Sunday Mix from Kuching

Kuching is divided by the Sarawak River where locals often catch fish and shellfish. There are plenty of fish in the river and fishing boats leave the nearby harbor early mornings so you can buy fresh fish in the local market.
The Sarawak River is listed as a location of the Crocodile Removal Zones, whereby the presence of crocodiles in this area pose serious human/crocodile conflicts. In July a 2.5 meter long Sarawak crocodile meet its end. This one was luckily behind bars at a rehabilitation center when I took the picture.Getting from one side to the other is easy with small primitive boats. It takes a few minutes and cost 50 cent. A footbridge will be finished at the end of the year. That´s great for me who love long brisk walks.Sunday stroll. Having a dog as a pet isn’t common here in Kuching because of the Muslims. For some reason, they don’t like dogs. In my thoughts I can see my funny little Fanny horsing around among the dismayed Muslims 😉 ..with all due respect!

Comments

30 responses to “Sunday Mix from Kuching”

 1. Steve Avatar

  En söndag i Kuching är märkbart olik en söndag på Getingstorp. Förstår att dina tankar går till Fanny så snart du möter en hund.

  1. Anita Avatar

   Avståndet är också stort. Ja, mina tankar finns allt som oftast hos Fanny.

 2. annicaaktiv Avatar

  Första bilden är så vacker och den sista på hunden, vilken sötis 🙂

  1. Anita Avatar

   Tack Annica, visst är den söt och när Svante såg att den hade strypkoppel blev jag ganska skrämd. Trodde inte att det användes längre.

 3. Lantlivsbilder Avatar

  Den vovven har någon varit elak emot. Synd att ingen kan ta bort strypkopplet på den.
  Svante

  1. Anita Avatar

   Hade jag sett att hunden hade strypkoppel så skulle jag nog talat med ägaren. Trodde inte att sådan längre existerade.

   1. Lantlivsbilder Avatar

    Det förekommer fortfarande i Sverige, och rätt använt är det inte skadligt, men att låta hunden vandra kring med ett strypkoppel hängande löst är förkastligt. Den kan ju fastna i vad som helst, och skada sig när den försöker komma loss. Den hunden visar också upp rädsla, och besvikelse.
    Svante

    1. Anita Avatar

     Det var ju trist att mitt inlägg gav så negativa reaktioner men visst är det synd om hunden, Du kan ju titta på de andra bilderna också om du vill. Som Krokodilen bakom galler 😉

 4. Replicant Core Avatar

  Härlig samling med foton.
  Första bilden ser ut som en tavla.
  Snyggt!

  1. Anita Avatar

   Tack så mycket RC !!

 5. akifphot Avatar

  I liked job

  1. Anita Avatar

   Thanks for visiting!

 6. bpz3 Avatar

  Första bilden är otroligt rofylld och vacker med speglingarna. Rofylld kan man dock knappast säga om krokodilen, men vilket foto!

  Gångbron är ju bra för alla fotgängare, men lite synd är det ju nät båtägarna förlorar sitt levebröd…

  Att muslimer inte gillar hundar visste jag inte. Så jag googlade: https://www.animalsinislam.com/islam-animal-rights/dogs/ . Nu vet jag… Visst är det konstigt att man äter hundar i bland annat Kina och att andra religioner anser hundkött som orent…
  Kommer ni att ta Fanny till Kuching när hon är större eller vågar ni inte? Måste kännas kluven…

  1. Anita Avatar

   Väldigt kluven kan jag lugnt säga. Hade jag bara vetat…. Nej, jag kommer inte låta Fanny utsättas för den långa flygresan i lastrum med flera byten för att sen hamna här. Never!

 7. KathrinS Avatar

  Loved the pictures, it looks very beautiful there. How interesting about the crocodiles …

  Kathrin — http://mycupofenglishtea.wordpress.com

  1. Anita Avatar

   Thanks for visiting and you kind comment Kathrin!

 8. evacarolasvensson Avatar

  Så spännande att fota en krokodil, även bakom galler. Jaha det visste jag inte om hundar, intressant. Gillar att första bilden har lite växtlighet på sidan i hörnet, ramar in lite.

 9. Anki Avatar
  Anki

  Härliga bilder som alltid! Gillar att få se hur dagarna ter sig så långt bort i världen 🙂 Tur att krokodilen var bakom galler – den ser inte snäll ut 🙂
  Kommer Fanny att få följa med till Kuching – eller får hon vara kvar hemma på Malta? Förstår att du tänker mycket på henne – snart är du matte på riktigt!

  1. Anita Avatar

   Tack Anki för dina rader. Som jag skrev till BP, hade jag bara vetat innan vi köpte lägenheten… Men nej, jag tänker inte utsätta Fanny för varken lång flygresa i ett lastrum för att sen komma hit där man av vissa ses ned på om man går omkring med sin hund. Det sista kan jag nog ta men omgivningarna här passar inte för en livlig hund. Känns väldigt kluvet just nu.

 10. Kristallina Avatar

  Det är alltid roligt att följa med dig på promenad. Första bilden är väldigt vacker. Gillar speglingar så mycket. Krokodilen är imponerande och lilla vovven är en stackare. Fast jag har sett värre foton på hundar som t.ex. har taggtråd runt halsen.
  Förstår att du inte vill ta med dig Fanny till Kuching. Hade en Boxer som alltid flög med oss till Nigeria (från Tyskland). Det gick väldigt bra ändå men gick alltid från Hannover direkt till Lagos.

  1. Anita Avatar

   Tack för dina rader Kristallina. Taggtråd, bara tanken får mig att rysa 😥

 11. Jean Gignac Avatar

  Hello, I wish that you’ll understand English? If not, can you tell me? I’m speaking English, French, and Spanish.
  I really love your pictures. Presently, I’m at School to learn Web Design & Development until December to complete a Bachelor’s. Also, If you give me the chance to communicate with you while I’ll need help? I will really appreciate. Thank you and Have a good day,

  1. Anita Avatar

   Hi Jean, thanks for visiting and your kind comment. Of course I understand English, I write in English even though it´s not perfect. Wish you a nice day ahead 🙂

 12. Mias Mix Avatar

  Det var en skön mix. Så vackert på första bilden. Hemskt när djuren får sätta livet till pga oss människor. Men jag skulle inte vilja möta krokodilen utan stängsel emellan. Jättesöt hund! Förstår din längtan! Och vad läckert när gångbron blir klar.
  Även läckert föregående inlägg med allt det gröna och orange. Festligt att löven ändrar färg efter de har trillat av. Kram och ha det gott!

  1. Anita Avatar

   Tack för beösk och kommentar Mia!

 13. Jag Avatar

  Bilden på krokodilen är bara så snygg. Färgerna, skinnets mönster. Tittade med lilla vinterflickan och hennes reaktion var: “Varför får man inte se hela krokodilen?” och då pratade vi om det, skälet till att man väljer att fota en del, att gå nära. Hon har ju en egen kamera sen i vintras när hon fyllde tre år. Fotot på den lilla hunden är så fint, ett väldigt vackert hundporträtt. De där små “färjorna”, kommer att tänka på hur man färdas i bland annat i Venedig; taxibåtar, “båtbussar” m.m. Broar förenklar men tar bort en del av livets långsamhet, ställtiden. Fin och intressant bildserie.

  1. Anita Avatar

   Tusen tack “Jag” för din så jättefina kommentar som gör mig så glad. Du skriver hur du känner och vad du tycker och det uppskattas otroligt mycket, att du tar dig tid. Roligt också att få veta Vinterflickans spontana reaktion.

 14. claesbilder Avatar

  Vacker förstabild, snyggt komponerad med floden diagonalt, det stilla vattnet som återspeglar omgivningen och båtarna som ser ut att ligga alldeles stilla.
  Skräckinjagande krokodil. Jag skulle också vilja ha någon sorts hinder mellan mig och en sådan 🙂
  Jag vet sedan tidigare att åtminstone en del muslimer anser att hundar är orena, men jag har inte satt mig in i vad det innebär. För egen del förstår jag nog inte sådant över huvud taget.

  1. Anita Avatar

   Tack för din långa och givande kommentar Claes!

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d