Friday’s thoughts…

Sometimes, I get a feeling of not knowing why or for whom I post my pictures on this blog. You’ll find that some of my pictures are posted without any special intention. I’ve no inspiration to take part in photo challenges at the moment. Right now, I’m just trying to keep my blog alive but…

Comments

35 responses to “Friday’s thoughts…”

 1. blhphotoblog Avatar

  Keep posting Anita, your images are lovely.

  1. Anita Avatar

   Thank you soo much Brian 🌹 Today I came home with almost 400 images in my camera!! Inspiration almost back, many pictures to go through 😀

 2. Ana Avatar

  Sometimes no reason is the best reason. I appreciate you. I appreciate your work. I appreciate that you are doing what you love because you love it.

  1. Anita Avatar

   Thanks a lot Ana for your kind comment!

 3. Minton Avatar

  Vi har alla brist på inspiration ibland men vill fortsätta se dina bilder.

  1. Anita Avatar

   Tack Anki!

 4. Carinas Photolifestyle Avatar

  Jag tycker mycket om din blogg
  Ibland får man den där känslan du skriver om. Bara låta det vara så.

  1. Anita Avatar

   💖💖

 5. bpz3 Avatar

  Nu har du ju redan fått ett antal kommentarer som talar om för dig vem du bloggar för. Okej, i första hand bloggar du för dig själv.För du gillar det och du kan hålla kontakten med omvärlden, speciellt alla som är intresserade av dina underbara bilder. Å genom att lägga upp bilder till fotointresserade har du ju verkligen kammat hem massvis med kommentarer, inte minst av nya läsare här hos dig.

  Nu tillhör jag ju inte “fotonördarna” utan har följt dig i minst åtta (?) år ändå. Varför??? Jo, det svaret är väldigt enkelt. Jag älskar dina foton från Malta och Borneo och jag tycker mycket om dig som person. Räcker det?! Kanske inte, men fortsätta det SKA DU BARA;-)

  PS. Dagens varierade bildkavalkad är just ett sådant exempel som jag bara älskar. Den har allt och mycket därtill. Å det är jag uppenbarligen inte ensam om att tycka. Bra det, mycket bra till och med:-) Kram!!!DS.

  1. Anita Avatar

   Kram finaste BP, du ÄR bara så helt fantastisk!!!! Uppmuntran, när den är som allra bäst 💖

 6. englepip Avatar

  The cat, the hibiscus. Your photos are always something cheerful to look forward to. I hope that is why you do them – for your blog followers, as well as for yourself of course.

  1. Anita Avatar

   Thank you so much for your kind comment Englepip!

 7. Lantlivsbilder Avatar

  Funderar själv på att lägga av med bloggandet, det ger inget längre.
  Svante

  1. Anita Avatar

   Det kommer säkert att ge sig hos dig så snart den kalla vintern är över. Vore synd om du helt lade av, vi är ju många som uppskattar dina bilder.

   1. Lantlivsbilder Avatar

    Börjar WordPress fungera som tidigare kanske jag återkommer, annars söker jag upp någon annan bloggvärd, och skapar en ny blogg. Jag har faktiskt tröttnat på alla förändringar, som bara dyker upp, utan det upplyses om förändringarna hos WP.
    Svante

    1. Anita Avatar

     Fast jag har inte lagt märke tilll några större förändringar och hoppas att du kommer att fortsätta med WP så jag kan följa dig i Läsaren.

 8. Tony Avatar

  Du och jag har ju haft våra toppar och svackor i bloggvärlden och på sociala medier under åren. Jag känner mig bildtrött, inspirationslös och svårt att hitta ny “vinklar” och tycker att jag fotar likadana bilder hela tiden.

  Men så går jag på fotoutställningar och kollar på några av världens kanske bästa fotografer. Där ser jag exakt samma bilder av dessa hyllade fotografer som jag såg i fototidningar på 60- och 70-talen.
  Ett antal (fåtal) bilder är vad de anser vara de bästa och som vandrar runt i fotoböcker och på utställningar under snart ett halvsekel.
  Jag tänker bl.a. på Ansel Adams landskapsmotiv, Christer Strömholm’s gatubilder och bilder från Paris, Anders Petersen deprimerande bilder på misär och utslagna människor, Hasse Persson’s glättiga diskotek Studio 54 bilder och andra New Yorkbilder fråm 70-talet, m.fl.
  De körde sin stil och ett fåtal bilder blev kända och vandrar runt till beskådning och jag blir bara trött av dessa bilder numera. Så det är inte bara vi kör på i samma motivspår även de mest hyllade gjorde det. Men inte är det så upplyftande att se på eller att fotografera likadana motiv om och om igen. Ursäkta nu svamlade jag och skrev mina tankar… men du förstår nog att jag känner likadant som du. Nu var det längesedan kameran följde med ut för att fota något nytt, vi får se vad som händer. Kanske vi kör färre bilder och mer text i våra bloggar 🙂
  Trevlig helg!

  1. Anita Avatar

   Tusen tack för din långa spontana kommentar Tony! Mycket uppskattat och jag tar del i vad du skriver, om än jag inte känner till alla fotografer du nämner. Samma slags motiv, samma vinklar, inget nytt som plötsligt ger den där känslan av att absolut vilja föreviga med kameran… Nåja, idag kom jag hem med närapå 400 bilder efter en utflykt med vovven här på Malta så lite inspiration har jag nog kvar, iallafall ett hopp om. För det brukar ofta falna när jag gått igenom vad det egentligen är jag har fotat 😕 Kanske blir det så med tiden att det sakta men säkert blir färre bilder och mer text, men då övergår jag nog till Svenska 😉 Vi “kämpar” nog båda vidare” inom våra sociala medier ett tag till 😀 Önskar dig och Barbro en trevlig fortsatt helg!!!!

