Malta-Kuching-Malta..

img_2890Nej, jag längtar inte hem till Malta, är ju är hemma igen i slutet av januari. Ville bara bryta av med en bild från en plats som står mig nära.Några har undrat om vi helt lämnat Malta men så är det inte.
Malta är hemma och kommer säkerligen så förbli medan Kuching är tänkt som bostad under vintermånaderna.

Dessutom, när vi är färdiga med lägenheten som nu tar all vår tid, kommer vi resa runt och utforska mer av Sarawak. En fördel är även närheten till andra platser i Asien som Singapore och Thailand. Men först ska vi bo in oss här vi är, göra små utflykter till bl.a Semenggoh Nature Reserve och även besöka genuina små byar där folk lever under enkla förhållanden mitt i naturen, i den närliggande gigantiska regnskogen.

Nu ska vi strax åka iväg och köpa mer målarfärg. Det är verkligen roligt att välja färger även om det ibland blir fel. Är inte alls nöjd med färgen vi (jag) valde till hallen så den ska vi byta,den måste ändå målas om. Vi har valt så milda varma färger som möjligt men tycker om att blanda och lägger därför till ett par fondväggar.

Vid inköp av köksprylar har jag inspirerats av fina bloggvännen Beate och valt mycket i lime som kommer att blandas med flera glada färger i köket.


Publicerat

i

Comments

16 responses to “Malta-Kuching-Malta..”

 1. Lantlivsbilder Avatar

  Att bo, som ni gör innebär att ni har ganska gott om klöver, att spendera. Inget, som en ålderspensionär kan unna sig. Skönt med lite färg!
  Svante

  1. maltanita Avatar

   Att en arbetsskada ska ställa till det så måste kännas otroligt svårt. Att ständigt behöva kämpa med värk i så många år samtidigt som du kämpar för att få det att gå ihop med den pension som samhället ger men samtidigt tar utav. Att blåsa de som styr genom att sluta röka och dricka alkohol hjäper nog dessvärre föga men det ger iallafall en betydligt sundare kropp 😉 Tycker det är så himla orättvist, skyhöga skatter, en ojämn fördelning, en på vissa håll undermålig sjukvård och jag vet inte allt. Olika falla ödets lott och jag önskar dig allt väl Svante.

   1. Lantlivsbilder Avatar

    Nej! Jag tror inte Sveriges befolkning fått klart för sig hur undermåligt samhället blivit på bara några få år. Men man kan ju inte begära så mycket av människorna, då massor av dem tror att SD, är ett arbetarparti.
    Svante

    1. maltanita Avatar

     Om politiker och politiken därhemma vet jag intet mer än att jag inte längre känner någon tilltro alls och aldrig kommer flytta hem till Sverige igen. Tycker det är synd och orättvist att inte du och fler har möjligheten att välja.

 2. Geddfish Avatar

  Så härligt att ha era möjligheter! Det där med att besöka små byar och se det genuina, det faller mig på läppen. Det handlar om att leva här och nu, efter de förutsättningar man har.
  Fint att lägenhetsarbetet går framåt!
  Nyårskramar <3

 3. Jag Avatar

  Jag blir inte så lite avundsjuk, det låter underbart att åka runt i djungeln och till andra ställen. Läckert färgrandig bild!

  1. maltanita Avatar

   Tack snälla, ja, ibland måste jag nypa mig själv i armen, bara möjligheten, alla intryck och upplevelser, som för många är och förblir en dröm. Det känns viktigt att ta tillvara på nuet och de erfarenheter man faktiskt har.

 4. bpz3 Avatar

  Du gör allt för att dina läsare inte ska glömma de fina båtarna från Malta. Tack Anita 🙂 Smart med att ha en vinterbostad, för även om det är varmare på Malta än här i Sverige är det ju blåsigt och regnigt och temperaturen där känns då genast ungefär som här hemma.

  Jättekul att jag kunde inspirera dig/er till glada färger i köket, och tusen tack för länken! Ska bli så roligt att se resultatet när köket och lägenheten är klar! Det där med färgval är inte lätt. På burken ser “färgpluppen” ut på ett sätt, men när färgen målats på en stor yta är det ju en hel annan femma och intrycket inte alls detsamma som på burken. Känner igen problemet… Men det blir nog toppen ska du se! Kram!

 5. annettejuhlin Avatar

  Så spännande att få uppleva det ni upplever. Även att renovera en lägenhet i Kuching blir ett äventyr 🙂 Vacker bild på båten!

  1. maltanita Avatar

   Tack Annette 😀

 6. Helen Avatar

  Vilket underbart liv ni har och kunna utforska nya platser på djupet, som man inte är när man åker på en kort semester, är en fantastisk möjlighet. Det är underbara färger i din bild från Malta!

 7. Kristallina Avatar

  Härliga maltafärger! Jag älskar dem 😀
  Då kan vi förvänta oss många fina bilder från nya platser igen. Jag tycker det är roligt att se världen genom din kamera. Har aldrig varit så pigg på att resa trots att jag har bott i Egypten och Nigeria och bosatte mig, för kärlekens skull, i Sverige.

  1. maltanita Avatar

   Tack Kristallina, uppskattar mycket att du följer med 😉

 8. Anki Avatar
  Anki

  Härligt med en båt från Malta så här bland bilderna från platsen där ni nu befinner er 🙂 Ni lever ett härligt liv och få se mycket, men naturligtvis innebär det mycket arbete också…
  Jag är glad att du delar med dig av ert liv med alla underbara bilder – tack för det!

 9. claesbilder Avatar

  Härligt färgglada båtar de där. Och en snyggt komponerad bild 🙂

  1. maltanita Avatar

   Tackar 😀 Nu börjar jag snart faktiskt längta hem till Malta 😀

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: