Cee’s Black & White Photo Challenge

I’m really not used to converting images to black and white so this is a really fun and exciting challenge. I could not resist put in a little bit of color in each image, but it’s so tiny that it’s barely noticeable, or……perhaps too much noticeable. Anyway, this is my post to this week’s fun black and white photo challenge. Click the link below to see more b/w images.

Cee’s Black & White Photo Challenge: Any kind of tables and chairs

38 replies to “Cee’s Black & White Photo Challenge

 1. För att kunna skriva på den skrivmaskinen, måste man vara säker på vilken tangent man trycker ner, och ha skydd för fingrarna. Fina bilder de andra också.
  Svante

  Liked by 1 person

 2. Fantastiskt! Nej, jag ska inte fråga hur du gjorde;-) Å vilken himla rolig idé att lämna kvar vissa detaljer i färg. Första och andra bilden är mina favon, just då bordsnumret är pyttelitet och att man studsar till lite extra när jag såg den bruna bokryggen bredvid den minst sagt konstiga skrivmaskinen. Var tog du den bilden?

  Liked by 1 person

  1. Tack John! Har undrat vart du tagit vägen och är glad över att du är tillbaka. Självklart följer jag även den nya bloggen. Är också nyfiken på om det blev en vovve 🐾🐾 🐕 😃

   Liked by 1 person

 3. Pust. Jag börjar om. lyckades trycka bort min långa kommentar.

  Jag vet att du inte är så förtjust i sv/vitt men den här bildserien är väldigt lyckad. Detaljerna i färg ger liv åt bilderna och jag undrar varför jag än inte har testat det än, är väl för bekväm. Jag fastnar för andra och tredje bilden. I den tredje lyfts strukturer, texturer och mönster fram av det sv/vita: putsen, gallren, flätningen i stolarna, fönstren. Iden andra är det något liknande. Snöret… men där dras blicken till den bruna boken vid den skabbiga Remingtonen och vandrar vidare på bordet. En rysk deckare? Tankar, frågor – och vad är det som utmärker en lyckad bild om inte tankarna den sätter igång?! I sista bilden med stolarna är det perspektivet och upprepningen som gör det och ok, låt oss titta på den första också. Sublimt med det lilla gröna numret och även där murstenar, flätning. Gillar din sv/vita färgklicksserie mycket.

  Liked by 1 person

  1. Tack för att du tog dig tid att skriva om på nytt. Vet hur frustrerande det kan kännas när det man skrivit raderas. Uppskattar mycket, som alltid, dina synpunkter och tankegångar som du delar med dig av efter att ha tittat på mina bilder. Passar på att önska dig en fin helg från Malta 23+☀️

   Liked by 1 person

 4. Det är vackert med svartvita bilder. Riktigt snyggt redigerade med färginslag 🙂 Färgen gör att man riktar blicken mot just den saken. Perfekt om man vill framhäva en detalj eller så. Vi använder oss av ett plug-in program till Photoshop, som heter Nik Collection. En kostnadsfri variant där det finns mycket roligt att ta hjälp av om man vill leka med bilder. Ibland är det så kul att sitta och pilla på bilder även om jag själv föredrar att skapa direkt ur kameran. Kanske för att jag inte behärskar så många redigeringstekniker 😉 Men ibland är det ju så kul att leka. Du har lyckats riktigt bra.

  Liked by 1 person

  1. Återigen tusen tack för din kommentar Susanne. Jag är inte så mycket för att redigera i efterhand, kanske för att jag inte har så mycket kunskap. Jag använder Lightroom, förmodar att du fotograferar i Raw format vilket jag inte alls behärskar men det är väl där man får ut det mesta av sin bild. Passar på att önska dig en trevlig helg! 🙂

   Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star