Seventh Heaven On the 7th Floor

It was on our roof terrace I took my first macro images.A few years ago we bought seeds in an attempt to grow rhubarb. But it didn’t succeed.

Spiders! Click on an image to enlarge.

It’s early in the spring and my dear man is cleaning while I take a selfie in the window of our office.

I’m not sure how many different kinds of flowers we have had but these are some of them.

One of my husband’s many fun experiments. Can you really fry an egg in the sun? Obviously!!Our terrace as it once looked and below, what it looks like right now. Yes, added some color. Our office, my dear husbands atelier and our dining room that we use every summer are gone after twelve years. Of our flowers and plants there are only a very few left and so are the butterflies and other insects. Looking at the stars in the sky and the moon that shine but this is not my Seventh heaven anymore. Fanny, Yeah, come on!!! Rock ‘n’ roll!!!

All images in this post have I taken on our roof terrace over the years gone by…
…apart from the last one.

30 replies to “Seventh Heaven On the 7th Floor

  1. Tack Svante! Inga starka vindar men starka byggjobbare, ja. Nästa vecka kommer de tillbaka för att röja undan allt och en kran är beställd. Glad midsommar!

 1. Härliga bilder!😊 Du har verkligen fått insekterna och spindlarna så bra fångat, den blomflugan som står still i luften är ju bara så bra fotat!😊 Blommorna lyckas du verkligen med att fota bra!😊 Svårt tycker jag.

  1. Tack så mycket John! Blommor är tacksamma motiv, de rör ju sällan på sig. Om det inte blåser förstås. 🌼🌼

 2. This is a collection of very different pictures, dear Anita! The macro of the fly is amazing! The flowers are so very beautiful. And I love the egg-experiment :-). But what happened to your wonderful terrace? I didn’t get it.

  1. Thank You kindly Pepix!! No, I understand You didn’t get it but it’s a long story behind. We had to demolish everything on our roof.

 3. Här kan jag bara göra en enda sak, och det är att gråta. Hemskt, hemskt, hemskt! Paradiset har förvandlats till ett helvete. Ger dig en hård och varm styrkekram. Ändå så är jag, och säkert du och din man också, glad över att du har varit så duktig att fotografera denna prakt som nu tillhör det förflutna. Då kan ni titta och minnas paradiset…

  Under rådande omständigheter vet jag inte om det är så lämpligt att önska dig en trevlig Midsommar, men jag gör det ändå.

  1. Tack Beate! Har ju vetat länge att vi måste riva allt och det känns bra att det nu är gjort även om det samtidigt känns väldigt trist eftersom det är så meningslöst. Du vet ju historien bakom. Borde kanske inte lagt ut den där röriga bilden, ingen kommer ju ändå veta varför men jag kunde inte låta bli. Glad Midsommar!!

  1. Thank You Brian!! It’s a long story but we were forced to demolish everything and it’s sad because there’s no other reason than money and revenge.

 4. Jag känner som BP och vill fälla en tår inför denna vandalism. Av din text att döma så förstår jag att det inte är vädrets makter som härjat på er underbara takterrass. Dina fantastiska bilder bevarar i alla fall minnet av detta paradis och härliga Fanny ger mig glädjen och hoppet tillbaka. Styrkekram!

  1. Tack Steve för din omtanke. En fem års konflikt är äntligen över, (hoppas jag!) Nu är det bara att gå vidare. Ser fram emot att sälja och köpa nytt. Fanny är omedvetet lycklig över vilket pris vi fått betala för att få ha henne i vår förening. 🐾🐾🐕💖 Önskar dig en riktigt skön Midsommarhelg!!

 5. En ljuvlig samling bilder, ett axplock av vad du har fotat genom åren på er fina takterrass. Svårt att förstå sig på avundsjuka och illvilliga människor. Så väldigt sorgligt att ert liv med terrassen är över men kanske ändå bäst att helt byta område och slippa konflikterna.

  1. Absolut! Det ska bli så skönt när den här fem års långa konflikten äntligen är över. Tack för dina rader “Jag” och Glad Midsommar!!!

 6. Åh, söta anita. Jag är så väldigt ledsen. Jag kan inte föreställa mig vad som har hänt för att göra dig förlorad tro på mänsklig godhet. Du är ett levande bevis på anmärkningsvärd mänsklig godhet och skönhet. Liksom Fanny och Lars. Du och Lars skapade en sådan skönhet på det söta däcket …. och jag är säker när dammet löser sig i din situation. Du 3 kommer att finna Dig själv i en ännu mer anmärkningsvärt vacker situation. Vänligen låt inte den som behandlar dig, du tar det fulla utrymmet på den underbara linsen. Du ser världen genom. Och de ögonblick som du inte kan hjälpa men att se det …. kom ihåg …. all skönheten och godheten FAR uppväger dem. Jag skickar dig stora kramar och så mycket kärlek och ljus ….. ❤️❤️❤️!

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star