Favorite Place – Stockholm Sweden

My favorite place is where I live my daily life on the small island of Malta. But after almost eighteen years in this country, another favorite place is my former hometown of Stockholm in Sweden. It´s exiting to be like a tourist and explore what’s new and to visit old favorite places from where I have so many memories.Riddarholmen is an island in Mälaren and a district in central Stockholm, belonging to Södermalm’s district. The island, together with the Old Town, constitutes Stockholm’s historic center.It´s not easy to choose but The Old Town, Gamla Stan, is a favorite place I always try to visit.

Here the alleys are long, many and narrow. It has happened that I’ve almost got lost.A visit to one of Stockholm’s food markets is a must. This is from Östermalmshallarna.At Södermalm you´ll find many old well-preserved houses. You almost get a feeling of being moved to the countryside, though you are in the middle of the city.

The only time of year I try to avoid visiting Sweden is during the winter. But when you see these, you know that spring has arrived! The best time of the year to visit Sweden is in the summer.…and when you see this, you get another proof of Spring, or at least almost. As soon as there are degrees above zero and a blue sky, you’ll have to sit outside if you’re in Sweden, even if it’s only 10 degrees.

WordPress Weekly Photo Challenge / Favorite Place
Photo Challenge by Frank/ Dutch Goes The Photo

59 replies to “Favorite Place – Stockholm Sweden

 1. Fina bilder på Stockholm, men de kan inte få mig att vilja besöka den staden igen. Medan föräldrarna levde fanns anledning till besök, numera finns inget, som drar. Mitt sista besök i Stockholm var 2008.
  Svante

  1. Känner mig faktiskt inte heller så lockad av Stockholm och bilderna är från mitt arkiv. Har visserligen tre systrar därhemma men kontakterna har för länge sedan börjat droppa av. 😕

   1. Jag har visserligen bara en Syster, och hon bor i Kungsängen. Hon brukar komma hem till mig en gång om året. Vi har inte mycket gemensamt, och hon är 10 år yngre än jag, så vi hade inte mycket gemensamt när jag bodde i Stockholm heller.
    Svante

  1. Sweden is a beautiful country in many ways but a little bit too cold, even in summer. Thank you for your comment Brian!!

  1. Thank you so much for your kind comment Liz!!! The narrow alleys in Swedish are called Smala Gränder. I would like to hear Nigel when he pronounce that 😉

 2. Underbara bilder från min (nästan) hemmaplan. Vet inte när du tänker besöka Stockholm nästa gång, men det var då himla bra att du dokumenterade “gamla” Östermalmshallen som är ett minne blott. Det enda som är kvar av den är fasaden. Renoveringen började 2016 och ska vara klar 2019. En provisorisk hall har satts upp på Östermalmstorg, och den är “modern” och riktigt, riktigt fin tycker jag. Gamla Stan och Södermalm är sig lik, men du skulle inte tro hur mycket det byggts och fortfarande byggs här. Byggkranar precis överallt från Regeringsgatan, Sergels Torg till ytterområdena. Nya stadsdelar har kommit till/kommer till, exempelvis Hagastaden med Nya Karolinska Sjukhuset och Hornsberg Strand.

  Å en sak till! Det märks att du flyttat till Malta för 18 år sedan. Då må temperaturen för att fika utomhus (under vintern/våren) legat på 10 grader. Kan berätta att den sjunkit till 4-6 grader, förutsatt att solen skiner;-) Det du:) Kram!

  1. Tack för lång kommentar och intressant info!!! Byggkranar har vi gott om även här men det tar betydligt längre tid här än där innan det som ska byggas är klart.
   Sitta ute vid 4+!!! Då måste solens strålar vara väldigt heta 😉

  1. Har faktiskt ingen hemlängtan alls kanske beroende på att jag varken har vänner eller familj kvar men alla minnen håller jag kvar i sinnet.

 3. Stockholm är en mycket fin stad, var senast där i höstas, jag hade tur att få några vackra bilder med mig hem. Dina är mycket vackra och påmins att jag måste ta en tur ned mot sommaren… Vem vill inte strosa omkring i gamla stan… på söder… Jag bor 40 mil norröver staden. I middle of Sweeden the land of viking brukar jag presentera mig internationellt liksom 🙂 Förr om åren var jag alltid där minst en vecka per år… Jo jag har en fd arbetskamrat som befunnit sig på Malta ett tag, för året sedan jobbade han där också. Här uppe är det full vinter ännu, snödjupet är 120 cm, idag har det snöat lite… -2 nu.

