Dragon fly – The One and Only

I’ve only seen a very few dragonflies this year and those I’ve seen have flown by quickly. Certainly I was happy when I found this one sitting on a twig in Ta Qali National Park. I was worried it would fly away and therefore had difficulty adjusting the focus quickly, but I’m pretty happy anyway.

43 replies to “Dragon fly – The One and Only

 1. Thritemis annulata tror jag att det är, en helt osannolik färg! Den ser ut som om den hade sån där gammaldags flygarglasögon på sig. Lustig, mitt förra inlägg handlade om trollsländor och hur knepigt det var att fota dem. Din bild nummer två gillar jag bäst, där är vingar och huvud så skarpa. Visst blir man glad när man får syn på dem och lyckas fota dem!

 2. Nu har jag hittat mer info om din fina trollslända. Den har inget svenskt namn, men violett obelisk är förslaget. Den har ansetts vara ovanlig, men sprider sig snabbt just nu, till olika länder, till exempel Spanien. Spännande.

 3. Good capture, Anita. The lattice structure of the wings are correctly focused. You can even see the tiny hairs on the legs..!!. I have seen that dragon flies do stay stable and are not so bothered like other wingers. Same with butterflies. You just need to be at the right place to get a nice image. I liked all of the pictures.

  1. Tack snälla Anki och kram från oss här på Malta. Fanny har nog slutat löpa nu men vi väntar en vecka till innan hon får busa med andra hundar.

 4. Bilderna borde du skicka till National Geographic, de är helt underbara. Å den trollsländan ser ut som ett smycke. Har faktiskt aldrig sett en trollslända som “klamrar sig fast” på en blomma eller en gren. Har faktiskt heller inte sett en slända med sådana färger. Helt fantastiska foton!

  1. Tack så mycket för den kommentaren Beate!
   Nu blev det ingen Skyltsöndag den här veckan heller men jag försöker samla på mig lite inför nästa helg.

 5. Helt fantastiska makrobilder! Trollsländor är inte precis det lättaste att fånga på bild över huvud taget. Jag har inte sett en enda. Det var nog för torrt här.

  1. Tack Kristallina! Blev jätteglad när jag såg sländan som faktiskt satt stilla. Den enda jag lyckats fånga med kameran i år. Samma med fjärilar, de har varit väldigt få.

 6. Happy? I should say you should be very proud – these are excellent pictures of a wonderful subject.

  Very nicely done Anita, thanks for sharing him with us. 🙂

  1. Tusen tack för din fina kommentar. Hade tur eftersom den satt stilla på sin kvist. Den enda jag lyckats fånga i år men har sett många som flyger runt i Ta Qali park.
   Du har tagit många väldigt bra bilder så det där sista är inte riktigt sant!

   1. Kanske det, men inga som de du visar här. För övrigt är det flera år sedan jag sist såg en trollslända, men skulle jag se en så skulle den flyga innan jag ens hade fått den i sökaren. Men som “Jag” på “Bara en bild av mig” säger, så ska man tala vänligt till dem. Då poserar de gärna.

    /Skvitt

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star