Nyttigheter (28/365)

img_7557-0Här ser vi linser av olika slag som sägs innehålla mängder av nyttigheter. Lins har odlats i medelhavsregionen sedan lång tid tillbaka, används ofta i matlagning och är rika på protein och essentiella aminosyror.

Bilden är från söndagens besök till marknanden i Marsaxlokk.

32 replies to “Nyttigheter (28/365)

 1. Jag har ofta gjort linssoppa eller linsgryta. Det är supergott och något som barnen älskade då det var små också.
  Jag brukade köpa de röda, men färgen försvann ju i kokningen.
  Läcker bild på dina nyttigheter! Och jag noterar att Malta-färgerna är tillbaka i headern. Snyggt 😀
  En skön kväll tillönskas 💗

  Liked by 1 person

 2. Linser är ju såååååååå goda. Maken använder ofta röda linser för sina soppor/grytor medan jag använder gröna. Och gula linser finns det ju ofta i indiska maträtter. Å om man är vegetarian är linser ju en perfekt ersättning för kött. Svarta linser har jag däremot aldrig sett. Skulle vara kul att testa. För linser har faktiskt olika smak beroende på färg.

  Liked by 1 person

 3. Svar: Om jag minns rätt så skrev jag en rad om den “nya” headern. Jag tyckte faktiskt om den, men den var inte riktigt du och representerade inte innehållet i din blogg fullt ut. Tack för att du uppskattar att jag är ärlig. Kram!

  PS. Såg att Gerd också uppmärksammat att den “gamla” headern är tillbaka. Den är ju faktiskt otrolig läcker, eller hur:-) DS.

  Liked by 1 person

 4. Det var en hel del av nyttigheter där med fina färger i varje påse. Så trevligt att kunna handla direkt över disk så där och själv få bestämma hur mycket man vill köpa. Här hemma försöker jag köpa och äta linser väldigt ofta men då fabrikspaketerat förstås.

  Liked by 1 person

 5. En estetisk och vacker bild med vita säckar, färgat innehåll och likadant upprullade kanter på alla säckar. Blicken vilar och vandrar långsamt i bilden. Lugn och skönhet. Gillar bilden mycket.

  Liked by 1 person

 6. Så fint du har det hos dig! Jag gillar sidan och jag tycker att bilderna kommer till sin rätt mot den ljusa bakgrunden. Jag hann inte se att du bytt header, men den du har är i alla fall väldigt vacker och ett av dina signum tycker jag. Kul med bild på dig själv också.

  Så exotiskt med bilden på alla säckarna med linser på en lastpall, en sådan sak skulle man nog inte se i Sverige. Det är bland annat därför det är så roligt att resa, för att se hur andra lever. Snyggt med de olika färgerna på innehåll, och med de vita säckarna som skapar lugn och balans.

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star