Autumn?

No autumn feelings so far here in Malta.

We have some flowers left on our roof terrace and have planted new ones on the lower one.We are in the middle of September and it’s still warm but yet, not too hot. In the Mediterranean it’s 27 degrees.No rain has fallen and what you see is not water from the sky.
No, I’ve no feelings of autumn, yet…

Remember in November the lovely September!Try to remember the kind of September
When life was slow and oh, so mellow.
When grass was green and grain was yellow.
When you were a tender and callow fellow.
Try to remember, and if you remember,
Then follow…
Try to remember when life was so tender
That no one wept except the willow.
That dreams were kept beside your pillow.
That love was an ember about to billow.
Try to remember, and if you remember,
Then follow…
Deep in December, it’s nice to remember,
Although you know the snow will follow.
Without a hurt the heart is hollow.
The fire of September that made us mellow.
Deep in December, our hearts should remember
And follow…
American original text: Harvey Schmidt 1960 –
Slightly shortened.

55 replies to “Autumn?

 1. Ljuvliga bilder. Hösten börjar sätta sin prägel mer och mer här hemma i mina trakter. Rönnens blad skiftar i färg och ormbunkarna är som egna konstverk med skiftningar från ljust grönt till torrt och brunt. Träden dignar av frukt och björkens löv börjar singla ner på marken. Soliga dagar som idag, när luften är klar och sval… Då är det extra vackert. Dock skulle jag inte ha något emot att bo nånstans där temperaturen ligger lite högre större delen av året. Njut av värme och vackra blommor 🙂

  Liked by 1 person

 2. Ljuvliga bilder! Här dominerar grönt, gult och brunt just nu, men det känns ändå helt ok. Den klara och friska septemberluften gör sitt till förstås
  Det var riktigt behagligt att lyssna på låten. Det här ska jag komma ihåg i november.

  Liked by 1 person

  1. Höstfärger därhemma brukar vara riktigt vackra. Här märks hösten mest av att den så kallade regnperioden börjar i september fast något regn har vi inte fått, ännu. Det blir svalare = lite behagligare och ljuset på kvällarna blir kortare. Samma här som där alltså, förutmot färgprakten 😀

   Like

 3. Alltså när jag tittar på dina underbara bilder får jag heller inga höstkänslor, mera sommarvibbar måste jag säga. Nu har vi ingen så fantastisk blomsterprakt här, men det konstiga är att efter nästan fyra månader utan regn har det ju kommit några skvättar. Så här upplever vi “sommarens återkomst” eller en förlängd sommar om man så vill. Gräsmattorna är gröna (igen) och en massa blommor/växter ser ut hur fräscha som helst. Det är bara temperaturen och vindarna som vittnar om att hösten är på G.

  PS. Härligt att höra att ni ändå har takterrassen kvar, eller åtminstone delar av den. Skulle vara intressant att se hur allt blev efter utspelet med grannarna och byggkaoset som följde. DS.

  Liked by 1 person

  1. Sommarens återkomst efter den långa heta sommar ni haft låter inte dumt. Tänk om det vore ett evigt kretslopp, sommar året!!
   Takterrassen är kvar annars vore vår lägenhet utan något tak alls 😉 Nu när vi har tagit bort allt och dessutom tätat så det inte kan regna in där huset stod så ska vi försöka göra det så fint vi kan för att sen sälja.

   Like

  1. Tack Kristallina! Skickar över lite sol till dig så att du kanske får lite inspiration att komma igång med att fotografera ☀️ ☀️ Tycker faktiskt att du har haft och har ständig otur med vädret. Önskar du kunde komma hit och hälsa på!!

   Like

   1. Ångrar att vi flyttade hit. Vill tillbaka till västkusten men nu är det som det är. Vädret är inte nådigt här. Hade varit roligt att hälsa på dig och Malta. Ut ur det gråa och in i färgerna 😀

    Liked by 1 person

    1. Går det inte att ändra? Fast då hade du nog redan gjort det, flyttat alltså. Flyg till Malta från Skavsta eller eller Göteborg tar bara drygt tre timmar och nu till hösten sjunker priserna. Skulle vara sååååååå roligt ☀️ 🐬

     Liked by 1 person

     1. Hade så gärna kommit men jag har 2 katter och en hund. De är viktigare än allt annat 😀
      Det finns någon i mitt liv sedan nästan 2 år tillbaka som hade varit väldigt ledsen om jag hade flyttat och jag med 😉

      Liked by 1 person

  1. Tack Eva! Du har ju faktiskt upplevt en helt fantastisk sommar och ännu har du sol och värme att njuta av. Härligt!! Njut så länge det varar ☀️ ☀️ ☀️

   Like

 4. Oh such lovely pictures! I have to agree it doesn’t look much like Fall yet. Say, those two circular photos, the flower on the right – do you know what that is? I see them around California a lot but I don’t know what they’re called.

  Liked by 1 person

  1. …sorry I clicked on send to fast! I didn’t know but have seen this flower growing wild here in Malta. My husband bought a plant and now we have it on our terrace. It has a wonderful sense and when I searched I found this: ”
   Passiflora incarnata, commonly known as maypop, purple passionflower, true passionflower, wild apricot, and wild passion vine, is a fast-growing perennial vine with climbing or trailing stems. A member of the passionflower genus Passiflora, the maypop has large, intricate flowers with prominent styles and stamens. One of the hardiest species of passionflower, it is a common wildflower in the southern United States” Hope that helped and now we both know they’re name 😀

   Liked by 1 person

 5. Som alltid helt fantastiska bilder! Fortfarande sommar här också, men man känner att hösten är i antågande. Det är min favoritårstid, så jag känner mig nöjd 🙂 Ljuv musik att njuta av när dagarna blir allt mörkare.
  Önskar dig en fin helg!

  Liked by 1 person

 6. Dina vackra blombilder tar mig tillbaka till Spanien där mina föräldrar hade hus förr. Att se våra krukväxter växa som buskar och små träd var alltid en upplevelse. Bilderna på den fräscha vita hibiskusen gillar jag mycket. Hösten har jag inte sett mycket av men jag har knappt rört mig utanför tomten på snart en månad. Tids nog kommer den.

  Liked by 1 person

   1. Neither is Texas, USA. Our fall is about a month long and our winter doesn’t hit until January…so I know what ur going through. Tough to find nature pics without beautiful nature 🙂

    Liked by 1 person

 7. Inte samma höst hos dej som här 🙂 Fast den här veckan, under några dagar, verkar dt bli nästan sommar igen pga varm luft som strömmar upp hit från Afrika. Idag är det t ex 22 grader här i Sölvesborg.

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star