 4. Som han sa på TV: Det bästa med glesbygd är att det är…. glest. 🙂
  Men Stockholm är en mycket fin stad.
  Mvh
  Stefan V från Säffle

  1. …glesbygds 😊 Tack för besök och kommentar Stefan 🌸🌸 Visst är det fint i Stockholm och även ute på landsbygden, iallafall på sommaren 😀

 5. Underbara bilder från vår vackra huvudstad! Jag har inte varit där så många gånger, men när jag ser dina fina foton så blir jag lite sugen på att åka dit. Gamla sta´n en tidig morgon, innan det blir fullt med folk – en dröm få uppleva 🙂

  1. Tack Anki 😊 Gamla stan är verkligen en pärla att besöka när det inte är så mycket folk, och helst på sommaren 🌸🌸

 6. På Sverigebesök? Många härliga Stockholmsbilder. Gillar särskilt den tredje uppifrån, bland taken i gamla stan. Vad är det för ett grönt klot som bärs upp av fiskar? Kan inte minnas att jag sett det tidigare, trots många besök i Stockholm.

  1. Nej, jag är inte i Sverige, det är ju iskallt fortfarande därhemma 😉 Arkivbilder. Nej, jag vet faktiskt inte vad det gröna klotet och fiskarna har för innebörd, men de finns där sen länge.

 7. Visst är Stockholm en fantastiskt vacker stad. Jag var ofta där under mina 25 Uppsalaår.
  Härligt för dig att “turista” i din egen hemstad.

 8. Ja, soldyrkare är vi. Du har dragit de fulla konsekvenserna av det. Vi andra sätter oss i solen och njuter även om kylan känns i ryggen där solen inte kommer åt.
  Ellington

 9. Väldigt vackra Sthlm:s bilder, håller med dig en väldigt vacker stad. Men min favorit är det inte helt norrbottning som jag är 😉 hi hi. Men du har verkligen skildrat den fint genom dina bilder. Jag gillar att semestra där, blev lite sugen på en tripp…..

 10. Härliga stockholmsbilder! Roligt att se bilder från sin gamla hemstad (även jag har vuxit upp här). Fast jag bor något närmare. I Nyköping, ca 10 mil från Stockholm. 🙂

 11. Väldigt vackra Stockholmsbilder. Jag har svägerskorna i Sthm men det är inte ofta vi träffas. Har föreslagit maken en veckas semester i vår huvudstad, jag skulle vilja strosa omkring i sakta mak, som man annars gör i olika huvudstäder i världen. Vyn över Riddarholmen är som bästa sortens vykort.

  1. Tack igen för ännu en fin och mycket uppskattad kommentar. Du tar dig tid och verkligen tittar på bilderna och sen skriver några personliga rader, det gillar jag, det gillar nog de flesta. Tack!

   1. Det är ju det som är meningen, bilderna ska tittas på. Därför blir jag ofta sen med kommentarerna, jag vill ge inläggen tid, återkomma till dem och titta flera gånger. Tack själv för fina bilder och inlägg!

    1. Som sagt var, mycket uppskattat. Tyvärr känns det ibland som om jag skulle vilja skriva så mycket mer när jag besöker andra, men att tiden ofta är knapp. Då är det nog bättre att vänta, gå tillbaka och skriva när man känner att tiden finns. Det är ju så värdefullt med feedback, att inte bara få ett enstaka snabbt nedskrivet ord som tex “Snyggt” då det inte säger så mycket. Även om alla kommentarer är värdefulla, betydligt värdefullare än att “bara” få en “Gilla” utan att veta vad den som klickade på “Gilla” egentligen uppskattar med inlägget. Men jag är glad och tacksam över alla reaktioner som jag får på mina inlägg och det är vi säkerligen båda.

     1. Jag tror att vi alla har dagar när vi inte orkar/hinner så mycket mer än att visa att vi tycker om det vi ser/läser, att vi måste välja om vi ska trycka på gilla och låta det vara bra med det eller om vi vill återvända till inlägget för att skriva något senare. Eller om vi ändå vill skriva något lite snabbt för att visa att vi har sett och tyckt om. Vissa inlägg väcker genast tankar, andra behöver åtminstone jag fundera lite över, men då kan det ju hända att man halkar efter eftersom många bloggare är snabba med att göra nya inlägg.

 12. Det snöar för fullt i Ystad såhär två dagar före påsk. Läckert att hitta en fotobloggare av klass och få drömma sig bort en stund. Du har byggt upp en fantastisk fotoblogg som du ska vara megastolt över. 🙂

  1. Tusen tack Bosse, både for besök och din väldigt fina kommentar. 🌹 Den sparar jag inom mig länge och plockar fram när det ibland kan kännas lite motigt att hålla bloggen vid liv.

   1. Det är alltid lika kul när jag träffar på en tilltalande blogg som jag inte kände till och som jag kan lägga bland mina bokmärken. När du gör ett besök i Sverige någon gång får du/ni sticka ner till Österlen och fota. 😉 I rätt väder är där magiskt. <3. Jag är säker på att du skulle ta kalasbilder.
    De där grå bloggdagarna drabbar oss alla då och då. Vem vet. Det är kanske nyttigt. Men bara i små doser. 😉
    Ps. Vilken konstig stavning/grammatik det blev i förra kommentaren. 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star