Liten på jorden (74/365)

Liten på jorden, inte större än en nagel och inte heller särskilt populär. Skinnbaggen, som sägs avge stinkande ämnen i försvar. Fick “jaga” den länge innan den satte sig still och tittade in i kameran. Kände ingen stinkande doft från den skygga lilla insekten som kvickt sprang i väg för att lätt gömma sig, liten på jorden som den är.

26 replies to “Liten på jorden (74/365)

 1. Vilken underbar teckning den har, denna skinnbagge. Förstår att du jagade den. Jag har heller aldrig känt någon doft av bärfisar och andra skinnbaggar vid fotografering, men när jag plockar bär, då kan de förstöra för en. Fin bild av snyggingen.

 2. Fin bild av Bärfisen, det finns en massa, sådana i naturen, och de flesta ser man aldrig, då de har samma färger som växten de livnär sig på.
  Svante

  1. Tack Svante, undrar vad den här livnär sig på? Fann den ute på vår terrass hemma på Malta och det enda röda som finns där är pelargonerna🙄

 3. Tycker de är ganska fina, men absolut inte när de samlas tusentals på trädstammar, vilket jag fick se i Skopje … där kröp det i kroppen! Hu! 😲

 4. Sååååå söt h*n är! Märkligt att nå’t så sött och vackert kan avge stinkande ämnen. Tror faktiskt att min man har fotat en sådan bagge en gång här i Stockholm. Den bara satt helt plötsligt på hans ryggsäck.
  Suverän bild förresten:-)

 5. Så fint du ändå har fångat den så att den tittar just in i kameran på dig. Detaljrik bild med fin färg, skärpa. Ingen angenäm doft från den precis om man stöter på den, urk….

 6. Så fin bild med bra skärpa, det är så intressant att få se insekter på så nära håll och extra fint att du fått med dess ansikte och inte bara fotat uppifrån! Jag är dock ganska rädd för skalbaggar (vet inte varför, har varit sen jag var liten) och särskilt de med röda färger!

 7. Kanonbild på den färgglada lilla skinnbaggen! Den liknar strimlusen som finns här hemma … och jodå den är också en skinnbagge trots sitt namn 🙂

 8. Vackra färger på skalbaggen och snygg mot det gråa träet. Gissar att den fyller någon funktion i miljön trots att den “stinker”.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star