöst snäll. Hoppas verkligen att den hittat hem…

Har därmed lär mig att en duva inte är en duva. Det finns flera hundra olika arter. De vi oftast ser på gator och torg, den vanliga stadsduvan, allmänt illa omtyckt men bara en av väldigt många. Vita duvor har ett
symboliskt värde, turturduvan står för trofast kärlek och brevduvan har en lång historia…

Tisdagstema / Vilse


Publicerat

i

Etiketter:

Comments

20 responses to “Oväntat besök”

 1. Paula i pörtet Avatar

  Hej! Kan det vara en brevduva tro, eller märker man upp även de “vanliga duvorna” på ön? Vore kul att veta. Visst var den vilse men samtidigt verkade den känna sig rätt hemtam om den stannade så länge! Jag tycker fåglars ögon är otäcka, man kan inte se vart dom tittar! Annars var det ett ståtligt exemplar!

 2. Monica o Jacob Avatar
  Monica o Jacob

  Vilka fina bilder den ställde upp på en otroligt fin filur, eftersom jag bara känner till skogs stads och ringduva vet jag inte vad detta är för sort.
  Ja du ibland när det är riktigt mörkt och kattugglan hoar känns det som om man är i en skräckfilm 🙂
  En kväll satt den i en tall och blickade ner på oss en imponerande syn.
  Ha en skön kväll 😉
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2015/09/08/11175265-tisdagstema/

 3. Violen på Brandholmen Avatar

  Fint besök ni fick! Imponerande bilder, att du kunde komma så nära! Duvor tillhör inte mina favoriter men den här har kopplat på stora charmen!
  Ha det bra på din ö! Just här har vi inga duvor men väl invasion av vitkindade gäss som tränar att flyga i plog. Snart bär det väl iväg.

 4. Prästkrage Avatar

  Undrar om inte din besökande Duva haft närkontakt med en Rovfågel.
  Svante

 5. Inger Ekströmer/Anemonen Avatar

  Wow det här var en kononvacker duva som bär ring. Den är märkt på din Ö. Så här nära har jag aldrig heller varit en duva. Däremot har duvor gjort något annat på mig, men det talar jag inte om här 🙂 Mycket bra jobbat med kameran här av dig. Tummen upp.

 6. Stare Ström Avatar

  Nu fick du mig till att plocka fram fågelböcker! Tror att det är en klippduva du har haft besök av. Den är sedan upphov till den uppsjö av varianter det finns på tamduvor. Kul!

 7. BP Avatar

  Helt otroligt! Har då aldrig träffat på en duva som står still och agerar fotomodell så nära en människa. Den är vacker tyker ja, å då är jag inte heller förtjust i duvor. Har aldrig sett en duva med den “klädseln” heller, men jag har hittat en länk http://www.birdmalta.com/PIGEONS/Pigeons.html. Tror att din nya kompis är en tävlingsduva. Riktigt intressant läsning faktiskt – ja både ditt inlägg och sajten jag hittat.

 8. sussiejoh65 Avatar

  Fina bilder …härlig färg på “fötterna” 😀

 9. Ninnie Avatar

  Å, så fina bilder på en vacker fågel! Duvor är ju annars fåglar som man helst viftar bort när man är på stan…Här där jag bor har vi sett den lite ovanliga skogsduvan, också en mycket fin fågel.

 10. BP Avatar

  Me again: Är ju lite trög som du vet, men först nu slog det mig att vi var synkade på nå’t konstigt vis nu igen. Din rubrik är “Oväntat besök”. Min var “Väntat bsök”. Kusligt eller bara roligt? Roligt tycker jag 🙂

 11. Marina Avatar

  Fina bilder! Det var nog tur att ni lyckades locka den åt rätt håll, för en vild fågel inomhus brukar aldrig vara någon bra ide…

 12. Steve Avatar

  Fantastiska bilder av en vacker duva. Jag som aldrig sett duvor som vackra
  Till nåt helt annat. Grattis på namnsdagen!

 13. Lottisen Avatar

  Så fin din är och vad nära du kom! Jättefina bilder på den vilsna duvan!

 14. Mias Mix Avatar

  Vilket oväntat besök! Och Gevalia ville han väl inte ha. Jag har aldrig gillat fåglar. Tyckt att de är lite äckliga och ohygieniska. Men efter Galapagos har jag helt ändrat uppfattning. Finns så många fantastiska fåglar. Och vilka kanonfina bilder du fick på honom. Förstår att du inte ville ha in honom.
  Tack för dina ord och kramen! Man behöver inte alltid skriva/säga så mycket. Vet ju att ni finns där och är glad och tacksam för det! Kram till dig också!

 15. Mias Mix Avatar

  Och grattis på namnsdagen! ☺

 16. Hanna Avatar

  Jättefint fångat! Man får verkligen en annan bild av duvan när man kommer så nära, annars brukar jag säga att stadsduvor är råttor med vingar. 🙂

 17. Anni Avatar

  Oj, vilken nyfiken och orädd duva! Så fina foton du fick ta! Jag tillhör dem som inte gillar duvor, oavsett sort. Det hör ihop med att jag blev nedbajsad två gånger på samma dag i London när jag var 14 …

 18. Marie i Skrifvarstugan Avatar

  Tänk vilket överraskande besök du fick och fint dessutom. Så vacker i all sin skrud och t o m tassarna var vackra. Har aldrig sett dem på så nära håll som du har lyckats att fota dem. Hoppas den hittar hem och att allt går bra för den 🙂
  Ha det gott på din fina ö !

 19. Marit Johansson Avatar

  Så märkligt, tänker att den kanske var chockad av något, kanske flugit in i en fönsterruta då brukar de ju bli lite förvirrade. Hoppas att den piggade på sig och hittade hem till sig. Det blev ju i alla fall ett perfekt fototillfälle för dig, bilderna blev kanon!

 20. kiki freese Avatar

  Otroligt vacker dam….eftersom hon är ringmärkt måste det ju betyda något. En budbärarer kanske?
  Ett viktigt möte.
  /Kiki

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: