Autumn colors…

I’ve been to Sweden for a few days and the weather felt a bit gray and cold compared to Malta’s mild climate. On the first day I went for a walk in the surroundings of Älvsjö, a suburb of Stockholm, in search of colors.

Autumn colors.The final countdown

And all at once summer collapsed into fall
– Oscar Wilde –

A cute little house where birds can eat some seeds. I also saw lots of Snowberries, snöbär.“Autumn is a second spring when every leaf is a flower”.
-Albert Camus-

50 replies to “Autumn colors…

  1. Tack Anki! Det var första gången som vi lämnande bort Fanny till okända människor. Trots att de var vana att ta hand om hundar kändes det väldigt motigt men eftersom vi är tvungna att resa till Malaysia inom några månader behövde vi prova. Nu med facit i hand känns det som jag inte någonsin vill lämna bort henne igen. Fick veta efteråt att hon grät hela första natten och att hon åt dåligt. När vi hämtade henne igår var hon helt utmattad men sååå lycklig över att se oss igen och att äntligen få komma hem efter sex nätter borta, lika lycklig var jag 🐾🐕 💖

   1. Ett sätt att träna henne är att hon får var hos dem några gånger innan ni åker. En dag eller ett dygn.
    Minton är på pensionat ibland och det går bättre nu. Han äter dåligt de första dagarna sen brukar det gå bra.
    Han blir lika lycklig när jag hämtar honom om det är 6 timmar eller dagar.
    Det kommer att gå bra.
    Kramar och puss till Fanny

    1. Tusen tack för dina uppmuntrande tips Anki! Tror att sex dygn var lite för mycket att börja med första gången. Hon är fortfarande alldeles slut. Så fort hon varit ute eller har ätit lägger hon sig och sover. Buset är borta men det kommer säkert tillbaka. Puss o Kram till fina Minton 🐕 💖

  1. Mörker och mys är härligt men det räcker med en vecka 😉 …sen vill jag mysa i solen istället ☀️ om det går att välja.
   Ha en fin vecka!

 1. Visst finns det fortfarande färger trots att hösten är långt gången, det visar din fina fotoserie. Den här gången fastnar jag för foton med röda nyanser och allra mest för berberisbären.

  “L’automne est un deuxième printemps où chaque feuille est une fleur.” Det låter så vackert på franska.

  1. Nej, du är inte det minsta bortglömd!!! Det är jag som inte har kontroll över mitt bloggande när det gäller mina egna inlägg, besök hos andra och svar på kommentarer. Ber om ursäkt och tackar för dina alltid så postiva, genomtänkta och mycket uppskattade kommentarer. Sen skulle jag gärna lyssna på dig när du talar franska för när jag försöker mig på att säga “L’automne est un deuxième printemps où chaque feuille est une fleur.” så går till och med Fanny och gömmer sig 😉

 2. Så vackra höstbilder från ditt besök i Sverige … läckra färger, men jag förstår om du tyckte det var gråruggigt och kallt … stor skillnad mot vad du är van vid 🙂

 3. En viss skillnad på maltesisk och svensk höst kan jag tro.
  Jag förstår att Fanny är tagen efter 6 dagars separation. Men, lyckan blir ju fullständig när ni äntligen möts igen

  1. Hösten här på Malta är väldigt olik den i Sverige. När de första regnskurarna kom efter sommarens torka blev allt grönt och det kändes nästan som vår.
   Ja, det var på tok för lång tid för Fanny att bli lämnad för första gången. Nu har jag iallafall lärt mig en läxa.

 4. Underbart att de fina höstfärgerna fanns kvar när du besökte Stockholm. Här finns ingenting kvar. Då fanns det i alla fall något du kunde njuta av 😀 Väldigt vackra bilder!
  Håller med Anki när det gäller Fanny. Lämna henne där bara för en dag då och då. Då lär hon sig att ni alltid kommer tillbaka och det blir lättare för henne än om hon tror att ni lämnade henne där för gott.

  1. Det var ett stort misstag vi gjorde när vi lämnande bort henne för så lång tid första gången. Ångrar mig djupt men gjort är gjort. Vi ska prova igen men bara ett dygn till att börja med. Fast vi väntar minst ett par månader. Tack för din kommentar Kristallina!

 5. Vilka fina höstbilder du har tagit på din före detta hemmaplan. Å jag håller helt och hållet med Oscar Wilde. Det gick nämligen väldigt fort att det blev höst efter den superlånga sommaren. Det tog bara några dagar.
  Läste i kommentarerna om Fanny. Det är ju ungefär som med småbarn som man lämnar på dagis. För många barn och deras föräldrar kan det ta lång tid att vänja sig vid “separationer”. Men snart är hon nog sig själv igen. Nästa gång när ni ska till Malaysia går det säkert lättare. Kram!

  1. Kände att jag behövde leta lite färg när det var så grått ute fast en liten glimt av solen hann jag få ☀️
   Det känns inte lockande alls att behöva lämna bort Fanny igen men jag litar på de goda råd jag fått. Tack för dina rader Beate.

 6. Vackra färgrika bilder Anita!😊 Men vilken omställning det måste vara för dig att komma hem till höstiga Sverige.😊

  1. Tack så mycket John! Det blir ju inte så ofta jag flyger hem så det känns bra att påminnas om hur det är därhemma jämfört med Malta. ☀️☀️

 7. Kul att vara och besöka alla de sina! Vackra bilder, gillar de torkade nyponen(?) . Det är så vackert på bild med fröställningar av alla de slag. Något poetiskt över dem.

 8. Fina färger du fångat på sluttampen, Anita! Jag föstår av kommentarerna att Fanny inte tyckte det var kul att bli lämnad. Mycket riktigt är det ju en träningssak, men vissa hundar lär sig inte detta så lätt. Vi hade ju två från början, men när den gamle gick bort blev det omöjligt att lämna den som var kvar. Han grät hela tiden. Lite bättre nu när han fått sällskap igen. Lycka till!

  1. Fanny tyckte som sagt inte alls om att bli lämnad och jag är fortfarande arg på mig själv som inte insåg att sex nätter var på tok för mycket första gången. Tack för din kommentar Leya!

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star