Taken by Surprise

Surely it’s surprising to discover what amazing bird species there are around the world. This one looks unique.When I saw this “sculpture” at a distance in Siracusa, Sicily, I was absolutely sure it was real. Until I came close and my dog began to nose around his feet. Then he couldn’t sit still any longer without laughing and he began to talk. I’ve seen many kinds of these players before but nobody as real like this one.
A really fun and unexpected surprise.Shooting with the macro lens often gives unexpected surprises.

It may be surprising to look at a fly with its amazing faceted eyes……or to see a hairy butterfly.

Post inspiration:  Dutch Goes the Photo – Surprise

35 replies to “Taken by Surprise

 1. En sådan levande mansskulptur har jag också sett en gång. För många år sedan i Göteborg. Det var tur att han inte skrämde dig när han började prata 😀 Fantastiska makrobilder igen och fågeln är verkligen unik.

  1. Den här “skulpuren” var helt fantastisk, lite synd att jag inte fick med när Fanny nosade runt hans fötter 🐕🐾 🙂 Tack för din kommentar Kristallina och Trevlig helg!

 2. Här har du återigen överträffat dig själv. Saknar fler superlativ, vilket jag ofta gör här hos dig. Fågeln var ju helt underbar. Gillade speciellt frisyren:-)
  Fjärilen är ju ett konstverk liksom flugan. Naturen kan vara så himla fantastisk!
  Vad gäller “skulpturen” så skrattade jag gott. Bra att Fanny sniffade på hans ben så att du kunde stifta bekantskap med honom. Han är verkligen otroligt naturtrogen. Har nog heller aldrig sett en sådan pantomimkonstnär förut.

  1. Fastande också för fågelns frisyr och mannen som inte var en skulptur var verkligen en överraskning. Hade varit ännu bättre om jag hade fått med Fanny när hon nosade runt hans fötter 😀 Tack för dina rader Beate och trevlig helg!

 3. Härliga bilder! Och aldrig har jag sett en sådan fågel – hur såg kroppen ut? Macro snyggt och den där mannen såg verkligen verklig ut. Kanske ett bra trick – ta med din hund och avslöja dem!

 4. Great photos and loved the story about the street artist. I need to get a new macro lens, I miss my old one. That will be something for next year though.

  1. Thank you very much for your comment Nick! Macro is really fun and exciting, looking forward to seeing your macro pictures next year 📷 Wish you a great weekend from Malta.

 5. De är fantastiska de där gatustatyerna, hur de kan frysa en pose och behålla den länge. Har stött på dem lite här och där i större städer. Snygga bilder på honom, man ser hans leende i den övre, roligt med Fanny! Men fågelporträttet, det andra fotot, är underbart, vilken punkfrisyr, vilka färger, så häftigt! Dina macrobilder känner jag igen, de där facettögonen och fjärilen, så läckert med hårigheten, men de är oftast lite ludna när man tittar nära. Och så sugröret ihoprullat, ännu inte i användning eller färdigsuget. Naturens under i närbilder, vackert.

 6. Fantastiska bilder Anita! Och den där mannen!! Så himla häftigt. Fastnade direkt för fågeln när jag kikade in här hos dig. Superspännande med sin coola frissa.Verkligen en udda pippi. Dina makrobilder är fantastiska. Det som gör makro så spännande är att ofta när man kommer hem och öppnar bilderna på datorn så upptäcker man så mycket mer än vad man såg just i fotoögonblicket. Superfina 🙂 Önskar dig en härlig helg 🙂

 7. De är skickliga dessa “performance”are” de kan vara stilla väldigt länge. Så cool uppsyn på pippin, låten “I which i was a punkrocker, with flowers on my head..” kom spontant när jag såg den.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star