Granatäpplen och annat..

IMG_0573Nu syns granatäpplen på träden här på ön. Det som liknar repor på linsen till höger om frukten är ett trasigt nät skapat av en spindel. Syns tydligare om man förstorar bilden och inte alls om man blundar.IMG_0570-2Rabarbern som planterades för flera veckor sen växer långsamt. Bestämmer oss för att plantera om den med ny jord, flytta den till en annan plats på terrassen och vänta och se om den kanske får lite mer energi.L1070799-PSP-MFörsökte själv finna lite energi igår och simmade några varv i medelhavet. Trots 27 grader i vattnet kändes det som att bada bland isflak. Har inte frusit så mycket på länge. Snabbt upp igen för att tina lite i solen. Tanten på bild är inte jag, isflaken fanns bara i min fantasi men kändes inte mindre overkliga för det.

pic_5023e3a5e087c3519b000052

Gör ett nytt försök imorgon…

 

27 thoughts on “Granatäpplen och annat..

 1. !5 grader i luften, och 9 grader i vattnet, och jag tänker positivt, och låter bli att bada. Ett bra recept på att inte behöva frysa.
  Svante

  Like

 2. Vilka färger!
  Rabarbern var en seg rackare.
  Nog ska det till mycket fantasi för att känna sig omgiven av isflak i 27-gradigt vatten. Men, har man fantasi så brukar den kunna driva iväg riktigt långt.
  Den tecknade bilden: Det betalar sig oftast att göra ett nytt försök. Eller rättare sagt: Det kostar inget.

  Like

 3. Synd att rabarbern inte vill bli stor. Håller tummarna att omplanteringen och ny plats i solen gör underverk.
  Man kan inte alltid lyckas, varken med plantor eller med att tänka positivt. Ny dag, nya möjligheter, vet du väl. Härliga bilder!

  Liked by 1 person

 4. Granatäpplet med den underbara blåa himlen är ljuvlig! Fick ett gott skratt åt din mening: Syns tydligare om man förstorar bilden och inte alls om man blundar. Då vågade jag inget annat än att förstora upp bilden 😉 Å jag blundar aldrig när jag tittar på dina foton 😉

  Rabarbern förvånar mig lite. Den sköt ju upp i början minns jag, men nu verkar den ha avstannat. Den gillar kanske inte de höga temperaturerna. Det är ju en svensk rabarber som knappt känner till temperaturer över 22 grader…

  Precis som du är jag också en “frussen” typ och förstår att man kan frysa trots 27 grader i vattnet. Det är kanske därför jag så sällan badar – förutom i 40 grader varmt badvatten då…

  Jag gillar teckningen, även om innebörden för dig ju inte är roligt precis. Tycker absolut att du ska göra ett nytt försök imorgon. Som Steve säger – det kostar inget.

  Å om du vill “prata” så vet du var jag finns, eller rättare var min mejladress finns. Varm kram tjejen!

  Like

 5. Blå himmel och lika blått vatten. Vi har olika krav på vattentemperatur. Jag tyckte 14 gr i Öresund var helt ok häromdagen. Jag har som mål att tänka positivt- inte alla dagar jag når fram till det! Men vi kommer igen, eller hur?!

  Like

 6. Ja djuren har lättare att hålla sams, vet av egen erfarenhet att som hund och katt inte stämmer alls 😉
  Ha en bra dag 😉

  Like

 7. Så härligt med granatäpplen, fikon och annat på träden. Och jättefin bild dessutom. Vet att rabarber vill ha mycket gödsel. När jag skulle flytta vår för många år sen skulle man gräva en jättegrop, fylla med hästskit, på med mer jord och sen plantera. Så du får gå på häst-skit-jakt 🙂
  Hoppas du känner dig bättre idag!! Här går det också upp och ner, men har kommit ur den där värsta dvalan. Bara att maila när som om du behöver skriva av dig. Kram

