Fanny in Ta Qali Park..

During the Second World War the Ta Qali National Park was used as an airfield. Today the park is very popular with Maltese people and a busy place on Saturday afternoons when many families gather for picnics.

There are many wild cats in the park and Fanny loves to chase them, luckily she never manage to catch any. They run too fast or climb on a tree. But when they lie down or humps, she’s scared of them.Dogs are allowed to run freely in the late afternoons but must be kept on leash all other times. This image with the green grass was taken after the rain, compared to the one above which was taken before. Within a few months, the grass will be so high that Funny is not visible. Then we play hide and seek.
My lovely stubborn and curious Basenji 💕

26 thoughts on “Fanny in Ta Qali Park..

 1. Fanny kan få en ordentlig snyting, om någon av katterna tröttnar på att bli jagade. Fina bilder fick du, från en aningen varmare plats, än Kårböle.
  Svante

  Like

 2. Härliga bilder, Anita! Fanny är en sådan fin modell, och jag blir lite avundsjuk att alla får vara lösa varje eftermiddag. Här får de ju inte det under en stor del av året.

  Liked by 1 person

 3. Så himla skönt att se att Fanny verkar vara sig själv igen. En glad och uppmärksam sötsak:-) Härliga före och efter regnet bilder, snacka om en naturlig explosion. Generöst av kommunen att tillåta att hundarna får springa fritt på eftermiddagar. Det har vi då inte här om man säger så. Som hundrädd är jag dock glad för det som du förstår.

  Liked by 1 person

 4. Om du visste vad dina bilder värmer när det är -10 grader ute 😀
  Jättefina bilder och Fanny är en toppen modell! Härlig konstrast där hon står i det gröna. Roligt att hon kan springa fritt också. Det behöver rasen verkligen.

  Liked by 1 person

  1. Exakt! En Basenji som inte får springa är ingen lycklig hund. Är väldigt tacksam över att parken finns. -10 grader låter på tok för kallt för att vara i november! Tusen tack för din kommentar Kristallina.

   Liked by 1 person

 5. Finaste och sötaste Fanny! Såå härliga bilder på henne! Olle skulle också gilla att jaga katterna 🐈🐕 Så bra att hundarna får vara lösa varje eftermiddag … de behöver verkligen det – ja, alla hundar, men vissa hundar mer än andra. Vackra bilder på blommor och bär och så grönt det är efter regnen.

  Liked by 1 person

  1. Tack Anki för din fina kommentar. Att jaga ligger i en basenjis natur och så även hos Olle. Ja, det vet du ju förstås 🙂 Är väldigt tacksam över att hon inte hinner ifatt dem 🙂

   Liked by 1 person

 6. Hon ser verkligen fundersam ut med det där vecket i pannan. Skönt för Fanny att få sträcka ut i parken, hundar behöver springa av sig. Jättefina bilder på henne. Jag blir nyfiken på bäret, så väldigt blått. Träden som dansar med böjda knän och den vattendränkta dungen fångar min blick lite extra idag. Och grönskan. Fin vårserie höll jag på att skriva, haha!

  Liked by 1 person

  1. Tack snälla Du för dina rader. Bäret undrar jag också över vad det kan vara och ja, Fanny älskar att springa fritt och fort, jakthund som hon ursprungligen är. “Träden spom dansar..” låter så fint. Du är duktigt på ord och formuleringar. Efter regnet blev ju allt så grönt så det känns faktiskt lite som vår. Fast nu sjunker dagstemperaturen sakta men säkert och i januari, februari blir det som kallast och mindre vårlikt.

   Liked by 1 person

  1. Fanny älskar att springa fort och hon är ganska så duktig på att komma då vi kallar på henne, Om hon nu inte fått syn på något annat väldigt intressant, då kan hon plötsligt försvinna. Men hon kommer alltid tillbaka eftersom hon har koll på var vi är.

   Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s