Kanske, kanske inte…

img_6825Är just nu i valet och kvalet om, trots att jag sagt nej, ändå ska hoppa på nästa års fotoutmaning 365 Foton 2017, det var ju faktiskt roligt. Men jag måste absolut lära mig att varva, att ägna mer av min fritid åt fotokurserna jag köpt vilket blev helt åsidosatt under 2016.

En bild behöver inte vridas och vändas på flera gånger, kommenterer behöver inte ta så lång tid att skriva. På söndag drar det igång. Kanske, kanske inte, men med målet i minne, att bara fortsätta så länge det är roligt, då behöver jag heller inte slå knut på mig själv.
😉

Lägesrapport från lägenheten:
Nu får vi inte plats själva längre. I hallen står kyl/frys och tvättmaskin blandat med tunga säckar av sand/cement och målarfärgsburkar. Hela vardagsrummet är täckt av cement som ska kaklas så snart det är hårt. I sovrummet jobbar två med att måla (hoppas jag 😀 ,och elektriken är sysselsatt med sitt. Förhoppningsvis kan vi måla färdigt själva i helgen…


Publicerat

i

Etiketter:

Comments

22 responses to “Kanske, kanske inte…”

 1. Boel Avatar

  Det tycker jag verkligen att du ska göra för dina bilder är helt underbara och det är alltid lika roligt att få se hur livet på Malta ter sig 😊 Ta det som en kul grej och om du inte hinner posta bilder eller kommentera några dagar så kommer det fler dagar……jag postar ofta flera bilder samtidigt som jag tagit under flera dagsr. Tiden räcker inte alltid till…..

  Jag vill oxå passa på att önska dig ett Gott Nytt År!!!

  1. maltanita Avatar

   Tack Boel, du har så rätt, det är det där med tid, men varför inte bara ta det som det blir så länge det är roligt, helt rätt tanke 😀

 2. mallan Avatar

  Ja, om du är med eller inte måste du känna själv hur du vill göra. Jag kommer i alla fall fortsätta följa dig, du tar så fina bilder och jag är ju lite nyfiken på hur det går för er på er nya destination! Jag passar på här och tackar för dina många och fina kommentarer hos mig!

  1. maltanita Avatar

   Tack själv, snälla Malin 😀

 3. Kerstin Avatar

  Jag var också i valet och kvalet men bestämde mig till slut just med tankarna att fortsätta så länge det är roligt och inte pressa mig. Fota ska vara roligt och ge mig själv glädje och stimulans. Hoppas att vi ses nästa år:=)

 4. Mias Mix Avatar

  Du lyckades ju helt lysande detta år så du kommer lyckas igen och säkert tycka det är lika roligt även kommande år. Men jag måste säga att det är väldigt roligt när du berättar och skriver om er vardag! Av förklarliga själ kommer jag inte hoppa på utmaningen som läget är just nu…

 5. Anki Avatar

  Ja, du Anita … jag har samma dilemma … ska jag eller ska jag inte vara med ett år till. Har ju deltagit tre år på raken och visst är det kul, men det tar ju tid också. Hur du än väljer att göra, så fortsätter jag följa dig. Vill absolut inte missa dina fina bilder … och så är jag nyfiken på hur det går för er i Kuching 🙂

 6. bpz3 Avatar

  Du är i valet och kvalet med andra ord. Oavsett hur du gör är jag kvar här forever! Dina bilder är alltid en fröjd att titta på då de är helt fantastiska och alltid visar motiv som jag inte har här hemma. Huvudsaken är att du tycker det är roligt! Sedan kan jag kanske tycka att jag komma att sakna dina fina och finurliga texter, men jag vet att jag inte kan få allt. Älskar dina berättelser. Åt andra sidan utesluter det ena kanske inte det andra. Det beror ju helt på hur mycket tid du vill lägga ned också…

  Kul att det äntligen händer nå’t på arbetsfronten i lägenheten. Att ni inte får plats längre just nu är ju bara bra, för då kan du vara ute i Kuching lite mera, fota och visa fina bilder här på bloggen;-) Kram:-)

