On the Stage

Sunday night we spent at the Mediterranean Conference Center in Valletta, to listen to……Ben Portsmouth, “The World’s Number One Elvis Tribute Artist” who for the first time visited Malta. Above, some images from the intro of the show. Below, the artist himself.I usually never shoot under these lighting conditions, thus the quality is not the best.

But most important, it was a great night, taking a walk down memory lane. Good old tunes and also a bit challenging to try to take pictures of the artist and his band on the stage. Click on an images to enlarge.
—–
In August 2012, Ben Portsmouth made history when he won the Elvis Presley Enterprises ‘Ultimate Elvis Tribute Artist Contest’ which took place in Memphis, crowning Ben as the ‘Worldwide Ultimate Elvis Tribute Artist’, the only artist from outside the USA to ever win this prestigious title.
There was only one Elvis but Ben is the closest you will ever get in terms of Elvis’s looks, his singing voice and on stage charisma. Hope you enjoyed!

Comments

6 responses to “On the Stage”

 1. bpz3 Avatar

  Det syns då verkligen inte att du inte brukar fota konserter. Bilderna är ju fantastiska! Kul att man faktiskt fick fota. Här i Sverige får man inte ens ta med sig systemkameror på stora shower längre.
  Ben Portsmouth är förvillande lik (läs: en kopia av) Elvis måste jag säga, speciellt i första bilden du tog. Inte att undra på att killen vann “Ultimate Elvis Tribute Artist Contest”.
  Tusen tack för den bildkavalkaden!

  1. Anita Avatar

   Tusen tack Beate!!

 2. Tony Avatar

  Snygga bilder. Du behärskar detta också. Han var skrämmande lik Elvis, särskilt bilden vid pianot. Det finns en bild på Elvis som nästan är exakt lika den du fotade.

  1. Anita Avatar

   Tack Tony för både besök och kommenter!!! Just den bilden känns lite vemodig eftersom det var i finalen i Elvis karriär.

 3. annettejuhlin Avatar

  Så fina bilder du tagit! Det är inte lätt att få till skärpa och stämning i konsertljus, men dina bilder är ju otroligt fina. Elvis, ja. Jag var nog nästan kär i honom när jag var ung tonåring, trots att han inte ens levde då. Jag läste allt jag kom över om honom och lyssnade på LP-skivor med honom. På roliga timmen i skolan hade vi musiktävlingar ibland. Tjejerna mot killarna. Vi vann oftast, eftersom ingen kunde svaret på alla mina frågor om Elvis Presley 😉 Hoppas allt är bra med dig! Jag har varit litet bortkopplad från andras bloggar en längre tid, så jag har missat hur det gått med flyttplanerna och om du kommer till Sverige snart. Skall leta mig bakåt i dina inlägg. Ha en fin dag ♥

  1. Anita Avatar

   Tack för din långa fina kommentar Annette! 💕 Besöket i Sverige blev kort och jag kände att jag inte hann med det jag ville. Vet inte när nästa tillfälle blir men det dröjer nog ett bra tag. Vi har inte lyckats sälja vår lägenhet ännu, det går väldigt trögt, speciellt nu under sommaren. Vi har ännu inte bestämt oss för om Spanien är där vi vill bo. Nu funderar vi på Cypern där man klarar sig bra på engelska plus att klimatet är bra. Vi måste naturligtvis åka dit och se oss om, det är ju enbetydligt större ö än Malta.
   Är inte särskilt aktiv med mina besök i bloggvärlden och inläggen är f.n. ganska få. Håller fortfarande på med 365 Foton för att det inspirerar mig att fotografera mera men det är så lite aktivitet där vilket är lite trist. De som har hand om administrationen gör absolut ingenting och har inte ens gått igenom listan en enda gång sen start så de som inte längre är aktiva ligger fortfarande kvar, liksom du 😉
   Hoppas allt är bra med dig och njuter av sommaren hemma i Sverige. Kram // Anita

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: