Liten på jorden (74/365)

Liten på jorden, inte större än en nagel och inte heller särskilt populär. Skinnbaggen, som sägs avge stinkande ämnen i försvar. Fick “jaga” den länge innan den satte sig still och tittade in i kameran. Kände ingen stinkande doft från den skygga lilla insekten som kvickt sprang i väg för att lätt gömma sig, liten på jorden som den är.

26 replies to “Liten på jorden (74/365)

 1. Vilken underbar teckning den har, denna skinnbagge. Förstår att du jagade den. Jag har heller aldrig känt någon doft av bärfisar och andra skinnbaggar vid fotografering, men när jag plockar bär, då kan de förstöra för en. Fin bild av snyggingen.

  Liked by 1 person

 2. Fin bild av Bärfisen, det finns en massa, sådana i naturen, och de flesta ser man aldrig, då de har samma färger som växten de livnär sig på.
  Svante

  Liked by 1 person

 3. Tycker de är ganska fina, men absolut inte när de samlas tusentals på trädstammar, vilket jag fick se i Skopje … där kröp det i kroppen! Hu! 😲

  Liked by 1 person

 4. Sååååå söt h*n är! Märkligt att nå’t så sött och vackert kan avge stinkande ämnen. Tror faktiskt att min man har fotat en sådan bagge en gång här i Stockholm. Den bara satt helt plötsligt på hans ryggsäck.
  Suverän bild förresten:-)

  Liked by 1 person

 5. Så fint du ändå har fångat den så att den tittar just in i kameran på dig. Detaljrik bild med fin färg, skärpa. Ingen angenäm doft från den precis om man stöter på den, urk….

  Liked by 1 person

 6. Så fin bild med bra skärpa, det är så intressant att få se insekter på så nära håll och extra fint att du fått med dess ansikte och inte bara fotat uppifrån! Jag är dock ganska rädd för skalbaggar (vet inte varför, har varit sen jag var liten) och särskilt de med röda färger!

  Liked by 1 person

 7. Kanonbild på den färgglada lilla skinnbaggen! Den liknar strimlusen som finns här hemma … och jodå den är också en skinnbagge trots sitt namn 🙂

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star