  1. annettejuhlin Avatar

   Håller med Beate om dina texter till bilderna, men det vet du ju redan 🙂 Tänkte att det kanske kan ha någon liten betydelse om vi är fler som ser fram emot en fortsättning på dem 😉

   1. maltanita Avatar

    Tack snälla Annette, det har en väldigt stor betydelse plus att det faktiskt är roligare att skriva lite också. Kände ofta som att det fattades något när jag valde kort text eller ingen text alls till mina bilder men det fick bli så för att spara tid. Du hör väl hur jag tänker så det knakar om jag ska vara med igen eller inte.. 😉

 7. bpz3 Avatar

  Me again: Glömde ju två saker:
  1. Tusen tack för dina alltid så fina och personliga kommentarer. De värmer kan jag säga:-)
  2. Kollade listan för 365 photos 2017. Tror nog att det är utmaningen som lockar där – också.

 8. annettejuhlin Avatar

  Ja, det tar mycket tid. Jag anmälde mig direkt när det gick att anmäla sig, men som du vet lutar jag åt andra hållet, att inte vara med. Jag vill fota mer fritt, men vi får se. Jag gissar att vi alla som följer dig och dina fina bilder (och texter) kommer att fortsätta att göra det oavsett hur du väljer att göra, bara allt kommer tillbaka i vanliga rutiner här uppe i Sverige efter jul och nyår. Passande foto till dina funderingar 🙂

  1. maltanita Avatar

   Tack Annette, så du har inte heller helt bestämt dig ännu 😉 Vi som skulle bli så duktiga fotografer, fast det blir vi säkerligen ändå, hur vi än väljer 😀

   1. annettejuhlin Avatar

    Jag vill absolut bli bättre med kameran. 365 foton är väldigt rolig som utmaning och pga det sociala utbytet med andra som är med. Men jag har inga större problem med att klura ut motiv till olika teman, jag skulle behöva en utmaning som var mer fototeknisk, så att jag lärde mig inställningar mm, snarare än att leta motiv. Det går förstås att kombinera, men jag tycker att det tar för mycket tid. Men som sagt, jag har inte bestämt mig än 🙂

    1. maltanita Avatar

     Tänker och känner precis som du i det här fallet. Tack snälla Annette för dina rader.

 9. Kristallina Avatar

  Härligt att det fanns fler personer som jobbade med lägenheten idag (förhoppningsvis). Då går det ändå framåt.
  Alla dessa små och stora val i livet. Spännande att se vad du kommer att göra.

  1. maltanita Avatar

   Ja, det går framåt om än mycket återstår behöver ju inte allt vara färdigt tills vi flyttar in. Det ena badrummet får nog vänta, vi klarar oss med ett och stället tvättmaskinen på balkongen så länge. Tack för din kommentar Kristallina.

 10. Geddfish Avatar

  Inget lätt beslut, ser att du slagit knut på dig 😀
  Man ska försöka att bara göra roliga saker. Så tänker jag. Men, det är lätt att de blir för många ändå!
  Lyd ditt hjärta och inre röst, jag kommer i vilket fall som helst att följa dig här. Gillar dina bilder och text väldigt mycket och så roligt att få kommentarer av dig till mig!
  Kram och Gott Nytt År <3

 11. Steve Avatar

  Det viktigaste är att du själv bestämmer hur du ska göra och att du sedan är nöjd med beslutet. Jag hänger kvar här oavsett vad som änder.
  Kul att lägenhetsarbetet går framåt.

 12. Anki Avatar
  Anki

  Svaret på din fundering … jodå … det är själva konstverket – alltså byggnadsställningen är konstverket – och visst är det konstigt 🙂

 13. Jag Avatar

  Rolig bild som illustration till dina tankar och val. Man kan ju träna sig i att blir snabbare med bildval och annat men rätt som det är sitter man där och vrider och vänder, haha. Jag kan nog hålla på och välja ett tag mellan en röd och en blå kapsyl om så är. Jag ser att det går framåt med lägenheten.

  1. maltanita Avatar

   Hahaa.. röd eller blå, tänk då på läget om den faller in en grön också 😉

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: