Ta’ Qali Park – After the rain

A few weeks ago there was no greenery at all in Ta Qali National Park. After the summer heat it was very dry. Then the rainy season began and nature woke up again. Although it’s October and the winter season awaits, it feels almost like spring is here. Fanny can merrily run around in the high grass again, surrounded by yellow flowers.

In Malta you will not find colorful autumn leaves, but cones may also have autumn colors.I haven’t seen these beautiful flowers since last spring.

This is Malta in October.
In January it becomes colder before the real spring begins in February when the almond tree blossoms.
A pretty pleasant winter awaits.

38 replies to “Ta’ Qali Park – After the rain

  1. Tack, som du vet snöar det aldrig här på Malta men riktigt busväder med hagelskurar och storm är inte ovanligt under under perioden januari-februari. Den lägsta temperaturen jag varit med om här är +5 grader vilket är väldigt ovanligt.

 1. Visst är det så otroligt intressant hur olika årstiderna kan se ut i Europa. Det första som slog mig var ju att det var brunt och gult här i juli/halva augusti på grund av “medelhavssommaren” vi hade här i år. Sedan såg det faktiskt lika grönt och frodigt ut som hos dig i de första bilderna. Roligt i sammanhanget är också att till exempel rabarbern “kom upp” två gånger i år liksom att fåglarna kläckte ungar två gånger. Tiden ur led…

  På Malta får nog de färgglada vackra kottarna symbolisera hösten. Här är – eller rättare sagt – var det de färgglada träden, som ändrade färg ganska sent och först tappade all löv den här veckan. För att sammanfatta det hela så kom hösten extremt sent den också. Å så sent som igår kunde min man och jag sitta i t-shirt på balkongen och äta lunch. IRL-temperatur 7,4 grader; balkongtemperatur 26 grader:-)

  Härligt att se en bild på Fanny igen. Det var ett tag sedan. Önskar mig ett inlägg med henne “framifrån” för att se hur hon har utvecklats. Har ju följt henne sedan ni hämtade henne som “bebis”.

  Kram!

 2. Härliga bilder – kottar är ljuvliga. Lite regn är ytterst gynnsamt, det fick vi verkligen erfara den här sommaren i Sverige…
  Fanny fin som alltid!

 3. Så underbart det ser ut! Ljuvligt grönt och så vackra blommor! Fina Fanny gör sig bra där bland de gula blommorna!

  1. Tack Anki! Igår var vi i parken igen och jag såg svampar!! Min första tanke var att det här vet Anki vad det är men kameran låg hemma. Typiskt, såg spännande insekter och annat och jag har nästan alltid med mig min kamera, men inte igår. 🙂

 4. Vilka härliga bilder som är en fin kontrast till det vi ser här i slutet av oktober. Kottarna är snygga. Hade jag inte vetat att de är äkta hade jag tippat på konstgjorda. Kanonfin bild på Fanny! Ha en trevlig ny vecka!

 5. Fina bilder från Malta. Här njuter vi än så länge av en ovanligt fin höst. Har haft många fina soldagar och för årstiden angenäma temperaturer. Kan t o m sitta i t-shirt och ta en förmiddagsfika på balkongen.

 6. Vilken otrolig grönska! Härlig fotoserie där jag fastnar för bilderna på de vackra kottarna, så dekorativa! Fanny ser pigg och nyfiken ut på din bild. Idag kom rusket till oss.

  1. Thank you Ranjit for your kind comment. Sorry for late response but for some unknown reason I found you among my junk mails.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star