Poppies

Poppies, or Vallmo as we say in Swedish, are one of the most beautiful wild flowers I know and very common during spring here in Malta. Looks like this one is dancing, despite some lost petals.I always think about Princess Cakes when I see the pistil of these flowers.Stamens and pistils along with amazing colors create a beautiful flower. Nature is a wonderful world.

34 replies to “Poppies

 1. Älskar vallmo. Hade alltid rysk vallmo i mina rabatter. En planta får blommor i olika färger. På tyska heter den Mohn (uttalas: mån). Underbara och vackra makrobilder!

  1. Har bara sett röda och lila Vallmo men kollar man på nätet finns det visst en uppsjö av olika färger och varianter. Mohn, bra, då kan jag plötsligt lite tyska 😉 Tack för fin kommentar Kristallina.

 2. Så underbara bilder. Det är bilder som lyser upp och sprider glädje – och det behövde jag särskilt mycket idag, då jag tidigare fått ett tråkigt besked. Jag har varit på ögonmottagningen för att kontrollera att en inflammation läkt. Den hade läkt, men jag fick veta att jag har gråstarr i det andra ögat 🙁
  Då är färgglada, vackra foton på vallmo med Prinsesstårta i precis vad som behövs! Tack <3
  //P-L

  1. Men nej, det var då inte något upplyftande besked. Men visst kan man väl operera och få tillbaka sin rätta syn? Hoppas bara att väntetiden inte är för lång. Är glad att jag med mina bilder kunde sprida lite glädje 💖 Sköt om dig Piia-Liisa 💖

   1. Dina bilder sprider glädje 🙂
    Och ja, det går att operera gråstarr. Ofta är det en förhållandevis enkel operation. Tyvärr har jag haft en herpesinfektion i det öga som jag nu har starr i. Läkarna är rädda för att den ska slå tillbaka i skov om de går in och opererar nu. De vill vänta så länge de kan innan operation (till dess att de måste operera för att jag ska se, om jag förstod rätt). Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Då får jag istället försöka ta tillvara de glädjeämnen som finns – som t ex bloggar såsom din med härliga foton att njuta av <3
    Att det för mig kan bli lite suddigt i kanten ibland gör ingenting. Jag kan se det vackra iallafall.

    1. Tusen tack för din fina kommentar Piia-Liisa. Nej, livet blir inte alltid som man tänkt sig, det är inte lätt med motgångar men dina rader ger mig en känsla av en postiv livssyn och det är verkligen något att ta tillvara på. Utan den skulle vi lätt vissna. Önskar dig en fin helg från Malta 💖

     1. Tack <3
      Jo, jag har nog en positiv livssyn. Utan den skulle allt bli så mycket jobbigare. Men viss händer det att jag gör som Pentti Varg (Fablernas Värld), går ut i Läskiga Skogen och tycker synd om mig själv. Men jag stannar inte så länge, det är så ensamt och trist där. Då är det mycket roligare att surfa runt i bloggosfären och titta på vackra bilder och läsa kloka texter!

 3. WOW, vilka bilder!!! Å din fjärde och femte poppy har faktistt ansikten! Ser du det!!!? Å du vet väl att poppien har en viss betydelse i England än idag, till och med i nyhetssändningar på BBC: https://en.wikipedia.org/wiki/Remembrance_poppy

  Svar: Solar inte heller på sandstränder. Gillar inte sand mellan tårna. Men min lilla kamera är duktig på att zooma. Tucsen tack för din fina kommentar:-) Sov gott nu och kram!

 4. Fantastiska foton på fantastiska blommor! Vallmo tillhör några av mina favoriter – och visst har du rätt ang. likheten med prinsesstårta – det har jag inte tänkt på tidigare 🙂
  Tack Anita … tack för dina kommentarer och värmande ord!
  Kram

 5. Those are gorgeous!!! How wonderful that they are common there in the Spring! We planted some orange and yellow poppies in a couple of small pots by our walkway a few weeks ago. The deer had a go at one of the pots and I don’t know if they will make it! 😂 But the others are hanging in. Poppies just seem to glow to me! I used to live in California and there is a place about an hour or so away from Los Angeles where the poppies literally cover the large foothills in the Spring. It’s absolutely phenomenal. Red poppies, mostly. Like in the Wizard of Oz! A tiny path leads through them and there are hundreds of people on any given day walking though them. I only went twice but….OH! You would love it! Thank You for this lovely post! Cheers!!! 💖☀️😊🌷

 6. Visst är vallmon vacker, så skir och elegant. Först läste jag puppies och trodde inlägget skulle handla om nåt annat som du tycker om.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star