Funkis (118/365)

Så här såg de flesta av bostadshusen ut i förorten söder om Stockholm där jag växte upp under åren 60-70 tal. Idag ser det på många platser ut precis likadant. Det renoveras medan funktionen som fått styra formen bevaras.

Eget tema 3/Funkis

9 thoughts on “Funkis (118/365)

   1. När jag var barn, så blev jag solbränd, och ofta alldeles för mycket. Det blev ju riktig solsveda, och sedan flagnade det av. Med den sol vi har idag är det ingen risk att bli sönderbränd. Det är ju alldeles för kallt för att ta av kläderna.
    Svante

    Liked by 1 person

 1. Tänkte också på Hammarbyhöjden och Blåsut när jag såg huset. Tycker det är fint att de bevaras och rustas upp. I Täby gör man precis tvärtom och jämnar dessa fina funkisbyggnaderna till marken, nå’t som irriterar mig rejält.

  Liked by 1 person

 2. Bevara och rusta ter sig så mycket klokare än att bara jämna med marken och bygga nytt. Inte överallt kanske, men några minnen från svunna tider mår vi bra av att bära med oss in i framtiden.

  Gilla

 3. Det var tider det och funkis var vanligt då. En fin tolkning och snyggt mot den klarblå himlen. Nu kan man se nybyggda funkishus nere i Linköping.

  Gilla

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s