Everyday life in Malta

Några bilder från vardagen här på Malta. Klicka gärna på en bild för att förstora.
Utmed den breda havspromenaden vid Tower Road finns det många sätt att ta sig fram. Nere vid The Strand i Sliema är turisterna många liksom de som vill sälja utfärder.Tower Road sträcker sig flera kilometer från Spinola Bay i San Giljan till Tigne och Qui si sana i Sliema. Perfekt för den som vill promenera, motionera eller bara flanera. 🙂

20 replies to “Everyday life in Malta

 1. Minns den fina strandpromenaden och folklivet speciellt på kvällarna när det blev lite svalare.
  Ska bli himla skoj att se dig och Fanny promenera där. Tycker Fanny är ett jättefint namn. Att kalla en hund för Drömma tycker jag är ganska – hur ska jag säga – larvigt. Drömma är ju inget tilltalsnamn direkt om man säger så.
  Har ju ingen erfarenhet av hundar, men jag kan tänka mig att du kanske spontant när du får träffa hunden för första gången irl kommer på ett “passande” namn. Hundar har ju en “personlighet” och om namnet väljs efter den så…
  Men som sagt Fanny är ett fint namn. Dessutom känner jag två Fannyn som är otroligt trevliga, och de är inga hundar;-)

  1. Strandpromenaden var nog inte riktigt lika bred som när du var här. Det har hänt mycket under våra 17 år här på ön. Drömma är ju mamman och jag kan hålla med, känns inte som ett namn på en hund. Fanny har jag ju tänkt mig i alla år men som sagt, har inte bestämt ännu 🙂

 2. Nedersta bilden föll jag för direkt, den promenerande mannen står så bra mot det blåa havet, en ren och vacker bild. Men vad är det för en figur mitt i gatan? På bilden med utfärdsförsäljarna fastnar blicken på tjejen till vänster, jag tror att hon har ett blött linne på sig. Ett fint hundporträtt av en hund som kanske har det lite varmt, envetna motionärer som inte kan vänta tills det kanske blir lite svalare fram emot kvällen, jodå, de finns överallt. Och så två kvinnor i olika åldrar som sparkar sig fram, den äldre ser spänt koncentrerad ut. Trevlig bildserie av främst turistvardagen på Malta.

  1. Tack så mycket “Jag” för dina reflektioner. Den där figuren på sista bilden är till för att man ska slänga skräp i munnen. Haha…. syns kanske inte sådär jättetydligt vilken funktion den har. Hon med blött linne är nog svettig och kanske även hunden. Tur av flera skäl att vi valt en ras som är korthårig. 🙂

 3. Härliga bilder från vimlet på Malta. Du är så duktig att fota människor. Jag är alldeles för feg för det. Måste kanske tuffa till mig;=)

 4. Härliga gatubilder full av liv. Fastnade för sista bilden direkt. Ett stilrent foto. Man får nog ha lite vatten med sig när man är ute med hund i den värmen men det kanske man behöver som människa också 😀

  1. Tack Kristallina! Ja, vatten är nödvändigt och utmed havspromenaden finns drickbart vatten från vattenkranar, för både hund och människa. Tror jag ska fota en sån, de är faktiskt ganska fina 🙂

 5. Det ser så där härligt och avslappnat ut. Lite exotiskt men ändå vardagligt. Snart, nära i framtiden måste jag besöka Malta. Blir alltid så inspirerad av dina bilder. Du är en bra PR för Malta

  1. Tusen tack Annika, du är mer än välkommen till den här lilla ön i medelhavet 😎 Men välj inte jan- mars då är det som värst när det gäller vädret, eller lite som svensk sommar 😉

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star