Liten på jorden (74/365)

Liten på jorden, inte större än en nagel och inte heller särskilt populär. Skinnbaggen, som sägs avge stinkande ämnen i försvar. Fick ”jaga” den länge innan den satte sig still och tittade in i kameran. Kände ingen stinkande doft från den skygga lilla insekten som kvickt sprang i väg för att lätt gömma sig, liten på jorden som den är.

26 thoughts on “Liten på jorden (74/365)

 1. Vilken underbar teckning den har, denna skinnbagge. Förstår att du jagade den. Jag har heller aldrig känt någon doft av bärfisar och andra skinnbaggar vid fotografering, men när jag plockar bär, då kan de förstöra för en. Fin bild av snyggingen.

  Liked by 1 person

 2. Tycker de är ganska fina, men absolut inte när de samlas tusentals på trädstammar, vilket jag fick se i Skopje … där kröp det i kroppen! Hu! 😲

  Liked by 1 person

 3. Sååååå söt h*n är! Märkligt att nå’t så sött och vackert kan avge stinkande ämnen. Tror faktiskt att min man har fotat en sådan bagge en gång här i Stockholm. Den bara satt helt plötsligt på hans ryggsäck.
  Suverän bild förresten:-)

  Liked by 1 person

 4. Så fin bild med bra skärpa, det är så intressant att få se insekter på så nära håll och extra fint att du fått med dess ansikte och inte bara fotat uppifrån! Jag är dock ganska rädd för skalbaggar (vet inte varför, har varit sen jag var liten) och särskilt de med röda färger!

  Liked by 1 person

 5. Kanonbild på den färgglada lilla skinnbaggen! Den liknar strimlusen som finns här hemma … och jodå den är också en skinnbagge trots sitt namn 🙂

  Liked by 1 person

Uppskattar liksom du att få en kommentar 😃

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s