Friday’s thoughts…

Sometimes, I get a feeling of not knowing why or for whom I post my pictures on this blog. You’ll find that some of my pictures are posted without any special intention. I’ve no inspiration to take part in photo challenges at the moment. Right now, I’m just trying to keep my blog alive but…

35 thoughts on “Friday’s thoughts…

 1. Sometimes no reason is the best reason. I appreciate you. I appreciate your work. I appreciate that you are doing what you love because you love it.

  Liked by 1 person

 2. Nu har du ju redan fĂ„tt ett antal kommentarer som talar om för dig vem du bloggar för. Okej, i första hand bloggar du för dig sjĂ€lv.För du gillar det och du kan hĂ„lla kontakten med omvĂ€rlden, speciellt alla som Ă€r intresserade av dina underbara bilder. Å genom att lĂ€gga upp bilder till fotointresserade har du ju verkligen kammat hem massvis med kommentarer, inte minst av nya lĂ€sare hĂ€r hos dig.

  Nu tillhör jag ju inte “fotonördarna” utan har följt dig i minst Ă„tta (?) Ă„r Ă€ndĂ„. Varför??? Jo, det svaret Ă€r vĂ€ldigt enkelt. Jag Ă€lskar dina foton frĂ„n Malta och Borneo och jag tycker mycket om dig som person. RĂ€cker det?! Kanske inte, men fortsĂ€tta det SKA DU BARA;-)

  PS. Dagens varierade bildkavalkad Ă€r just ett sĂ„dant exempel som jag bara Ă€lskar. Den har allt och mycket dĂ€rtill. Å det Ă€r jag uppenbarligen inte ensam om att tycka. Bra det, mycket bra till och med:-) Kram!!!DS.

  Liked by 1 person

 3. The cat, the hibiscus. Your photos are always something cheerful to look forward to. I hope that is why you do them – for your blog followers, as well as for yourself of course.

  Liked by 1 person

  1. Det kommer sÀkert att ge sig hos dig sÄ snart den kalla vintern Àr över. Vore synd om du helt lade av, vi Àr ju mÄnga som uppskattar dina bilder.

   Like

   1. Börjar WordPress fungera som tidigare kanske jag Äterkommer, annars söker jag upp nÄgon annan bloggvÀrd, och skapar en ny blogg. Jag har faktiskt tröttnat pÄ alla förÀndringar, som bara dyker upp, utan det upplyses om förÀndringarna hos WP.
    Svante

    Like

    1. Fast jag har inte lagt mÀrke tilll nÄgra större förÀndringar och hoppas att du kommer att fortsÀtta med WP sÄ jag kan följa dig i LÀsaren.

     Liked by 1 person

 4. Du och jag har ju haft vĂ„ra toppar och svackor i bloggvĂ€rlden och pĂ„ sociala medier under Ă„ren. Jag kĂ€nner mig bildtrött, inspirationslös och svĂ„rt att hitta ny “vinklar” och tycker att jag fotar likadana bilder hela tiden.

  Men sÄ gÄr jag pÄ fotoutstÀllningar och kollar pÄ nÄgra av vÀrldens kanske bÀsta fotografer. DÀr ser jag exakt samma bilder av dessa hyllade fotografer som jag sÄg i fototidningar pÄ 60- och 70-talen.
  Ett antal (fÄtal) bilder Àr vad de anser vara de bÀsta och som vandrar runt i fotoböcker och pÄ utstÀllningar under snart ett halvsekel.
  Jag tĂ€nker bl.a. pĂ„ Ansel Adams landskapsmotiv, Christer Strömholm’s gatubilder och bilder frĂ„n Paris, Anders Petersen deprimerande bilder pĂ„ misĂ€r och utslagna mĂ€nniskor, Hasse Persson’s glĂ€ttiga diskotek Studio 54 bilder och andra New Yorkbilder frĂ„m 70-talet, m.fl.
  De körde sin stil och ett fĂ„tal bilder blev kĂ€nda och vandrar runt till beskĂ„dning och jag blir bara trött av dessa bilder numera. SĂ„ det Ă€r inte bara vi kör pĂ„ i samma motivspĂ„r Ă€ven de mest hyllade gjorde det. Men inte Ă€r det sĂ„ upplyftande att se pĂ„ eller att fotografera likadana motiv om och om igen. UrsĂ€kta nu svamlade jag och skrev mina tankar… men du förstĂ„r nog att jag kĂ€nner likadant som du. Nu var det lĂ€ngesedan kameran följde med ut för att fota nĂ„got nytt, vi fĂ„r se vad som hĂ€nder. Kanske vi kör fĂ€rre bilder och mer text i vĂ„ra bloggar 🙂
  Trevlig helg!

