Monday’s mix of weekend pics

Another wonderful weekend at Ta Qali National Park here in Malta.

It feels like spring is already here when I see all these flowers but still, only 16-17 degrees in the air.What is this? One of nature created works of art!A small visitor, I wish I saw more of them.

Now that we have Fanny, we go to the park every weekend. I feel so happy when I see her running in the high grass and how she really enjoys it. She is now 6 months old and not always easy to catch with my camera…

If you like, click on an image below to enlarge.

 

Comments

33 responses to “Monday’s mix of weekend pics”

 1. questionsfromateenager Avatar

  The picture of the berries – wow!

  1. Anita Avatar

   Thank you for your kind comment Fiona!

 2. Minton Avatar

  Så vackra bilder och kompisen är söt

  1. Anita Avatar

   Tack Minton höll jag på att skriva, men så får det bli eftersom jag inte vet ditt namn, ännu 😀

   1. Minton Avatar

    Oj Anki är mitt namn. 🙂

 3. Awa on the Road Avatar

  This small yellow flower from the round picture is also very common in Poland 🙂

 4. Kristallina Avatar

  Så vackert ni har det mitt i vintern. Läckra bilder! Härligt att se Fanny så pigg och glad.

  1. Anita Avatar

   Tack Kristallina! Alla dagar är inte lika bra så det gäller att ta tillvara dem. Jan-mars kan vara riktigt ruggigt men kan också vara som en svensk sommar.

 5. ogamotoga Avatar
  ogamotoga

  Så fint och kul med hund! 🤗

  1. Anita Avatar

   Visst är det kul med hund, det har vi ju båda fått erfara nu fast du har haft Junior lite längre. 😁 Ha det så bra där i sköna Spanien 😎

 6. Pete Hillman Avatar

  Stunningly beautiful, Anita! The colours are a true wonder!

  1. Anita Avatar

   Thank you so much Pete for your kind comment.

 7. bpz3 Avatar

  “Only 16-17 degrees in the air.Jamen – gimme,gimme säger jag som visserligen njuter av en hittills nästan snöfri vinter, men höll på att frysa ihjäl i nollgradigt väder med storm;-)
  Dina bilder är som vanligt helt fantastiska Å ja har förstått att din kamera är din absolut bästa kompis med Fanny på en solklar andraplats;-)

  PS. Tror att Fanny behöver massvis av motion för att bli av med “överenergin”. Betyder kanske ännu mera motion för dig;-) DS.

  1. Anita Avatar

   Vaaaa… Fanny ligger på absolut första plats och är min allra bästa vän. Sen kommer kameran men vart sjutton tog maken vägen 😉 Nej, men min man och Fanny står mig så nära och ja, nu blir det mer motion för mig vilket jag inte alls har något emot. Bara det inte är ruskväder men det får jag vänja mig vid. I morse gick vi på klipporna utmed havet, hon älskar att skutta runt på de ojämna stenarna och det är knappt jag hinner med 😁

 8. forresting365 Avatar

  OH!!!! These are FANTASTIC!!! We are having truly bizarre cold weather!!! It froze so deeply the other night that 2 trees in our yard fell!!! And we lost power for 2 days! Crazy! And it is to freeze tomorrow night again! We are living in the Twilight Zone right now!!! So Thank You for the pictures of such joyful beauty!!!!! I can always count on You for a smile. Huge hugs and Cheers! 🙂

  1. Anita Avatar

   Ohh No!!!! Crazy weather, I hate to freeze, who doesn’t. Sorry for the trees and no power for two days, that´s too much. Sends you lots of warm hugs from sunny Malta. I keep my fingers crossed that soon it’s warm even where you are ❤ 😎 Take care Katy!!!!

   1. forresting365 Avatar

    Thank You!!! 🙂

 9. Lantlivsbilder Avatar

  Ser betydligt skönare ut hos dig, än i Kårböle nu. Här vräker snön ner, och blåsten får huset att skaka, däremot är det inte så kallt, bara -3 grader. Kul att du får komma ut med hunden, det verkar vara en del energi som ska ut ur den.
  Svante

  1. Anita Avatar

   Kan lova att det är skönare här på ön än i Kårböle. 17+ idag och lite vind. Var ute med Fanny drygt en timme i morse och gick på klipporna utmed havet. Ja, det finns väldigt mycket energi i den hunden 🙂 Knappt jag hinner med ibland när hon skuttar fram. Kan inte ha henne lös ännu, måste lära inkallning först. Tack för din kommentar Svante.

   1. Lantlivsbilder Avatar

    Jag har skottat snö i 8 timmar idag, och hann inte med hela tomtens in, och utfarter. Jag kommer att få skotta alltihop två gånger imorgon också, för snön vräker ner i blåsten. Den enda trösten är att den snö, som är bortskottad, behöver jag inte skotta en gång till. Det har hittills kommit omkring 25 cm, och får SMHI rätt kommer det lika mycket till i natt, och imorgon. Konstigt med så mycket snö, när det inte är skottår.
    Svante

 10. Replicant Core Avatar

  Härlig bildserie.

  1. Anita Avatar

   Tack RC!!

 11. Anki Avatar
  Anki

  16- 17 grader … alldeles lagom 🙂 Underbara bilder som alltid och vilka härliga färger! Förstår att du njuter av stunderna med Fanny ute i naturen … inte lätt att hinna med när hon sätter fart – vet ju hur det är när jag försöker fånga Olle med kameran 🙂

  1. Anita Avatar

   Tack Anki!! Ja, det är verkligen härliga stunder och nu när jag har Fanny kommer jag ju också ut så mycket oftare. Antingen går vi på klipporna utmed havet eller så tar vi bilen till Ta Qali parken där det finns gott om stora grönområden.

 12. Steve Avatar

  Så härligt att se Fanny så glad. Att få besöka parken varje veckoslut år så klart ren och skär lycka för henne. Och för er.

  1. Anita Avatar

   Ren och skär lycka, ja det stämmer verkligen. Och varje morgon går vi på klipporna utmed havet som ligger bara några minuter från där vi bor.

 13. Photography Journal Blog Avatar

  I like your small visitor photo, but that series of three photos of Fanny make for a nice little story 🙂

  1. Anita Avatar

   Thank you so much for your kind words!! 😀

 14. Klimakteriehäxan Avatar

  Hej där! Vi har visst “kommit ifrån varandra” som det heter … men nu har jag surfat runt en stund och verkligen njutit av dina bilder, precis som förr! Önskar dig ett härligt 2018, det har ju faktiskt bara börjat!

 15. claesbilder Avatar

  Gillar den stora bilden med träden. Vad är det för träd?
  Roligt att se dina bilder på Fanny och se henne växa. Det kan vara en prövning att få skärpan på rätt ställe 🙂

  1. Anita Avatar

   Tusen tack för fina kommentarer Claes!! Träden?? Jag vet faktiskt inte men det finns gott om Olivträd i parken liksom Pinjeträd med det här ser ut att vara något annat 😕

 16. annicaaktiv Avatar

  Oj så vackert Anita! Detta är bilder helt i min stil …underbart! 🙂

  1. Anita Avatar

   😊 😊

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d