Why Malta – This is my Malta / Part 1.

Malta is Europe’s southernmost state with a population of about 450,000 d. I love this country and I’m more than grateful for being able to live on this small island in the Mediterranean Sea. I’ll try to show you why!This is a typical Maltese balcony and the honey-colored façade is made of limestone, the preferred building material on these islands. Yes, Malta consists of three islands. Note the cables, more or less a mess but it works. English is widely spoken but Malta has its own language. The streets are usually named in Maltese,which is hardly visible on the first picture, on Trejqet il bajja, but above, on the road sign.Bougainvillea, my favorite among flowers and you see them growing almost everywhere. Then we have the climate. Malta enjoys 3,000 hours of sunshine per year which is one of the highest in Europe. The mild winters and warm to hot summers makes it an ideal place to live on. More to come in part 2…

33 replies to “Why Malta – This is my Malta / Part 1.

 1. Visst är Malta vackert , vilket inte minst dina bilder lyfter fram på ett utsökt sätt. Men, just nu skvätter det på öriket efter “Paradisläckan”.

  Like

  1. Trist att sånt ska behöva överskugga tillvaron här på fina Malta. Vad jag vet handlar det inte om skattefusk utan om de olika regler som gäller inom EU som vissa utnyttjar och det helt lagligt. Money makes the world go round…

   Like

 2. Härliga, färgrika bilder från Malta! Och det där kablaget uppe i luften, det hittar man ofta i andra länder. Beundrar härvorna och att det trots allt funkar 😀 Dessa blomster är ju bara så underbara!
  Kram, Gerd

  Liked by 1 person

  1. De flesta av kablarna är förmodligen utan funktion då man drar nya utan att ta bort de gamla. Tackar för ännu ett besök denna torsdag som snart är till ända. ❤

   Like

 3. Elkablarna påminner mig om min källare, det fungerar också, men jag håller på att byta ut det allra värsta, som är från den dag de fick elström i Kårböle. Du har fått till fina bilder i övrigt också.
  Svante

  Liked by 1 person

 4. Verkligen fina bilder och lätt att förstå att du trivs på Malta 🙂 I dag skulle du nog inte vilja vara i Sverige, här regnar det och är runt fem plusgrader. Inte särskilt skönt, med andra ord. De där kabelhärvorna har jag också funderat över när vi varit i södra Europa. Finns det verkligen ingen snyggare lösning för dem. När min bror med familj var i Thailand på semester, hängde elkablar så lågt över vägen att brandbilar inte kom fram till en eldsvåda i ett hyreshus. En av brandmännen stod på taket på brandbilen och lyfte upp kablarna så att brandbilen skulle kunna ta sig fram. Det hyreshuset var nog nedbrunnet när hjälpen kom fram. Nu måste jag titta vidare och se om du lagt upp fler bilder på Fanny 🙂

  Liked by 1 person

 5. Det är verkligen lätt att förstå varför du ÄLSKAR Malta. Det är ju bara att titta på dina bilder:-) Mdina minns jag mycket väl, för i den “labyrinten” gick vi vilse. Japp, det gjorde vi;-) Kabelhärvorna eller jag brukar kalla dom för “kabelspaghetti” finns i många sydeuropeiska länder, och de funkar alldeles utmärkt. Tycker de är charmiga och passar perfekt in i “gamla” miljöer.
  Blomsterprakten är ju fantastisk och så gillar jag sista bilden – WOW:-)

  PS. Kul att presenterna har kommit fram och att Fanny gillar dom:-) Det gick otroligt fort – endast fyra dagar för postgången. Imponerande måste jag säga efter all kritik som PostNord har fått här i Sverige. DS.

  Liked by 1 person

  1. Ja, hom blev jätteglad liksom jag 😀 Blir alltid lika förvånad över den snabba postgången mellan Sverige-Malta. Vet inte vems fötjänst det är, förmodligen båda.

   Like

 6. Jag har förstått för länge sedan varför du älskar Malta. Dina bilder gör mig alltid glad när jag ser de härliga, varma färgerna. Det är terapi för mig i allt det gråa här. Det är så vackert!

  Liked by 1 person

 7. Malta är vackert, känner igen från dina bilder vad jag minns från min vistelse där en gång för länge sen. Det ockrafärgade landskapet bland annat. Och det kristallklara vattnet. Jättefina bilder som vanligt!

  Liked by 1 person

 8. Har aldrig varit på Malta, men de lockar mer och mer att besöka landet. Ser verkligen fint ut, du har tagit lockande och vackra bilder. Inte alls svårt att förstår varför du älskar Malta.

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star