  Liked by 1 person

  1. Tusen tack för din lĂ„nga spontana kommentar Tony! Mycket uppskattat och jag tar del i vad du skriver, om Ă€n jag inte kĂ€nner till alla fotografer du nĂ€mner. Samma slags motiv, samma vinklar, inget nytt som plötsligt ger den dĂ€r kĂ€nslan av att absolut vilja föreviga med kameran… NĂ„ja, idag kom jag hem med nĂ€rapĂ„ 400 bilder efter en utflykt med vovven hĂ€r pĂ„ Malta sĂ„ lite inspiration har jag nog kvar, iallafall ett hopp om. För det brukar ofta falna nĂ€r jag gĂ„tt igenom vad det egentligen Ă€r jag har fotat 😕 Kanske blir det sĂ„ med tiden att det sakta men sĂ€kert blir fĂ€rre bilder och mer text, men dĂ„ övergĂ„r jag nog till Svenska 😉 Vi “kĂ€mpar” nog bĂ„da vidare” inom vĂ„ra sociala medier ett tag till 😀 Önskar dig och Barbro en trevlig fortsatt helg!!!!

   Like

 5. Den kĂ€nslan tror jag vi alla har ibland – varför gör jag detta – och för vem? Svaret varierar antagligen frĂ„n person till person och ibland finns kanske inget svar. Jag hoppas verkligen du inte ens tĂ€nker tanken att lĂ€gga av – vi Ă€r mĂ„nga som beundrar dig och som Ă€lskar dina foton! Jag Ă€r som du vet en av dem 🙂
  Man behöver inte vara med i nĂ„gra teman och man mĂ„ste inte producera nya inlĂ€gg varje dag. Ibland vill man “bara vara” … och det Ă€r viktigt att kunna vara det och inte kĂ€nna sig tvungen till nĂ„got!
  HÀrlig bild pÄ Fanny!
  Önskar dig en fin helg!
  Kram

  Liked by 1 person

  1. Tusen tack för tĂ€nkvĂ€rd och sĂ„ omtĂ€nksam kommentar Anki! Började blogga Ă„r 2011 och det har varit nĂ„gra bergodalbanor men sĂ„nt Ă€r livet och idag skulle det nog kĂ€nnas ganska sĂ„ tomt om jag inte fortsatte med det som jag lĂ€gger ganska sĂ„ mycket av min tid pĂ„. BloggvĂ€rlden Ă€r fantastisk pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt och den vill jag nog hĂ„lla fast vid. Kram och fin fortsatt helg till dig ocksĂ„ 💖💖

   Liked by 1 person

 6. DĂ€r har oxĂ„ jag varit, nĂ€r inspirationen tryter och det hĂ€nder annat i vardagen som jag vill lĂ€gga min tid och uppmĂ€rksamhet pĂ„. DĂ„ kan det vara bra att lĂ„ta bloggen gĂ„ pĂ„ sparlĂ„ga en tid. Jag brukar dĂ„ fortsĂ€tta att titta in hos mina bloggvĂ€nner för att inte helt tappa kontakten och efter en tid sĂ„ Ă„terkommer blogglusten. Kanske inte lika intensiv som tidigare vilket ofta gör att bloggandet fĂ„r en lite Ă€ndrad inriktning och intensitet vid nystarten. Bara det…

  Dina bilder Àr alltid vackra och inspirerande sÄ jag kommer att fortsÀtta titta in hos dig oavsett avsikt med bilderna. Dessutom vill jag ju gÀrna fortsÀtta följas Fannys Maltaliv.

