Nature’s diversity

Above is part of where I walk with Fanny every morning. The rocks along the Mediterranean stretch from Sliema Pitch to Balluta Bay. It takes more or less an hour and a half back and forth if we walk pretty fast, including stops when we meet other dogs..I love the scenery and Fanny jumps with joy along the rocks.

In the weekends we take the car to Ta Qali National Park where nature is completely different. This is a large recreation area with walkways and a wide range of plants and trees as well as animal species.

We are not far from the rocks near home but we are in a completely different scenery.

Here we find lots of greenery and beautiful plants, many of which I’ve never seen. This is part of nature’s diversity on this small island in the Mediterranean Sea.

35 replies to “Nature’s diversity

 1. Wow! I gasped when I first opened this post. The sky is SOOOOO BLUE!!!! Gorgeous! And then the lush, lush greens. And Fanny’s sweet SMILE! Topped off by gorgeous flowers. Happy happy! Pouring rain here….which is lovely…but thanks for a breeze of deliciousness! Cheers!!! 🙂

  Liked by 1 person

 2. Snacka om “diverse nature” och all denna variation på den lilla och vackra ön Malta! Helt fantastiskt! Å självklart skuttar Fanny omkring där. Lyllo hon och dig:-) Det syns att hon njuter i båda “världar” på Malta. Å jag vet att du gör det också:-) Kram!

  Liked by 1 person

  1. Tack snälla RC för din kommentar!! Tur iallafall att du uppskattar vintern även om -15 är lite väl kallt. Men är det vindstilla och blå himmel då spelar temeraturen kanske inte så stor roll 😀

   Liked by 1 person

 3. Härliga bilder som visar vilken fantastisk och skiftande natur du har omkring dig. Njuter av Fannys glädjesprång och stilla nosande på växterna 🙂 Stor skillnad mot här just nu med -13 grader och 25 cm vit snö …

  Liked by 1 person

  1. Tack Anki! Det är en njutning att se när Fanny uppskattar det vi gör tillsammans. Nu är hon lite krasslig, sover jättemycket, hostar och nyser plus att hon löper för första gången. 🐕 🐾 🐾

   Like

    1. Det stämmer, Basenji löper bara en gång per år vilket naturligtvis är en fördel både för oss och Fanny. Piggnar hon inte till snart så har vi veterinären inom gångavstånd vilket känns betryggande.

     Liked by 1 person

  1. Tack Anki! Minton måste vara väldigt tålig som lägger sig i snön när det dessutom är så kallt. Fanny nära på vägrar att gå ut om det är ens bara är lite duggregn 😀 🐾 🐾 🐕

   Like

 4. Vilka härliga. underbara, somriga bilder. Precis vad jag behöver 😀 Älskar bilden där Fanny tar ett skutt framåt. Läste bland kommentarerna att hon inte vill bli våt om tassarna. Vi hade en Dobermann som inte ville det heller. Han hatade regn och gick runt varenda liten pöl.

  Liked by 1 person

  1. Tack Kristallina! När Fanny tog ett skutt var hon pigg, nu har hon varit hängig och hostig i flera dagar. Vi har varit hos veterinären och fått några sprutor så nu börjar hon sakta men säkert att piggna till redo inför nya skutt 😀
   Dobermann, vad roligt!! Är inte det ganska så stora hundar som kräver mycket motion. Många husdjur verkar du ha haft under livets gång. Fanny är mitt första och just nu min största glädje 🐕 💖

   Like

   1. Jag har haft 1 hund innan jag gifte mig till Sverige. Här hade vi 6 hundar och 8 katter. Det förklaras genom att vi alltid hade 2 till 3 hundar samtidigt och i några år fanns det 5 katter i familjen. Av de 6 hundarna har jag en kvar och av de 8 katterna har jag två kvar. Äldst av alla hundar blev vår Border-Terrier, 17 år. Nämnde jag kaniner, marsvin, undulater, uppfödning av rashöns? Ha..ha..ha…
    Andra gillade att resa, vi la våra pengar på djuren 😀

    Liked by 1 person

 5. Lilla Malta har verkligen mycket att erbjuda. Härligt kontrasterande miljöer för dig och Fanny att ta era dagsturer i. Roligt för henne att oxå få träffa andra hundar.

  Liked by 1 person

  1. Visst är det roligt att träffa andra hundar och nu när man är med hund så möter jag plötsligt så många människor som med sina hundar, gärna stannar till och pratar en stund. Helt fantastiskt och väldigt givande.

   Like

 6. Så himla vackra bilder från dina promenader! Den vita blomman och så den blå gurkörten, den som jag odlar här hemma, gör mig extra glad. Visste du att gurkörtsblommorna är ätbara? Man kan frysa in dem i iskuber och ha dem i drinkar eller saft. Och så Fanny som ser ut att leka tjuren Ferdinand, så fin. Tack för fina naturbilder, jag som är vinterälskare mår också bra av sol och värme.

  Liked by 1 person

  1. Tusen tack själv “Jag” för din fina och berikande kommentar. Tror att just det är en fördel för dig som bor i ett klimat med fyra så skiftande årstider. Vinter med snö och kyla, våren då naturen väcks till liv och sen den färgsprakande hösten. Några sådana markanta skillnader finns inte här på Malta.

   Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star