ValpNytt och lite annat

Vår valp är den undre på bild ett och längst till höger på bild två. Innan vi kan ta den till Malta måste hon vara femton veckor gammal, vaccinerad, chipad och få Eu-pass. Det betyder att vi inte kan hämta vår fyrfota familjemedlem förrän i slutet av oktober. Känns som en evighet men är något stort att se fram emot.

Har aldrig haft hund så det finns mycket att förbereda och framför allt, att LÄRA. Att en valp behöver mycket träning har jag förstått och att det måste skapas ett ömsesidigt förtroende för att vår nya familjemedlem ska trivas i sitt nya hem. Att resa får vi lägga på hyllan för en ganska så lång tid framöver, men det är det värt. Här syns våra chiliväxter som ser precis likadana ut idag som när vi planterade dem för drygt en månad sen. Färgstarka och fina.

Vår blommor växer och frodas och jag duschar dem varje dag för regnat har det inte gjort på flera månader nu. I september kommer de första dropparna efter sommarens långa hetta. Nästan så man längtar…Nej, två månader kommer säkerligen liksom sommaren att gå i en rasande fart, vi är ju redan i slutet av augusti. Två månader kvar tills vi åker till Sverige för att hämta vår valp, sen blir tillvaron här hemma en annan 🙂

Sista bilden har inget med texten att göra men fick hänga med ändå. Fören på en typisk liten båt här på Malta. Det stilla vattnet kan ju på sätt och vis representera “lugnet före stormen”. Haha..vem vet vad som väntar 😉

29 thoughts on “ValpNytt och lite annat

 1. Bry dig inte om råd du får, från höger, och vänster när de ser din lilla valp. Läs istället på om din ras, och vad som är rastypiskt, och utnyttja och förstärk det, som du tycker är positivt. Lite pli på hunden bör du väl ha, men det är ju bara att lära den lite hyfs.
  Svante

  Liked by 1 person

 2. Vilka söta valpar!!!
  Du vet att få en valp är ungefär som att få barn kan jag tänka mig med allt vad det innebär. Fördelen med att du måste vänta 15 veckor innan du får hem henne är kanske att hon är rumsren tills dess;-)
  Inom Europa är det ju inga problem med att få med henne, men det är kanske knepigare med Malaysia, men det ordnar sig nog det också.
  Håller helt med Svantes råd till dig. Du och din man kommer att bli perfekta “föräldrar”.
  Resterande bilder dreglar jag över – WOW.

  PS. Visst har jag frågat dig vad valpen ska heta? Om du har svarat har jag glömt svaret, vilket är helt naturligt i min ålder;-) DS.

  Liked by 1 person

  1. Det där med Malaysia kommer nog att lösa sig men vi får nog vänta ett par år. När det gäller namn har jag ju under flera år tänkt mig Fanny men nu kan jag inte bestämma mig. Mamman heter Drömma 🙂

   Like

 3. Underbar liten valp… värd att vänta på – såå söt! Du verkar väl förberedd med bra böcker och kommer säkert att få bra tips både nu och senare från uppfödaren och i övrigt är det nog mycket sunt förnuft som gäller 🙂 Vet inte om du skrivit vad det är för ras – i så fall har jag missat det. liknar basenji … är det en sådan?

  Liked by 1 person

  1. Har insett att det är en hel del att tänka på och vara förberedd på när vi får hem vår valp. Ska bli roligt men kommer att kräva både tid och tålamod för att relation och kommunikation mellan oss ska fungera, så jag läser och lär 🙂 Ja, det är en Basenji. Tack för dina rader Anki!

   Liked by 1 person

 4. ÅH, så spännande med en ny familjemedlem! Å så söta valparna är! …förstår att ni fortfarande har det varmt på Malta, men visst måste september vara en behaglig månad på Malta, och snart är det oktober! Så roligt!

  Liked by 1 person

  1. Ja, här är det fortfarande över 30 grader på dagarna, helt underbart. Det brukar vara fint här på ön till jul sen kommer de trista månaderna då vi brukar resa bort. Men det får vi glömma i år 😉

   Like

 5. Men så söta små valpar. Och jag förstår att det är spännande. Ni har verkligen nåt att se fram emot. Jag har hund, har nästan haft hela mitt liv. Försökt leva utan men det går inte 🙂 . Ska bli roligt att följa dig då du fått hem den lilla. Oj, har ni inte haft regn på så länge? Då måste det vara torrt. Ha det gott

  Liked by 1 person

 6. Oj, vad de är söta! Väntetiden är inte roligt men… men… Min hund kommer från Rumänien och fick också ha alla vaccinationer, är chipad, avmaskad och han har sitt eget fint pass.
  Det kanske finns en valpkurs även på Malta. Det är väldigt roligt för både hund och matte/husse. Man lär sig väldigt mycket som man annars inte tänker på.
  Underbar vackra bilder!

  Liked by 1 person

  1. Väntan känns väldigt lång och extra lång för att jag trodde att vi kunde hämta henne redan i mitten på september, bokade till och med flyg! Så kan det går men två månader är ju inte så jättelång tid 🙂 Valpkurs är säkert både roligt och bra. Min man har haft flera valpar innan vi träffades så han har erfarenheter och kunskaper som jag helt saknar. Tur det! Minns inte att jag sett någon bild på din hund, har för mig att du lade ut en bild på din katt men minns kanske helt fel. Hur som helst, tack för din kommentar Kristallina!

   Liked by 1 person

 7. Den som väntar på nåt gott….. Bra att läsa på och lära innan valpen kommer. Det krävs mycket av en matte och husse, men det är mödan värt. Man får så mycket tillbaka..

  Liked by 1 person

 8. Snart är ni ändå där, valpen har anlänt och ni är fullt upptagna med att skapa en relation och nya vanor. Förstår att du längtar. Fina växt och vattenbilder!

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s