Genuine Joy!

Can you see her? For me this is pure joy. To see when Fanny with great delight runs freely on the rocks. She loves to run and she loves to run fast. This is a huge area along the Mediterranean, near Marsalforn in Gozo.

Here you also find the Salt pans. The production of sea salt has a long tradition in Gozo and the Salt pans found near Marsalforn are still used today. Click on the link and read more if you are interested.The salt is stored in caves carved into the coastal rock and I see a happy face!It’s amazing how nature has been shaped through the years! Some rocks looks more like soft sand dunes.

Obviously, this is not the place to visit in search of plant or insects…

…but you can run, you can bike and if you’re brave, take a dip in the sea from the high cliffs.
Notice the ladder and don’t forget to click on an image to enlarge.With love from Anita & Fanny, my beloved Basenji! 💕

44 replies to “Genuine Joy!

 1. Så spännande natur. Tänkte på Fanny idag och undrade hur hon mår. Men bilderna visar att hon är pigg och då är jag nöjd. Sita bilden när hon sover är så underbar.
  Minton hälsar

 2. Det här var spännande!
  Vilken unik miljö och så kul att få se bilder därifrån.
  Jag är väldigt svag för ökenfotografier och detta liknade ju onekligen sanddyner (som du skrev).
  Ha en fin vecka Anita!

 3. Det var verkligen ren glädje att titta på dina bilder, som jag tyckte var otroligt spännande. Landskapet förknippade jag inte med Gozo alls, utan mera med öken i Afrika. Otroligt! Saltpannorna såg ut som fönster från en underjordisk bunker. Ja, du ser. Nu har du eggat min fantasi igen. Å Fanny ser ut som den lyckligaste hunden i hela världen, både när hon springer omkring och när hon sussar så sött.
  Ett kanoooon inlägg Anita:-)

 4. Ser verkligen ut som sanddyner och ja, jag kan se Fanny. I en av bilderna bara som en liten prick 😀 Intressant landskap och jag kan också se det lyckliga ansiktet. Fanny verkar vara väldigt nöjd efter utflykten. Söt liten tjej som sover där.

 5. Underbara bilder! Fanny och Olle är hundar som älskar att springa – de skulle nog kunna springa ikapp 🙂
  Önskar er en fin dag!

  1. Tack Anki! Ja, de skulle säkert ha kul tillsammans, Fanny är inte det minsta rädd för stora hundar, snarare tvärtom. Hon är kompis med en Grand danoi som i början var skraj för lilla Fanny 😀

  1. Tack Annette! Ja, Fanny älskar att springa och fick hon inte springa skulle hon inte må så bra. Basenji är ursprungligen en jakthund från Afrika med många roliga och intressanta egenskaper. 🐾🐾🐕 💖

 6. Fantastiska bilder från ett landskap som får mig att tänka på någon annan planet. Underbara färger och kontraster i bilderna. Ursnyggt!! Verkligen 🙂 Jag har besökt saltgruvan/kratrarna på ön Sal, Kap Verde. Kan inte komma ihåg att det var så här vackert som det du visar upp. Men väl ett häftigt besök. Och fantastiskt coolt att bada där. Man flöt verkligen som en kork 🙂 🙂 Ha en fortsatt bra vecka.

  1. Tusen tack snälla för din fina kommentar Susanne! Kap Verde och ön Sal låter verkligen spännande. Det finns så många platser jag skulle vilja besöka men nu när vi har Fanny är det inte lika lätt att bara resa iväg. Fast det är hon värd. Önskar dig också en bra fortsatt vecka!

 7. Fantastisk bildserie på vackra ljusa landskap och Fanny som en lyckligt skuttande prick i härligheten. Saltbassängerna är dekorativa också och jag försöker febrilt komma på var jag har sett sådana.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star