  Like

 8. Vilka underbara bilder! Och så skön text om nätet det trasiga! 🙂 Har du tagit med Rabarbern från Sverige? Eller finns det nere hos er?
  Isflak vid 27 grader?? Vet du att jag förstår det faktiskt! Jag badar i pool här hemma och när temperaturen är 32 grader fryser jag och kan inte vara i lång stund alls. Men är det strax över 33 så är det superskönt! 🙂 Men det ser superhärligt ut i vattnet och jag är grymt avis! Det är ju också stor skillnad att bada utomhus i varmt väder och solsken….då ska det vara svalkande vatten. Där jag tränar är för rehabträning och där måste det vara varmare! Förresten, gillar du Granatäpple? Hur äter du det i så fall om jag får fråga? För visst är det bara kärnor i när man delar den?

  Like

 9. Oj, håller du på att bli sjuk eller är du så frusen av dig?
  Vacker bild på granatäpplet, gillar inte smaken så jättemycket men brukar äta det eftersom det är så nyttigt, fullt av antioxidanter 🙂

  Like

 10. Din tredje textrad fick mig att skratta högt för mig själv! Du kan i alla fall sprida positiva signaler till oss andra genom dina inlägg. Hoppas du kan känna dem själv också.

  Granatäpple som är så gott. Eller är det det, egentligen..? Det kanske är så att det mest är snyggt att dekorera med? Jag köpte hem ett par i går för att ha till ett mellanmål som jag gillar med apelsin och granatäpple. Jättegott faktiskt. Du får länken till receptet, du som har tillgång till färska granatäpplen kan säkert uppskatta det ännu mer än jag 🙂

  Här är bilden på apelsin, kvarg, granatäpplekärnor, pistaschnötter och en tesked honung ringlat över och litet kanel: https://justnujusthar.files.wordpress.com/2014/02/mellanmc3a5l-2.jpg

  Liked by 1 person

 11. Skönt med sol och värme på land då man fryser. Hoppas det värmde dig. Den där positiva sidan som man ska kämpa med den kan få sig en törn ibland men snart skiner solen igen i sinnet och då går det lättare. Hoppas det för dig också.
  Underbar bild av granatäpplet och jag gillar din humor verkligen 🙂
  Rabarbern hoppas vi på ska trivas av omplanteringen.
  Ha det gott på ön !
  Kram

  Like

 12. Här kommer en massa sköna, värmande tankar till dig så att du slipper frysa! Självklart kan man frysa i 27-gradigt vatten, det har jag gjort många gånger! Härliga bilder som alltid! Hoppas rabarbern tar sig så att ni kan få äkta svensk rabarberpaj!
  Ha det bra på din ö! Var rädd om dig!

  Like

 13. Unerbara bilder och granatäpplen som är så gott och nyttigt. Rabarber det är gott även det och de är så tacksamma att odla så till och med jag klarar dem. Vissa dagar är bara sådana och det kanske för att vi skall uppskatta de bra desto mera, tror jag. Ha de

  Like

 14. Har sett att du är ute på Facebook och “bloggar” där. Synd tycker jag! Men du kan hälsa maken att hans tavla är fenomenalt bra. Såååååå duktig han är. Ja, eller han är lika duktig på at måla som du är på att fota. Ni borde komplettera varandra helt perfekt!

  Kram:-)

  Like

  1. Bloggar inte på fb utan letar vänner. Har visserligen lagt in några bilder av gammal vana då det ser lite tomt ut med bara text.
   Finner dessvärre inget som är givande med fb men nu har jag iallafall provat ! Återkommer till bloggvärlden inom kort. Måste bara få tillbaka min inspiration vart den nu tog vägen 😕

   Like

 15. Nu hade jag precis skrivit en lååååååååååång kommentar till Tittut inlägget. Åsså försvann både ditt inlägg och min kommentar. Booooohoooooo.

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s