Photo of the Day

I found this sweet little Dragonfly when we were at Piscopo Garden in Burmarrad to buy some new plants. There were lots of colorful flowers, but the Dragonfly seemed to prefer to hang on a stick.The wings were angled as if it tried to protect the body. I don´t know why but so it sat when I left…

35 replies to “Photo of the Day

 1. Helt underbara bilder:-) Å jag har då aldrig sett en röd trollslända. De verkar finnas i alla möjliga vackra färger – lila, limegrönt och nu även i rött. Fantastiskt:-)

 2. Så fina bilder på sländan! Sällan de sitter stilla så man hinner med … men du lyckades verkligen bra! 🙂

  1. Tack Anki. Den satt faktiskt still väldigt länge. Rörde lite på pinnen i hopp om att den istället skulle slå sig ner på en blomma Men den flög ett varv för att sen återigen sätta sig på pinnen.

 3. En röd ängstrollslända har vi ju hos oss, men riktigt så där kräftröd är den nog inte, vilken skönhet. Jättefina bilder! Man kan bara önska att de slår sig ner ibland, dessa vackra varelser. Jag hade sällskap av en blå igår men den demonstrerade bara sin flygförmåga. Så mycket större lycka sedan när man hittar en som sitter och vilar och låter sig fotas.

  1. Ängstrollsända !! Vad rolig att du visste vad det är för en art. Försökte faktiskt tona ner det röda för att det inte skulle se ut som om jag lagt på mer rött. Det gav tydligen en motsatt effekt 😉 Tack snälla Du för dina rader !

   1. Jag vet inte om det är samma art, det kan ju vara någon imhemsk. Kul att läsa om nedtoningen av färgen, ofta gör jag så, tänker att folk tror….

 4. Åhhh vilken underbar slända och vilken färg!! Dessutom har du blivit ett riktigt proffs på att fota, både vanligt och med makro. Såg hos Tony och Barbro att du skrivit lite om mig och att du saknade mig. Saknar dig också, blev besviken när du försvann från Instagram, men jag förstår att det inte är för alla. Själv har jag blivit alldeles för bekväm och lat för att blogga, eller besöka bloggar överhuvudtaget. Sitter väldigt lite vid datorn numera, nästan endast när jag redigerar bilder och jag har ingen läsplatta. Har hamnat i en jobbig period nu också, då det mesta är en ansträngning. Hoppas i alla fall att du har det bra och så ska jag försöka att kika in här emellanåt och lämna ett spår. Massor med kramar 🙂

 5. Fantastiska bilder med en otrolig skärpa. Undrar om sländan använder vingarna för att hålla balansen. De är så underbara, vackra varelser. Känner stor vördnad för dem.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star