Beautiful black Swans

 

Last Sunday we went to St. Anton Gardens in Attard where the annual Citrus Festival took place. But Fanny didn’t enjoy it that much, too many people, so much noise and I was too busy managing my camera. So we just walked around the park where there weren’t so many people for about an hour before we left. But we were lucky, instead of citrus in quantities and lots of different varieties we found these two beautiful black Swans swimming around so peacefully. I’ve never seen black Swans before!

So graceful and with a distinctive beauty in its movement, style and shape. I’ll visit them again soon.

46 replies to “Beautiful black Swans

 1. I adore bumping into black swans; perhaps happened only 2-3 times in life. Once in NJ of all places. Spent a few days in Malta backa round 2006. What an interesting place. Nice images.

 2. OJ så vackert Anita! Jag har aldrig sett en svart svan i verkligheten. Sedan den vackra frukten och din hund…det kompletterar allt det vackra 🙂 Tack för att du delar med dig av dina fina bilder Anita 😉

 3. Beautiful images Anita, I have never seen black swans in real life and they look amazing! We can understand how Fanny feels, Eivor and Pearl do not enjoy crowded places either ;o) xxx

  1. Thank you so much Xenia!! This was the first time I ever saw black swans. I think we feel the same as our dogs, We do not like crowded places at all 🤗 🤗

 4. WOW! Dom var verkligen vackra och majestätiska. Ärligt talat visste jag inte ens att svarta svanar existerade. Tur med bildbevis här:-)
  Att Fanny vantrivdes kan jag nästan förstå. Hon är ju så liten och det enda hon ser är fötter och underben, och dessutom många. Kan ju inte vara så upphetsande för henne. Men titta hur fint hon sitter där:-)

  PS. Spanjorerna har en egen lösning här. De köper “dog prams” och sätter hundarna i dom. DS.

  1. Visste inte heller att de fanns och jag är lite som Fanny som inte uppskattar att trängas med mycket folk. Men vem gör det 😉
   Never ever will I buy a dog pram to Fanny 😁

 5. Så vackra bilder att vila ögonen på. Nu ska jag snart kliva ut i mitt snödjup och leta en bil… det kom över 2 dm igår… och ca 2 dygnet före… Svarta svanar är så vackra 😊 En kamrat till mig är just nu i Florida och pumpar en med bilder i t-shirt på motorcyklar, bilar och båtar… och så du… jodå vad man behöver innan man skottar sig ut… jag har dina svarta svanar på min näthinna idag och ler 😉

 6. Vilken häftig upplevelse att få se svarta svanar. Tänk så mycket du och Fanny får uppleva tillsammans. Hon är ett riktigt charmtroll.

 7. Svarta svanar såg jag för många år sedan på en semesterresa och tyckte dom var häftiga. Så roligt att få återse dom på dina bilder. Frukten ser underbar ut och lilla vovven.
  Minton skickar en puss.

 8. Så fin hon är Fanny, och så fint du fångat hennes uttryck. Roligt att få se svarta svanar, det har jag aldrig sett tidigare, varken i verkligheten eller på bild faktiskt.

 9. Jag lovade ju att berätta hur det gick med mitt testande av vitbalansen (tror det var vintern 2016…), och nu äntligen har jag börjat mixtra litet med den. Jag tycker inte att det blev särskilt bra resultat när jag gjorde inställningarna på kameran, och jag är inte nöjd med resultatet efter redigering av vitbalansen i Photoshop heller, men kanske blev det bättre ändå, med hjälp av PS. Jag har i alla fall insett att jag skall titta igenom alla avsnitt i grundkursen i PS som Moderskeppet har, det var där jag lärde mig hur jag justerar vitbalansen och det väckte suget efter att lära mig mer 🙂

 10. Har aldrig sett svarta svanar. Visste inte ens att de finns. Man lär så länge man lever 🙂
  Läcker kontrast mellan färgen på deras näbbar och den svarta fjäderdräkten.
  Hon kan ju posera också, Fanny 🙂
  Fin bild på apelsinträden.

 11. Först blir man sugen på citrusfrukter, ler när man ser Fanny sitta så fint och sedan får man stora ögon. Svarta svanar har jag inte heller sett i verkligheten. De är enastående vackra med den röda näbben och en svart fjäderdräkt. Härliga, vackra bilder!

 12. Vackra är de, de svarta svanarna. I vissa länder är det gott om dem, men i Sverige har jag inte sett dem. Snyggt fotograferade!

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star