Fartens tjusning (75/365)

Det behöver inte gå fort, att sakta glida fram på Sarawak River, är en njutning i sig, när mörkret faller. I fören syns profilen av en Hornbill. Här, där jag är, i delstaten av Malaysia, som kallas ‘Land of the Hornbills’.

28 replies to “Fartens tjusning (75/365)

 1. Skulle inte ha det minsta emot att sakta glida fram på floden med den fina båten. Hela bilden andas lugn, ro och njutning. Roligt är också att blått ju är en “rogivande” färg, och hela bilden är ju blått. Fantastiskt fotat!

 2. Vackert som det vackraste och romantiska vykort eller tavla man kan tänka sig !! Så skicklig du är bakom kameran Anita ! Färgerna, kontrasten, speglingarna, ljuset, kompositionen är är bara så fantastiskt !
  Önskar dig en härlig helg !! Kram Marie

 3. Svar: Jo, 50-kronorssedlarna finns kvar. De byttes ut förra året vid samma tidpunkt. Sedan har vi också fått 200-kronorssedlar och 1000-kronorssedeln har tagits bort.

 4. Så fint det ser ut. Skulle gärna sitta där och njuta av den lugna farten. Betydligt bättre och trevligare hos dig än min på bild på samma tema idag:=)

 5. Det lär finnas ett tiotal arter av Näshornsfågeln, som bara finns i Malaysia. Skulle också vilja testa att glida fram i en sådan farkost, och hålla händerna en bit från vattnet.
  Svante

 6. Vilken bild! En suverän tolkning därtill. Fart måste ju inte innebära hög fart.
  Så fick jag oxå lära mig att hornbill betyder näshornsfågel.

  1. Skönt att någon tänkte som jag här 🙂 Fart betyder ju hastighet och det kan ju faktiskt gå hur långsamt som helst och ändå vara en tjusning.

 7. Fin bild!

  Klart det inte måste gå fort. Själv har jag seglat i många år och kan inte fatta alla dessa som kör motorbåt. I och för sig förstår jag ju de som bor i skärgården och inte vill vara beroende av färja för att komma till stan, men alla andra som bara har motorbåten fö nöjes skull, de förstår jag inte det minsta.

  Sen har jag också paddlat kajak i många år. Det är också helt underbart. Man kommer naturen så nära då. Men man är också ganska utsatt för de snabba motorbåtarna och ibland har det känts nervprrande när man haft en snabb båt som går på kolliskonskurs. Ska den se mig i tid? Det är ju frågan. Själv har man ju ringa förmåga att hinna paddla undan.

  Både kajak och segelbåt har jag sålt av, men jag funderar på att skaffa kajak igen. Vi får väl se hur det blir med det

  Ha en bra helg!
  /Skvitt

  1. Tack snälla för lång och läsvärd kommentar. Håller med, även om jag varken paddlar eller seglar så kan jag tänka mig att det är betydligt mer värdefullt än att rusa fram på vattnet. Hoppad du haft en fin helg du med 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star