Mediterranean Snails

In the distance, it looks like small white flowers growing on the dry branches. But, if you look closely, you’ll notice that there are small shells, it’s the Mediterranean snail.I saw thousands of them! I just don’t understand why they are attracted to the dry plants. I read it’s a well-known agricultural pest in many parts of the world and that they are edible. Interesting and very special.

53 replies to “Mediterranean Snails

 1. Åh, aldrig sett så många förut. hos mig finns också massor, och de äter upp mina blommor så alla blad blir håliga på t.ex hosta. Ett plågoris är de. nu har vi också fått in spansk snigel i trädgården, och de äter ALLT. Odlarmödan kvävs snart…

  1. Ett riktigt plågoris när de ger sig på ens egna växter. I det vilda är de annars ganska så fantastiska. Tack för din reflektion Leya!

 2. Ja, dessa sniglar är kanske motsvarigheten av våra mördarsniglar. Men den maltesiska landsplågan är betydligt mera attraktiv än våra äckliga bruna mördarsniglar som inte ens gör sig besväret att “kliva upp” på träden. Det verkar som om den kalla sommaren här har avskräckt mördarsniglarna som man kunde se till och med på gångvägar ifjol, där det var så varmt. Nej, jag vill nog ha dina “konstverk” som avbildar sig mot en blå himmel;-)

  1. Har ett ynka litet problem mellan wordpress och blogspot. Om jag vill ha en utvald bild som hamnar över rubriken så tar min bild upp allt utrymme i din högerpanel. Du vet vad jag menar, har ju hänt tidigare men trodde inte att det skulle bli så igen då jag bytt wp-tema.

 3. Men så läckert, som du skriver först en blommade buske med vita blommor. Men icke! Så coolt, detta har jag aldrig sett förr. Så fint med den blåa bakgrundshimlen som framhäver snäckorna/sniglarna? .

 4. I was looking for new reading material and I stumbled upon your blog. Great post. Well written and inspiring. Looking forward to coming back and explore other ones you have.

  1. Fast där dessa klamrade sig fast i stora klasar fanns inga tecken på odlingar, det var bara torrt. Tack för din kommentar Kristallina 🙂

 5. Hehe, we have this phenomenon here in southern Tuscany too. I took a photo just recently and posted it for the b&w challenge. I didn’t know about edible, but certainly photogenic.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star