My Serene Paradise

An island, covered by thick tropical vegetation on its topside and ringed by an endless pure white sandy beach and crystal clear water. This jewel-like tiny island in the Sulu Sea is a real beauty and a place for serenity.

Lankayan Island in Sabah, Borneo, Malaysia.

WordPress Weekly Photo Challenge / Serene by Ben Huberman

51 thoughts on “My Serene Paradise

   1. Ja, jag har bara sett en havssköldpadda en gång och det var i Medelhavet. Uppe i Bottenviken finns de ju inte! 🙂 De vattensköldpaddor jag sett annars är i akvarium men de är ju inte havslevande utan är ju sötvattensköldpaddor.

    Like

 1. OMG – vilka bilder!!! Här är ordet paradis verkligen rätt använt om man säger så. Alltså inte bara att jag älskar sköldpaddor utan omgivningen är ju helt fantastisk! Sista bilden är min absolut favo. Å jag hoppas att du inte är sur att jag dreglar över dina drömbilder. Nej, tror nog inte det;-)

  Vilken fotograf du är Anita!!! Har inte skrivit det på ett tag, så jag tyckte att det vardags att påminna dig om detta faktum;-) Kram:-)

  Liked by 1 person

  1. Tack för påminnelsen och dregla på du 😉 Ja, det är en fantastiskt vacker ö och många sköldpaddor som syns i havet. Ett paradis jag gärna återvänder till.

   Like

 2. En annan får hålla tillgodo med vinterbilder och plurrat i havet när jag skulle hjälpa grannen upp med skotern som gått igenom isen… Tur man får tina upp till dina alltid så varma härliga bilder 🤗

  Liked by 2 people

 3. Svar: Ja du, en valp är ju som en bebis, fast bebisar ligger ju iofs stilla i vaggan och skriker. Det gör ju inte Fanny -varken ligger i vaggan eller skriker. Men hon skäller säkert då och då. Tror att hon beter sig ungefär som en “toddler” som kan stå, men inte riktig kan gå än, men som river ned allt från hyllorna om man inte aktar sig och plockar undan.

  Håller helt med dig om julhysterin. Juldekorationer två veckor innan jul låter lagom. Ut med dom före nyår;-) Är tveksam om att ni ska sätta upp en julgran inne i lägenheten. Om Fanny blir kissnödig kanske hon… ja, du vet vad jag menar. Ställ granen på terrassen i stället, eller strunta i den;-)

  Liked by 1 person

  1. Den här “bebisen” ligger varken i vagga eller skriker. Skälla kan hon inte, det är en Basenji men hon kan gnälla och morra. Gå kan hon och dessutom springa i en rasande fart så hon sladdar i kurvorna. Så full av överskottsenergi eftersom vi inte kan ha henne utan koppel när vi är ute. Allt, precis allt som hon inte får röra eller bita i är självklart det mest intressanta medan leksakerna är mindre kul. Men jag njuter av att ha vårt lilla yrväder här hemma, även om hon ibland kan gå även mig på nerverna 😉
   Får se hur det blir med julgran, förslaget om terrassen funkar inte, den skulle blåsa bort 😀

   Like

 4. OH MY GOD!!! Have You stayed there? That is my ULTIMATE travel fantasy to go to a place exactly as You have captured. WOW! It’s absolutely beyond glorious. I think I would wake up every morning, hop into the water, and only come out to rest and eat. You just gave my heart a blast of sunshine. Thanks You and YAY if You have been there! 🙂

  Liked by 1 person

  1. Thank you so much Katy and of course I been there. Otherwise it had been impossible to take these photos 😉 It´s a real paradise, a wonderful island where you can forget about the outside world and just relax and enjoy the moment.
   We have a travel agency and this is one of our destinations in Borneo.

   Liked by 1 person

   1. 😄Lord! That question was just woke-up, pre coffee!!! I meant…..though….did You stay in that house? Over the water? I’ve had friends stay in those places in Bora Bora and such. Just dreamy! WOW! What a cool way to move through life! And since You have a travel agency, I am realizing You probably HAVE stayed in that house. 😃 That completely rocks! Cheeeeers!

    Liked by 2 people

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s