WPC Macro and Color, Soo Shiny!

Failure is success in progress! Ooh, Shiny 😅Even a colorless can appear as shiny through a delightful detour. Colors among our flowers and a welcome little visitor gives delight and diversion.A fly can distract in two different ways. Choose the positive one…

Click on an image to enlarge.

Weekly Photo Challenge Diversions, Distractions, and Delightful detours
Ooh, Shiny!

32 replies to “WPC Macro and Color, Soo Shiny!

 1. What beautiful macros. So crisp, so vivid and so alive. Great timing with the bee and fly – nicely captured at the right time, right moment. Beautiful work 🙂

   1. Jag har ju slutat att festa, sedan 3,5 år. Jag passade på att sluta röka också nästan samtidigt. Röda ögon får jag utan att festa, det räcker med att sitta i drag.
    Svante

 2. Macro är häftigt, en annan värld öppnar sig. Ibland snöar jag in på macro, och då är det bara det som gäller, beror nog på att man måste hålla på att byta objektiv :-)…snyggt är det iaf.
  Ha en bra vecka!

  1. Tack för besök och kommentar Magnus. Ja, just nu är det macroobjektivet som får följa med. Ha en fin fortsatt helg 🙂

 3. Vilket underbart färgkalas och vilket inlägg! WOW säger jag bara!!!
  Gillar flugans orangea ögon. H*n visste nog att h*n skulle bli “bloggkändis” för h*n poserar ju perfekt för dig:-)

 4. Visst är det svårt att få skarpa detaljer i närbilder av starkt färgade blommor. Det tycker då jag i alla fall. Biet blir skarpt, och det gör att bilden blir perfekt. Eller hur?
  Ellington

  1. Visst är det så. Just röda färger är svåra då de oftast smälter samman till en röd massa utan skarpa gränser och skärpa. Tack för din reflektion och ditt besök Elllington!

   1. Ja, just röda – och gula tycker jag är svårast. Men jag märker att det går lite bättre när solen inte ligger på så starkt. Till exempel när det är mulet eller om objektet är i skugga. Är det så för dig också?
    Ellington

 5. Flugbilden är en riktig vinnare med kombinationen oskärpa/skärpa/oskärpa. Det lutande bladet drar en in i bilden. Jättesnygg bild! Men den flygande humlan hamnar inte långt efter i din fina bildserie.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star