   1. Tony Avatar

    Tack Anita.

 9. evacarolasvensson Avatar

  Så finstämd bild på vovven som försiktigt kollar in läget.

  1. Anita Avatar

   Tack Eva! Hon kollar in om glassen på kexet är ätbart 😁

 10. Anki Avatar
  Anki

  Den känslan tror jag vi alla har ibland – varför gör jag detta – och för vem? Svaret varierar antagligen från person till person och ibland finns kanske inget svar. Jag hoppas verkligen du inte ens tänker tanken att lägga av – vi är många som beundrar dig och som älskar dina foton! Jag är som du vet en av dem 🙂
  Man behöver inte vara med i några teman och man måste inte producera nya inlägg varje dag. Ibland vill man “bara vara” … och det är viktigt att kunna vara det och inte känna sig tvungen till något!
  Härlig bild på Fanny!
  Önskar dig en fin helg!
  Kram

  1. Anita Avatar

   Tusen tack för tänkvärd och så omtänksam kommentar Anki! Började blogga år 2011 och det har varit några bergodalbanor men sånt är livet och idag skulle det nog kännas ganska så tomt om jag inte fortsatte med det som jag lägger ganska så mycket av min tid på. Bloggvärlden är fantastisk på många sätt och den vill jag nog hålla fast vid. Kram och fin fortsatt helg till dig också 💖💖

 11. Steve Avatar

  Där har oxå jag varit, när inspirationen tryter och det händer annat i vardagen som jag vill lägga min tid och uppmärksamhet på. Då kan det vara bra att låta bloggen gå på sparlåga en tid. Jag brukar då fortsätta att titta in hos mina bloggvänner för att inte helt tappa kontakten och efter en tid så återkommer blogglusten. Kanske inte lika intensiv som tidigare vilket ofta gör att bloggandet får en lite ändrad inriktning och intensitet vid nystarten. Bara det…

  Dina bilder är alltid vackra och inspirerande så jag kommer att fortsätta titta in hos dig oavsett avsikt med bilderna. Dessutom vill jag ju gärna fortsätta följas Fannys Maltaliv.

  1. Anita Avatar

   Tusen tack Steve, du vet hur det känns och jag är otroligt glad över att ha dig som en av mina följare samt att följa dig dina nära på Getingstorp. Tror vi båda kommer att hålla våra bloggar vid liv ett bra tag till men med vissa korta/längre avbrott lite då och nu. 🌹

 12. annicaaktiv Avatar

  Fina bilder Anita! 🙂

  1. Anita Avatar

   Tack Annica 🌹

 13. Awa on the Road Avatar

  You share beautiful colors of your island with the rest of the world. That matters 🙂

 14. forresting365 Avatar

  Oh Anita! I completely understand. Seems to me a lot of people, including myself, float in waves of feeling the way You are feeling. I have to tell You, I send You huge, HUGE hugs from my little corner of the world and will always do so because You have touched my heart. In all sincerely: You are a BRIGHT SPOT in blog world. I am not jesting or exaggerating in my comments to Your work. There are many photographers out there and I love a lot of what I see….but Your photos seriously encapsulate joy. There are days when I come by and am not doing so well and You give my heart a lift. You see things….everything You photograph, with such love and light and have a gift in being able to capture and share the feeling behind what You are seeing. So….You’re like part of my soul sunshine vitamin C and D!!!!!! ❤️✨☀️

  1. Anita Avatar

   Mama Mia!!! This is probably the nicest kindest comment I’ve ever had!!! 💖💖 And I have blogged since year 2011! Now I don´t know what to write, You really made my day, or better, the whole week but I will never ever forget. Thank you sooo much Katy for taking Your time and writing this to me. My soul and my heart are with you and I feel very lucky to have found you. I really do love your inspiring and colorful art, as well as your personality. A much valuable friend in another part of the world. Huge hugs back to You!!! 🤗 🌸🤗 🌸

   1. forresting365 Avatar

    Well, Mama Mia to You too!!!! (That just made me laugh out loud! LOVE it!!!🤗🤣) You just made MY week!!! I’m very lucky and happy to have found You as well and it is absolutely wonderful to have such a sweet friend in another part of the world. Yay!!!!!! 💐🐝☀️🐬🤗

 15. Jag Avatar

  Så är det nog för oss alla som fotograferar och bloggar, vi har våra dalar när vi tvivlar och sen kommer det perioder när vi bara måste dela med oss av detta som vi sett och fotat. Tror jag. Jag tror också att det är en del av den kreativa processen och också en del av en inlärningsprocess, man hamnar på platåer där man tycker att inget händer, man står och stampar på samma stället – och så plötsligt känner man hur man tar ett kliv framåt, fylls av glädje över hur bra det går, man hittar flytet – och så fortsätter det. Klart att du ska fortsätta säger jag, men lika självklart behövs pauser ibland när livet kommer emellan eller när bloggandet känns motigt och nästan menlöst. I det här inlägget beundrar jag bilden av blyblomman, helt fantastisk, den kliver genom rutan. Och så blicken på Fanny som du har fångat – där har du ett motiv som du lär dig mycket på tänker jag, ögonblicksbilder, inte helt lätta att hinna med att få att fastna i kameran!

  1. Anita Avatar

   Tusen tack “Jag” för din långa och tänkvärda kommentar. Mycket uppskattat!

 16. Manja Mexi Movie Avatar

  Your posts are a natural commercial for Malta. 🙂 And taking many photos is great for your photographic improvement. And I bet that just like me you are automatically looking around as if through a camera all the time anyway. 😉

  1. Anita Avatar

   Thank you so much for your kind and thoughtful words Manja 🤗 📷

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d