I fred (72/365)

Masjid Bahagian, Kuching City Mosque.
En plats för muslimer att vara i fred liksom hela Sarawak är en delstat i fred där ett flertal religoner och etniska grupper samsas. På marken syns minnesmärken, gammal gravplats. Här vilar man i fred och istället för stenar användes bitar av träd som ser ut att fått vara i fred under en väldigt lång tid.

19 replies to “I fred (72/365)

 1. Lustigt det där med religioner, normalt är ju att olika religioner skapar osämja. På min ytterdörr har jag en liten skylt, som säger “RELIGIONSFRI ZON”, bara den skapar osämja.
  Svante

 2. Ett rosa slott med tinnar och torn ser det ut som. Men vad är det som gör bakgrunden rosa? Intressant med trädbitarna som minnesmärken.

  1. Är bakgrunden rosa så syns det inte hos mig. Himlen blev däremot vit istället för turkos vilket såg overkligt ut. Intressant hur det kan synas olika beroende på skärm och betraktare 🙂

 3. Ett rosa slott… lite udda. Som hämtad ur en sagobok men en sak slår mig och det är om det är lite typiskt med just ljusa pasteller på byggnader i vissa länder?… På Jamaica är många byggnader, hotellkomplex och annat ljusrosa, ljuslila och andra ljusa färger ur pastellskalan. Vet inte om det är särskilt snyggt men det kanske helt enkelt bara är så att man inte är van med just dom här kulörerna i vårt lite “gråa” Sverige. Men jag blir glad av färger så varför inte 😉

  1. Färg för mig förmedlar oftast glädje och jag ser mycket hellre färg som kan ge intrycket “fel färg”, än ingen färg alls.

 4. Moskén ser ut som ett sagoslott, speciellt med tanke på att den är rosa och har gyllene kupoler. Ett väldigt annorlunda utseende av en moské, men riktigt läckert!
  Dessutom blir jag otroligt glad att flera religioner åtminstone i Malaysia kan samsas. Ett positivt undantag med tanke på hur det ser ut i resten av världen. Hoppas det fortsätter så.

 5. Så pampigt vackert med färgen och tinnar och torn ! Jag säger också att det ser ut som ett slott hämtat fån sagan.
  En fin kontrast med det gröna gräset framför byggnaden och pinnarna som är nedsatta så enkla men ändå så betydelsefulla.
  En underbar tolkning på temat Anita !

 6. Härlig kontrast med det gröna gräset och det rosa slottet! Så väldigt exotiskt och nästan overkligt tycker jag. Bra tolkning!

  1. Skumt för jag ser inget rosa alls. Däremot tog jag bort lite av den turkosa himlen som såg lite overklig ut. Fast ja, det syns liiite rosa till vänster 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star