Splash!!

Come with me and take a dip in the sea, said the bigger dog when we were at Manoel Island last weekend.
It’s nice and cool, 22 degrees!! Come on Fanny!!!I don’t know if I dare I’ve never swam before but it looks fun. Fair enough, I’ll try!! Splash!!!! This may not be the best way to get up from the water but I’m a brave, strong and very stubborn Basenji who never gives up. I will certainly try again but may need some assistance from my leader.

Hopefully Fanny and I will soon swim together in the Mediterranean where it’s now 22 degrees. Some dogs may have the physical capacity to swim, but a mortal fear of the water. We’ll have to start on shallow waters and I’ll try to make her feel safe and encourage her to enjoy it. If that doesn’t work I’ll will never force her.💖Who knows, within a week or two, she may be a real water lovers.💖

32 replies to “Splash!!

  1. Thank You kindly for your comment!! Now when it’s quite hot here in Malta maybe even Your beautiful dog would take the plunge 🐕 🐾🐾💖

   Like

  1. Hon blev kanske lite skärrad att för första gången släppas ner i vattnet. Jag var med henne med vatten upp till knäna. Nästa gång blir det med badkläder på 😀

   Like

 1. Ser härligt ut … snart vågar nog Fanny också ge sig i vattnet på egen hand 🙂
  Jättefina bilder och en underbar bild på er tillsammans – ni matchar verkligen varandra! 🙂

  Liked by 1 person

 2. Härliga bilder, Anita! Hon tar sig nog ut till slut! Totti simmar inte gärna…ner till magen blir det bara – sen vänder han. Men är det riktigt varmt tar jag ut honom i koppel och lockar ut honom att simma med mig. Jag pratar vänligt och övertygande, drar honom till mig i kopplet och låter honom sen bestämma själv. I regel simmar han inåt land då. Vår förra hund var badgalen…jag lovar, det var inte roligt. Han kunde simma rakt ut – jag har flera vänners hundar som fick hämtas med båt.

  Liked by 1 person

  1. Oj, det har jag inte tänkt på. Att Fanny skulle få för sig att simma rätt ut i havet 😥 Fast då får väl jag simma efter eller hålla henne kopplad. Det löser sig nog, först får vi se om hon alls gillar att bada. Tack för dina rader Leya 😀

   Like

 3. Duktigt gjort av Fanny! Hon verkar ha varit lite skeptisk i början och begrundar oddsen ser det ut som. Men hon vågade till slut.
  Ja, vänta bara tills vattnet är 25 grader varmt, så att även du “vågar dig in”. Det ska bli skog att se er båda två i vattnet då.
  Bilden på dig och Fanny är en absolut höjdare. Du verkligen strålar av lycka. Underbart att se:-)

  Like

  1. Tusen tack Beate. Egentligen vågade hon inte, det var maken som tvingade mig ut i vattnet, bära henne och släppa ner henne för att hon skulle få prova. Hade varken badkläder eller något på fötterna. Botten var hal som is och jag var skraj att trampa på sjöborrar men vad gör man inte för maken och vovvens skull 🐾🐾 🐕 💖

   Like

 4. Herregud!!! Det här är så underbart sött, Anita !!! Du och söta Fanny bara begav mitt första skratt av dagen! KÄRLEK, ÄLSKAR KÄRLEK hur hon försökte återvända i vattnet. Ah. Dyrbar. Jag är säker på att när du är med henne i vattnet blir hon en liten hundfisk! Tack för det här! Skål och enorma kramar !!! 🤗🐬🐕!!!

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star