Photo of the day

Have just started trying to create some kind of collage. It goes quite slow but it doesn’t matter, as long as it’s fun. Practice makes perfect 😉Try again!! No, this does not work well and takes too much of my time.
Back to normal and the reality instead.

21 replies to “Photo of the day

  1. Klart att hon på madrassen skulle vara mindre, eller inte där alls. Haha… fast blir bara hon mindre är ju själva madrassen lika stor ändå 🤔 🙃 Nej, men allvarligt, det här blev ett lite tokigt inlägg. En övning, ett experiment som långt ifrån är fulländat. Tack för din reflektion Annica 🤗

 1. Alltså vad du menar är att du har tagit kort på havet, stranden och människorna och gjort ett underbart fotomontage – eller!!!? Du är helt fantastisk!!!
  Tänkte precis som Awa on the Road fråga vilket program du använder. Vet att du har berättat det när vi sågs, men jag har glömt. Jag använder ju Photoshop och skäms att jag aldrig skulle kunna skapa sådana collage som du. Borde ju kunna det efter mångårig användning, men kan fortfarade bara alla “Auto”-funktioner…

  1. För min del tar det bara en massa tid som kan spenderas bättre. Kul att testa ibland men inget som jag kommer att försöka bli bra på. Tror jag iallafall 😉 Tack för dina rader Barbro!

 2. Härligt!
  Visst är det roligt att leka med sina bilder. Numera finns det programvaror som får originalbilden att se ut som ett konstverk.
  Kul collage!

  1. Tack så mycket! Tycker det tar ganska så för mycket av min tid att hålla på och redigera och experimentera. Roligt att testa ibland men målet är ändå bra bilder med bara lite redigering.

 3. Visst är det väldigt kul att leka med sina bilder – men såå tidsödande – i alla fall för mig som är ganska trög 🙂
  Snyggt collage! Och nu blev jag såå sugen på att försöka göra ett själv – många, långa år sen senast 🙂

  1. Det tar hur lååång tid som helst !!! Ångrar nästan att jag ens började med tanke på resultatet 😉 Tack för dina rader Anki 🙂

 4. Så kul fotomontage! Jag är så bekväm och fastnar i samma gamla funktioner i Photoshop, nämligen de högst tio som min elvaåring lärde mig för något år sedan… Hon har också pysslat med sådana fotomontage när hon får låna min dator, så vår katt har varit i bland annat Italien, åtminstone på bild. Det blir ju väldigt läckert. Tack för påminnelsen att jag inte skall stagnera, utan skärpa till mig och fortsätta att utvecklas!

 5. Så kul att leka med bilder och ditt fotomontage känns som reklam för medelhavet:=) Jag har prövat ett par gånger att redigera i Photoshop men jag tycker att det är så himla mycket att sätta sig in. Kanske det vore läge för det nu när tiden finns.

 6. Kul! Visst är det roligt att leka med redigeringsprogram. Gillar första bilden skarpt!
  Allt sånt är tidskrävande. Pixlade förr i flera år och gjorde animationer, banners, dolls, globs o.s.v. Det tog också evigheter.
  Har du gamla Paint Shop Pro kvar? Det programmet var min absoluter favorit och animationsdelen var bäst av allt som fanns.

  1. Visst är det roligt men som sagt, väldigt tidsödande. Ja, PSP 5:an och 8:an har jag övertagit från min man och behärskar sådär. Nu använder jag mest Lightroom som jag ännu inte lärt till fullo, snarare hittills bara ett skrap på ytan. Collaget skapade jag i PSP 5:an 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star