  Liked by 1 person

  1. Tusen tack Steve, du vet hur det kĂ€nns och jag Ă€r otroligt glad över att ha dig som en av mina följare samt att följa dig dina nĂ€ra pĂ„ Getingstorp. Tror vi bĂ„da kommer att hĂ„lla vĂ„ra bloggar vid liv ett bra tag till men med vissa korta/lĂ€ngre avbrott lite dĂ„ och nu. đŸŒč

   Like

 7. Oh Anita! I completely understand. Seems to me a lot of people, including myself, float in waves of feeling the way You are feeling. I have to tell You, I send You huge, HUGE hugs from my little corner of the world and will always do so because You have touched my heart. In all sincerely: You are a BRIGHT SPOT in blog world. I am not jesting or exaggerating in my comments to Your work. There are many photographers out there and I love a lot of what I see….but Your photos seriously encapsulate joy. There are days when I come by and am not doing so well and You give my heart a lift. You see things….everything You photograph, with such love and light and have a gift in being able to capture and share the feeling behind what You are seeing. So….You’re like part of my soul sunshine vitamin C and D!!!!!! ❀✚☀

  Like

  1. Mama Mia!!! This is probably the nicest kindest comment I’ve ever had!!! 💖💖 And I have blogged since year 2011! Now I donÂŽt know what to write, You really made my day, or better, the whole week but I will never ever forget. Thank you sooo much Katy for taking Your time and writing this to me. My soul and my heart are with you and I feel very lucky to have found you. I really do love your inspiring and colorful art, as well as your personality. A much valuable friend in another part of the world. Huge hugs back to You!!! đŸ€— đŸŒžđŸ€— 🌾

   Liked by 1 person

   1. Well, Mama Mia to You too!!!! (That just made me laugh out loud! LOVE it!!!đŸ€—đŸ€Ł) You just made MY week!!! I’m very lucky and happy to have found You as well and it is absolutely wonderful to have such a sweet friend in another part of the world. Yay!!!!!! đŸ’đŸâ˜€ïžđŸŹđŸ€—

    Like

 8. SĂ„ Ă€r det nog för oss alla som fotograferar och bloggar, vi har vĂ„ra dalar nĂ€r vi tvivlar och sen kommer det perioder nĂ€r vi bara mĂ„ste dela med oss av detta som vi sett och fotat. Tror jag. Jag tror ocksĂ„ att det Ă€r en del av den kreativa processen och ocksĂ„ en del av en inlĂ€rningsprocess, man hamnar pĂ„ platĂ„er dĂ€r man tycker att inget hĂ€nder, man stĂ„r och stampar pĂ„ samma stĂ€llet – och sĂ„ plötsligt kĂ€nner man hur man tar ett kliv framĂ„t, fylls av glĂ€dje över hur bra det gĂ„r, man hittar flytet – och sĂ„ fortsĂ€tter det. Klart att du ska fortsĂ€tta sĂ€ger jag, men lika sjĂ€lvklart behövs pauser ibland nĂ€r livet kommer emellan eller nĂ€r bloggandet kĂ€nns motigt och nĂ€stan menlöst. I det hĂ€r inlĂ€gget beundrar jag bilden av blyblomman, helt fantastisk, den kliver genom rutan. Och sĂ„ blicken pĂ„ Fanny som du har fĂ„ngat – dĂ€r har du ett motiv som du lĂ€r dig mycket pĂ„ tĂ€nker jag, ögonblicksbilder, inte helt lĂ€tta att hinna med att fĂ„ att fastna i kameran!

  Liked by 1 person

 9. Your posts are a natural commercial for Malta. 🙂 And taking many photos is great for your photographic improvement. And I bet that just like me you are automatically looking around as if through a camera all the time anyway. 😉

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s