Fikaställe (26/365)

img_6387Ett typiskt fikaställe, ett hål i väggen, väldigt enkelt men behöver inte vara sämre för det, om man inte har krav på miljön. Den stora grytan liksom kycklingarna som hänger i krokar för allmän beskådning vittnar om att här serveras även mat, den lokala som kostar nästan ingenting. Just det här stället har jag aldrig varit på men det finns många, i Kuching liksom i vilken liten by eller stad du än besöker i Malaysia. Väl värt ett besök.

Själv beställer jag gärna en Ice coffee, väldigt gott, ger energi och svalkar fint i värmen.
😀


Publicerat

i

Comments

18 responses to “Fikaställe (26/365)”

 1. Lantlivsbilder Avatar

  Kyckling är väl inte det säkraste födoämnet. Folk blir ju sjuka till och med här i Sverige.
  Svante

 2. bpz3 Avatar

  Hål i väggen serverar ofta den godaste och mest genuina maten oavsett var i världen man befinner sig. Det är i alla fall vår erfarenhet. Bilden förmedlar en trevlig och avslappnad stämning tycker jag. Killen som pratar i telefon troligen med en ice coffee framför sig, hans pappa(?) som dricker ett glas thé(?), åsså upptäcker jag en anka till vänster om kycklingarna;-)

  1. maltanita Avatar

   Såg ingen anka men ser den nu.

 3. Geddfish Avatar

  Hål i väggen, ja! Jag har varit på ett endaste ett, och det var i Egypten. Min man och jag var 2 v i Hurghada . Alla varnade för magsjuka, men vi gav oss katten på att vi skulle fixa detta genom att stegvis trappa upp (eller ner) restaurangerna. Vi klarade oss.
  Din bild säger mycket, det är rörelse i den, man ser att det händer något och ändå är den avslappat skön.
  Ha en trevlig kväll, Anita, och om ett tag cyklar jag iväg till Gospel, så det blir glädje 💗

  1. maltanita Avatar

   Egypten är just välkänt för det som kallas Faraos hämnd. Blev ordentligt magsjuk i Kairo och reste ändå därefter runt i Egypten en månad. Magrade men överlevde 😉 Gospel är glädje !! Kram Gerd och tack för din kommentar.

 4. Kerstin Avatar

  Vilken härlig bild. Känner att jag förflyttas till den miljön och sitter dricker på en egen ice coffee:=)

  Tack för dina fina kommentarer hos mig:=) Du ska veta att de verkligen värmde:=) Klart att jag vill vara med ett år till och försöka att inte ställa så höga krav utan göra det hela för att det är roligt. (och det är det ju verkligen) Eftersom jag inte är riktigt på topp med min hälsa så ser jag detta med att fota som lite terapi för mig. Dessutom är det ju härligt att få underbara kommentarer och att titta in till andra och få inspiration:=)

  1. maltanita Avatar

   Tack själv snälla Kerstin, är glad över att jag fann dig men fattar ännu inte att jag inte förstod att du fanns på listan. Letade ju…
   Visst är det roligt att vara med och jag försöker också att minska kraven. Det måste inte vara perfekt… Ångrar inte ett ögonblick att jag hoppade på fast jag bestämt mig för att inte delta.

 5. Steve Avatar

  “Hål-i-väggen” är inte riktigt min grej. Har några dåliga erfarenheter av bl. a. exponerad grillad kyckling.

 6. Marie i Skrifvarstugan Avatar

  det behöver inte vara sämre för att det är i ett hål i väggen bara 🙂 Det kan finnas många lockelser som smakar bra ändå. Vilka kontraster egentligen vad gäller möjligheten att få sig en fika eller mat här i landet och i Kuching 🙂
  Intressant Anita ! Genom dina fina bilder öppnar du en värld där jag aldrig har varit och sådant är givande och intressant !

  Hoppas du njuter av sol och värme. Här tittade äntligen solen fram och visst ska det bli likadant i morgon. Skönt, man blir lite piggare då.

  Kram från Marie

  1. maltanita Avatar

   Tack snälla Marie för dina rader. Nej det behöver inte vara sämre även om miljön ibland har en viss betydelse. Mysfaktorn är ju inte på högsta nivå men det finns naturligtvis även “riktiga” cafeér och restauranger och många välkända kedjor, om än de ofta är dyrare.
   Visst är det skönt när solen tittar fram och ger lite exra energi åt kropp och själ. Kram Marie ❤

 7. evacarolasvensson Avatar

  Miljön gör mycket, men det viktigaste är sällskapet och pausen. Den känslan har du fångat bra. Även om han är i telefon känns de avslappnade med varandra.

  1. maltanita Avatar

   Tack Eva, så roligt att läsa hur man kan uppfatta en bild på olika sätt och jag känner liksom du.

 8. Anki Avatar
  Anki

  En härlig miljöbild med skön känsla! Skulle gärna ta en fika där 🙂

 9. thyrakristina Avatar

  Härlig miljöbild som har mycket att se på, detaljrik och spännande!

 10. Jag Avatar

  Ett slags streetfoto, fångat i stunden när han just har tankat lite vätska för att inte vara så torr i munnen, haha. Fin situationsbild.

 11. enlundabosbetraktelser Avatar

  Några av de bästa måltider i Asien fick jag just på sådana ställen. Gillar skarpt de härliga pallarna. Inte så sköna att sitta på men mycket nostalgi

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: