Same same but different…

Same pictures from yesterday, now in color instead of b/w. Some images can improve if you select b/w, while others don’t. It also depends on you skills, mine are quite limited.This looks almost the same. It was a grey day and not much color, but still different from the one yesterday.In my opinion this one is much better in color. Color means joy which is enhanced by the woman’s smile.This picture looks completely different in color. It was taken in California year 2014 and I never used it and then forgot it. Here we did a stop along the Pacific Coast Highway where the views are amazing.

13 replies to “Same same but different…

 1. Det var absolut inget fel i dina svartvita bilder, jag gillar din fins gråskala framför just “svartvitt”. Men som du vet är jag en färgfotograf, så dessa bilder ger lite extra för betraktaren..

 2. Alltså den första bilden är ju nästan s/v även nu. Dessutom börjar jag bli kluven här. Är ju ingen fan av s/v bilder direkt, men serien igår var fenomenal. Det måste till och med jag medge, vilket jag så gärna gör. Å jag är ju ingen fotonörd heller om man säger så… Men rent spontant så tycker jag att bilden på tjejen med kameran och det stora leendet på läpparna gör sig bättre i färg, medan bilden med personerna som pekar och fotar är bättre i s/v. Men som sagt, det är mina personliga känslor.

  PS. Kollar sällan svenska medier faktiskt, utan tittar mest på BBC för nyheterna istället. Å där såg jag den hemska nyheten om journalisten. BBC är mera “heltäckande” om man säger så.DS.

  1. Håller med dig i vad du skriver. Tjejen med kameran gör sig bättre i färg och de som pekar är bättre i s/v. Tack för dina ärliga och spontana synpunkter 😀

 3. Always a matter of taste! Själv älskar jag färg, men dina bilder gör sig bra i båda. Jag håller på att vänja mig vid svartvitt… Vissa bilder tar fram mer spännande saker i B&W.

  1. Svartvitt är inte riktigt min grej men det är roligt att testa och vissa bilder kan man ju faktiskt “rädda” genom att göra om dem till s/v. Färg sprider glädje och även harmoni beroende hur den framställs. Jag älskar färg och kommer aldrig överge färg som mitt signum.

 4. Kul att se, jag tycker pekarbilden är mycket bättre i sv. Den med kameran vet jag inte riktigt… båda är fina på sitt sätt, bakgrunden med alla människor gillar jag mera i sv men huvudpersonen var finare i färg… Så i slutändan vinner färg eftersom det är huvudpersonen är den som spelar huvudrollen.

  1. Tack för dina synpunkter Eva. Håller med om att pekbilden gör sig bättre i s/v. Tror att det var därför den föll i glömska hos mig då jag aldrig fick någon stil på den i färg.

  1. Exactly! I have always preferred color so this i new for me. Challenging, interesting and fun 😀 Thanks for your comment Manja!

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star