A Special Flower of the day

I’ve never seen these flowers before but there are thousands of them growing in Ta Qali Park right now.
When I first saw them, I thought they were some kind of fungus.

Apparently, insects are attracted to them too.I found similar but in a different color and my dear man picked one for me. I have no idea what kind of plant these are but I’m sure some of my blog friends know.

24 thoughts on “A Special Flower of the day

 1. Du har då verkligen kunniga läsare som kan sin sak:-) Själv tänkte jag på två saker när jag såg dina underbara bilder:

  1. Tack och lov att du varken visade (vissna) tulpaner och/eller påskliljor som de flesta bloggare visar upp nu. Köpte faktiskt ett 10-pack med påskliljor häromdagen. Gillar dom inte ens då de luktar illa. Min man känner ingen lukt, men det gör jag;-)

  2. Den där blåa blomman som din man plockade åt dig påminde mig om när min man (utrustad med arbetshandskar(!) plockade kaktusar åt mig på Teneriffa som vi exporterade i en kartong i handbagaget till Sverige. Kaktusen frodades i fem år, tills jag glömde ta in den från balkongen en natt, då det blev minusgrader. Med andra ord hoppas jag att ni tog hem blomman och kommer plantera den på terrassen hos er, för han plockade den ju faktiskt med rötterna.

  Kram och Glad Påsk Anita:-)

  Liked by 1 person

  1. Tack men nej, vi tog inte hem plantan. Som du kanske minns så har vi snart ingen uteplats kvar att plantera något på. 😕
   Kram tillbaka och Glad fortsatt Påskhelg 🌹

   Like

 2. Jag säger som Anki, det är nog en snyltrot, de finns i olika färger. Den håriga skalbaggen däremot vet jag inte namnet på, den bilden fastnar jag för bland alla blombilder.

  Liked by 1 person

 3. SOOOO sweet. I haven’t a clue but I love that they are such wonderful friends of clover!!! My man and I cherish clover and pretty much let it dance wherever it pleases, much to the amusement of my friends!!! 🤣 I love that Your man picked You one. 💖 Probably my favorite time of year…when everything gets blanketed with sooooo many flowers! Good luck finding out what they are!!! Thank You and Cheers!!!

  Liked by 2 people

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s